עכשיו זה רשמי: שר האוצר הקים וועדה לבחינת מיסוי, תמלוגים ואגרות על תגליות הגז
חודש וחצי לאחר הדיון הסוער בוועדת הכלכלה בכנסת בנוגע להצעתו של חה"כ כרמל שאמה להעלות את התמלוגים שמשלמות שותפויות הגז והנפט למדינה, הודיע היום משרד האוצר על הקמת וועדה לבחינת העלאת המס והתמלוגים על תגליות הגז.
שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, הקים וועדה לבחינת המדיניות הפיסקאלית בנושא משאבי נפט וגז בישראל בראשותו של פרופ' איתן ששינסקי. עוד חברים בוועדה: ד"ר אודי ניסן, הממונה על התקציבים במשרד האוצר; מר יהודה נסרדישי, מנהל רשות המיסים במשרד האוצר; פרופ' יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה במשרד רוה"מ; ומר שאול צמח, מנכ"ל משרד התשתיות הלאומיות.
"התגליות המשמעותיות של גז בישראל, והאפשרות לגילויים משמעותיים נוספים, דורשים בחינה מחודשת של המערכת הפיסיקאלית (מיסוי, תמלוגים ואגרות)", אמר שטייניץ בהודעה לתקשורת בנושא. באוצר מעוניינים לבחון האם החוקים שנקבעו בשנת 1952 מתאימה גם למאה ה-21.
הוועדה תבחן את המערכת הפיסקאלית על כל מרכיביה, תוך השוואה למדינות מערביות בעלות מאפיינים מקרו-כלכליים ודמוקרטיים דומים, ותוך התחשבות בתנאים הכלכליים והגיאופוליטיים המיוחדים לישראל.
בסופו של דבר על הוועדה להגיש לשר האוצר עד לאמצע חודש אוגוסט 2010 את המלצותיה לגבי מדיניות פיסקאלית עדכנית שתחול על גילויי נפט וגז עתידיים.
עד היום הוענקו מאות רישיונות לקידוחי נפט וגז, ורק מעטים מהם הניבו תגליות משמעותיות, החל מאמצע שנות החמישים ואילך. החוק שמסדיר את הרישיונות הוא חוק הנפט שנחקק ב-1952. היחידה שאחראית על מתן הרישיונות לקידוחי נפט היא מועצת הנפט, שמייעצת לשר התשתיות הלאומיות, למשרד ולגופים שעוסקים בעניין הזה.
הזכות לקידוח נפט ניתנת לרוב בתנאים מסוימים שקשורים לתוכנית העבודה של המבקש, לשטח המבוקש, לאיתנות הכלכלית של המבקש לקדוח, למומחיותו וכדומה. כאשר נמצא הדבר, המדינה תיהנה מתמלוגים בסך 12.5% מערך הנפט או הגז בקידוח.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה