קונצרני בהמלצה: ב-2 בתי השקעות מסמנים - איזה נייר לקנות ומאיזה להתרחק?

מדדי התל בונד בפרט והשוק הקונצרני בכלל ביצעו בשנה האחרונה מהלך עליות גדול, דבר המקשה את בחירת הניירת. Bizportal ביקש מ-2 בתי השקעות לספק נייר אחד לקניה ונייר אחד למכירה
 | 
telegram

מדדי התל בונד רשמו בשנה החולפת ראלי, אשר נמשך גם אל תוך שנת 2010 והיביא לאחרונה לירידה בתשואה לרמה נמוכה אף יותר מזו שנראתה ערב המשבר הכלכלי.

בעוד שבשנת 2009, השקעה בשוק ה אגח, כמו גם בשוק המניות, הייתה קלה יחסית, כאשר המדדים רשמו עליות זינוקים. לשם המחשה, במהלך השנה שעברה מדדי התל בונד 20, 40 ו-60 החזירו תשואות של 21.4%, 44.2% ו-30.6%. לאחר מהלך זה, נראה כי השקעה באג"ח טומנת סיכון רב יותר. לצורך כך, Bizportal בדק עם 2 בתי ההשקעות אילו אגרות חוב עדיין טומנות בהן פוטנציאל ואילו כבר מיצו את העליות.

מומלצת: מדיפאואר אגח א . נועה וייסברג, מנהלת פורום חוב ב-IBI, מעריכה כי אגרת החוב של מדיפאואר הפעילה בתחום הנדל"ן המניה והיזמי, מהווה הזדמנות.

"פעילותה מתרכזת בקנדה, בארה"ב, בבולגריה ובשבדיה. תחום הנדל"ן המניב מהווה את עיקר פעילותה של הקבוצה. עיקר פעילות הקבוצה בתחום הנדל"ן המניב מרוכזת בקנדה אשר באופן יחסי נפגעה פחות במשבר. לחברה נכסים בשווי מאזני של 95 מיליון מול התחייבויות בסך 75 מיליון. בשנת 2009 הכנסות החברה עמדו על 6.8 מיליון שקל עם הפסד של 2 מיליון שקל. ערך נכסי הנדל"ן המניב הינו 72 מיליון. 33.5 מיליון ע.נ נרכשו על ידי החברה ומוחזקות על ידי . הקרן תשולם ב-4 תשלומים שווים החל ממאי השנה.

" של מעל 8% צמוד מדד מבטאת תשואה גבוהה למח"מ של 1.42 שנים. תשואה זו הינה גבוהה ביחס לסיכון לאור הבדיקה שלנו", סיכמה.

לא מומלצת:"ככלל שוק האג"ח הקונצרני כעת נסחר בתשואות נמוכות היסטורית", כך לפי נועה וייסברג, מנהלת פורום חוב ב-IBI. "קיימות אג"ח רבות אשר מניבות מרווח נמוך מאוד מעל הריבית הממשלתית. אג"ח המומלצות למכירה הן אג"ח בעלות תשואה נמוכה אשר מניבות מרווח נמוך מעל או אג"ח קונצרניות אשר נסחרות בתשואה של מעל 15% ושם הסיכון מיוצג על ידי התשואה ומבדקות שלנו קיים סיכון לחלק מהקרן", הסבירה.

דוגמאות לאג"ח בעלות תשואה נמוכה ומרווח מעל ממשלתית נמוך שמביאה וייסברג: שטראוס אגח א, ואג"ח בנקים בעיקר בעלי קצר. כדוגמאות לאג"ח אשר נסחרות בתשואה גבוהה וקיים סיכון משמעותי לקרן, מביאה וייסברג את אדמה אגח א ומטיס קפיטל אגח א.

מומלצת: רוזבאד אגח א; רוזבאד אגח ב. אוהד חיים, מנהל השקעות בתמיר פישמן, ממליץ על רכישת אג"ח של רוזבאד, העוסקת בתחום השקעות הנדל"ן-ייזום ופיתוח ונדל"ן מניב. בעלי השליטה בחברה הינם שרגא בירן ודוד ויסמן מקבוצת אלון.

"בשנה האחרונה החליטה החברה למקד את פעילותה בגרמניה אשר מתאפיינת ככלכלה יציבה להשקעות ורומניה, שספגה מכה קשה במשבר, וכיום ונמצאת בעמדת המתנה. עיקר פעילות החברה ברומניה הינו ייזום נדל"ן כאשר היא מחזיקה בקרקעות לפני פיתוח. בגרמניה עיקר הפעילות הינה נדל"ן מניב, נכון להיום תפוסת הנכסים הינה כ-80%. לצורך תשלום ריבית האג"ח הקרוב הזרימו בעלי השליטה 45 מיליון כהלוואה, חלופה לעסקת המכירה שלא בוצעה עבור קרקע ברומניה בתמורה ל-90 מיליון שקל. בהמשך החברה עתידה לבצע הנפקת זכויות בשווי עסקת המכירה. לפי הדירוג שלנו, BBB מינוס ולאור התזרים של החברה אנו ממליצים על השקעה באג"ח הקצר יותר, אך יחד עם זאת יש לזכור את הסיכון הגלום בפעילות החברה"

לא מומלצת: טמפו משק אגח א. בנצי לוי, מנהל השקעות בתמיר פישמן, מעריך כי רמות המינוף של טמפו מהוות סיבה להתרחק מאג"ח החברה.

"טמפו משקאות, הפועלת משנת 1954 בייצור, מכירה והפצה של משקאות קלים ואלכוהול, נהנית מתזרים מזומנים חיובי ויציב והציגה הכנסות של כ-814 מיליון שקל ב-2009 ו-EBITDA של 97 מיליון שקל. החברה הצליחה להציג רווח של 24 מיליון שקל, המהווים 3% מההכנסות בלבד", מציין לוי. "לחברה מגוון רחב של מוצרים והבולטים שבינהם הייניקן, גולדסטאר,פפסי, XL, באקרדי בירזר,ברקן. נתח השוק בארץ במגזרים העיקריים - בירה, יין ומשקאות קלים הינו: 11%,24%,50% בהתאמה. משנת 2005 החברה עורכת רה-אירגון והרחבת סל המוצרים אשר העבירו את החברה לרווחיות."

"המבנה הפיננסי של החברה הינו יציב, החוב לזמן קצר הוא אמנם גבוה ועומד על 42%, אך רובו הינו אשראי בנקאי כנגד פעילות שוטפת. כמו כן, יחסי הנזילות (יחס המהיר ויחס ההגנה) נמוכים. החברה גייסה בחודש מרץ 120 מיליון של בריבית של 5.55% לא צמוד מח"מ 4.5, לצורך הקמת מרכז לוגיסטי חדש במתחם מפעל החברה בנתניה. על פי החברה הקמת המרכז תביא לחסכון תפעולי של כ- 70 מיליון שקל תוך 3-4 שנים.

"החברה קיבלה דירוג A ממידרוג לעומת דירוג פנימי של BBB. הקשחת הדירוג הפנימי נובעת מיחסי הנזילות הנמוכים יחסית וכן עקב רווחי הפעילות הנמוכים מסורתית בענף. הסיכון העסקי של החברה נובע בעיקר מהמשך תכניות השקעה רבות אשר יתכן ויביאו אותה לרמות מינוף גבוהות.
כיום אג"ח החברה נסחר ברמות תשואה של 5.83%, מעל התשואה ביום ההנפקה, מרווח של כ- 1.75% מעל אג"ח ממשלתי (115), מה שאינו משקף את התשואה הנדרשת מאג"ח מדירוג BBB. וכן, הפוטנציאל להשגת רווחי הון נמוכה."

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות