בבנק ישראל לא ממהרים: הריבית במשק נותרה ללא שינוי פעם שנייה ברציפות
בהתאם לציפיות: הריבית במשק תיוותר בחודש מארס ללא שינוי לאור הנסיגה באינפלציה והרצון לתמוך בכלכלה, כך הודיע הערב (ב') .
מדובר בפעם השנייה בה בוחר נגיד בנק ישראל, הפרופ' סטנלי פישר, להותיר את הריבית ללא שינוי על רמה של 1.25%, זאת לאחר שתי החלטות הריבית שקדמו לפברואר בהן העלה הנגיד את הריבית ב-0.25% כל פעם. החלטת הריבית עמדה בקונצנזוס תחזיות הכלכלנים.
"היא חלק מתהליך הדרגתי של החזרת הריבית לרמה "נורמאלית" שנועד להכניס את האינפלציה לתוך תחום היעד, לתרום להמשך ההתאוששות בפעילות המשק תוך תמיכה ביציבות הפיננסית. המסלול יקבע בהתאם לסביבת האינפלציה, להתבססות הצמיחה במשק העולמי והישראלי, לקצב עליית הריבית של הבנקים המרכזיים העיקריים ובהתחשב בהתפתחות שערי החליפין של השקל", נכתב בהודעת בנק ישראל.
בהחלטה ציינו בבנק המרכזי ש"ההתפתחויות בפעילות הריאלית ממשיכות להיות חיוביות", אך הוסיפו, כי "ישנם גורמי סיכון שממשיכים להעיב על המגמות החיוביות של הצמיחה העולמית".
ירד בחודש ינואר ב-0.7%, בניגוד לכלל תחזיות האנליסטים שהיו לירידה של 0.3%. האינפלציה השנתית (מינואר 2009 עד ינואר 2010) עמדה על 3.8%, מעט מעל הגבול העליון של יעד יציבות המחירים שקבעה הממשלה (בין 1%-3%).
מדד זה והצפי למדדים הקרובים מאפשרים לנגיד להותיר את הריבית על כנה ולהחזיר את הריבית לרמות שמתאימות יותר למצב המשק באופן מתון.
הריבית באפריל גם לא צפויה להשתנות
"אין ספק שמדובר באחת מהחלטות הריבית המשעממות ביותר שנראו פה מזה תקופה ארוכה", אמר בתגובה להחלטה אמיר כהנוביץ, כלכלן מאקרו בכלל פיננסים. "אם בעבר בנק ישראל היה חלוץ ומעניין, הוא מצטרף היום לרשימת הבנקים המרכזיים שתפקידם העיקרי מסתכם בלא לגעת כדי לא להרוס, כשכל המשתנים מצביעים לכיוון אחד, לעצור".
כהנוביץ מעריך שבנק ישראל לא ימהר לעלות גם בחודש הבא (לאפריל), אלא אם משהו חריג יקרה, כמו קריסה של השקל או זינוק במדד המחירים. כמו כן, הוא לא צופה שהיא תעלה הרבה מעבר ל-1.5% לפני אמצע השנה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה