הצפת ערך באלרוב נדל"ן? ההון העצמי יגדל בעקבות התייחסות לנדל"ן לפי 'שווי הוגן'
אלפרד אקירוב 'מציף' ערך למשקיעים של חברת אלרוב נדלן באמצעות תקנות החשבונאות. היום דיווחה החברה כי החברה החליט על שינוי שיטת הדיווח החשבונאית של הנדל"ן להשקעה החל מהרבעון הראשון של 2010. השינוי המהותי הוא חשבונאי בעיקרו ומשמעותו שהחברה תציג את הנדל"ן להשקעה בספריה על פי שיטת השווי ההוגן ולא על פי שיטת העלות ההיסטורית.
בעקבות השינוי, צפוי הונה העצמי הכולל של החברה (לסוף 2009) לגדול ב-603 מיליון שקל, כאשר החלק המיוחס לבעלי המניות עומד על 491 מיליון שקל. הונה העצמי של החברה לאחר השינוי יעמוד על 1.73 מיליארד שקל כאשר החלק המיוחס לבעלי המניות יעמוד על 1.59 מיליארד שקל.
כמו כן, בעקבות השינוי תגדל יתרת הנדל"ן להשקעה בספרים מ-795 מיליון שקל ל-4.05 מיליארד שקל. כמו כן, יבוצע עדכון של יתרות העתודה למסים נדחים בהיקף של 174 מיליון שקל.
דירקטוריון החברה מנמק את ההחלטה על שינוי שיטת ההצגה בכך כי שווי הנדל"ן להשקעה של החברה בין השנים 2007 ל-2009 נותר יציב למרות המשבר הכלכלי. כמו כן, החברה מעריכה כי שיטת ההצגה החדשה משקפת את ערכם הכלכלי של הנכסים טוב יותר.
אלרוב נדל"ן ומלונאות בע"מ, מוחזקת על ידי חברת אלרוב ישראל בשיעור של כ- 87%. החברה מחזיקה ומתפעלת נכסי נדל"ן מניב ועוסקת בייזום, בניה וניהול של נכסי נדל"ן הכוללים דירות מגורים למכירה, שטחי מסחר, משרדים ומלונות יוקרה (מלון מצודת דוד ומלון ממילא בירושלים).
כאשר אומצו לראשונה תקנות החשבונאות ה-IFRS חברות הפועלות בתחום הנדל"ן נדרשו לבחור האם לאמץ את גישת העלות ההיסטורית או גישת השווי ההוגן. גישת השווי ההוגן קובעת כי החברה תמדוד את שווי נכסיה אשר יהיו חלק מהמאזן וכל שינוי בערך הנדל"ן ישקף לדו"ח רווח והפסד. שיטת העלות ההיסטורית אותה מעט חברות אימצו קובעת כי שווי הנכסים במאזן יתבצע לפי עלותם המקורית ויופחתו על פני הזמן.
אימוץ גישת השווי ההוגן באה למעשה לפתור מצב על פיו נכסים שנקנו לפני שנים רבות אינם באים לידי ביטוי במאזנים של החברות בשל העובדה כי הופחתו במלואם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה