סין הבאה בתור? הבנק המרכזי בהודו העלה במפתיע את הריבית כתגובה להתגברות האינפלציה
הבנק המרכזי בהודו העלה באופן מפתיע את הריבית במדינה מ 3.25% ל 3.5% . החלטתו של הבנק המרכזי התקבלה ברקע לשיעור האינפלציה הגבוה אשר רשם שיא של 16 חודשים( 16.2% אינלפציה ב-12 חודשים האחרונים). עוד ברקע להחלטת הריבית הייתה התחממות מהירה בפעילות הכלכלית, מדד הייצור התעשייתי עלה ב-16.7% מתחילת 2010. נציין כי זוהי העלאת הראשונה מאז יולי 2008 והיא התפרסמה כחודש לפני המועד המקורי בו היו אמורים לדון בריבית.
כלכלת הודו ממוקמת במקום השלישי מבין כלכלות אסיה אחרי סין ויפן וסך הפעילות מסתכמת ב-1.2 טריליון דולר. בזמן האחרון מסתמנת מגמה בשוק כי 2הכלכלות המובילות בצמיחה העולמית, סין והודו, מתחילות לשגת מהתכניות שלהן לתמיכה בשווקים. נציין כי הודו הינה חברה ברשימת BRIC ולכן לצעד שנקטה קיימות השלכות מכבידות על שוקי ההון בעולם.
שוקי ארה"ב ואירופה עברו להסחר בירידות לאחר ההודעה, בגלל החשש אצל המשקיעים כי הידוק מוניטרי יביא למיתון נוסף בגלל שהתאוששות הכלכלית בעולם הושגה אודות התערבותן של הממשלות ולכן אם הממשלות יפסיקו להתערב בשווקים ייתכן כי השווקים לא יצליחו להתמודד לבד עם הבעיות כמו שיעורי אבטלה גבוהיים.
הודו סובלת מאינפלציה גבוהה, לכן גם לאחר העלאת הריבית הנוכחית אם ננכה את האינפלציה ניראה כי הריבית עדיין שלילית ולכן ניתן לצפות כי העלאות נוספות צפויות לצאת לאור בטווח הקרוב. גישה דומה ניתן לראות מדינות כמו סין ומלזיה אשר העלו את יחס הרזרבות בבנקים וזאת גם כתגובה לעלייה באינפלציה.
רונן מנחם, מנהל יחידה לאסטרטגיה בבנק מזרחי, מעריך כי " לעת עתה אין להעריך שתהיינה להעלאת הריבית הנוכחית השלכות של ממש על הפעילות הכלכלית המתחזקת בהודו". את דבריו רונן מבסס על פרסום נתון מנהלי רכש בהודו שעלה שלוש פעמים ברציפות ועל ההזמנות החדשות והתעסוקה גדלים בקצב גדל והולך.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה