רמז ממדיגוס: מבקשת לשפר את תנאי ההסכם במו"מ עם החברה הרב לאומית
כמעט שנתיים ממתינים משקיעיה של חברה מדיגוס למידע חדש אודות מזכר ההבנות שחתמה עם חברה רב לאומית שתפיץ את מערכת האנדוסקופ שפיתחה החברה (SRS) המיועד לטיפול במחלת GERD. אולם, עד היום טרם נחתם הסכם מחייב.
בדו"ח השנתי שמפרסמת מדיגוס היא מספרת את כל השתלשלות העניינים ומציינת כי המו"מ עדיין נמשך, אולם בשורות הקטנות היא מציינת כי : "למרות שהמו"מ נמצא בשלב מתקדם, ביקשה מדיגוס מהחברה הבינלאומית לערוך שינויים מהותיים ממודל שיתוף הפעולה שנדון בהסכם".
על פי המתווה הראשוני שסוכם עליו, החברה הרב לאומית הייתה אמורה להשקיע במדיגוס סכום של 11 מיליון דולר ולחלוק ביניהן באופן שווה את ההכנסות מהמערכות של מדיגוס. עם זאת, בשנתיים החולפת עברה מדיגוס התקדמות מהותית בפעילותה וכתוצאה מכך היא מבקשת לשפר את תנאיה מול החברה הרב לאומית.
את הרבעון הרביעי של 2009 חתמה מדיגוס עם הכנסות של 1.1 מיליון שקל, זאת לעומת הכנסות של 100-200 אלף שקל בלבד. השורה התחתונה של החברה עדיין שלילית, אך היא הגידול בהכנסות הצליח לצמצם את הפסדיה ל-1.8 מיליון שקל, זאת לעומת הפסד ממוצע של 2.8 מיליון שקל בשלושת הרבעונים הקודמים.
עיקר המכירות של מדיגוס מקורן מהמצלמות הזעירות אותן פיתחה החברה. לאחרונה, דיווחה החברה שחתמה על הסכם רב שנתי עם חברה מקליפורניה לאספקת מצלמות בהיקף של 6.5 מיליון דולר. המצלמות שימכרו ישולבו כחלק ממוצרי הלקוח אשר נועד לטיפול בלב. באמצעות המצלמות, אשר מוחדרות דרך כלי הדם אל הלב, ובסיוע הטכנולוגיה של הלקוח, ניתן יהיה לראות רקמות ואזורים שונים של הלב ולבצע טיפול רפואי במבט ישיר בזמן ביצוע הפרוצדורה.
התוצאות הכספיות של מדיגוס חושפות גם כי מכירת המצלמות הזעירות של החברה מתבצעות עם שיעור רווחיות גולמית גבוה ביותר העומד על למעלה מ-80%. המשמעות היא שמדיגוס אינה רחוקה מדי ממעבר לרווחיות וכבר בהכנסות של 2-2.5 מיליון שקל החברה נמצאת באיזון תפעולי.
בשיחה עם Bizportal אמר מנכ"ל החברה אלעזר זוננשיין: "כיום יש לנו כ-16 לקוחות של המצלמות וחשוב לנו שעד סוף 2010 לצבור צבר הזמנות ולקוחות חדשים".
זוננשיין הוסיף עם זאת שאחת המטרות הגדולות של החברה הוא לקבל אישור FDA במערכת ה-SRS שפיתחה ובחברה נערכים לכך. מדיגוס מציינת כי עד כה השלימה 48 פרוצדורות רפואיות מתוך 64 הנדרשות על מנת להגיע לאישור FDA. זוננשיין העריך כי עד סוף מאי תשלים החברה את הפרוצדורות המדוברות וחצי שנה מאוחר יותר תגיש החברה את הבקשה לאישור מינהל המזון והתרופות האמריקני.
בהקשר זה אמר זוננשיין: "החברה החלה בהכנות לקראת הגשת הבקשה ל- FDA. אחרי פסח אנחנו מגייסים אנשים לחברה שיסייעו לנו בהכנת תיק הבקשה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה