לחץ הולך וגובר: הזרים מפילים את בזק וכיל, "יש מכירות אבל אי אפשר להגיד שמורגשת היסטריה"
כמעט שנה אחרי שהכריזה חברת המדדים העולמית של מורגן סטנלי (MSCI) על שינוי הסיווג של ישראל מקטגוריית שוק מתפתח (Emerging Market) לזו של שוק מפותח (Developed Market), מתחיל המעבר שיתרחש בפועל בחודש מאי להיות מורגש במסחר באחד העם.
מניות חברת הטלפוניה בזק וענקית הדשנים כיל מרכזות עניין ביום רביעי - נסחרות במחזור מסחר גבוה - ויוצרות סביבן אווירה שלילית. פעילות זו בשתי המניות באה למרות שבמרבית המניות בבורסה נסחרות במגמה חיובית. בשעה זו מרכזת מניית כיל מחזור של למעלה מ-180 מיליון שקל והמסחר במניית בזק עלה כבר על ה-115 מיליון שקל. נציין, שמדובר בשתי מניות במשקל של 9.5 במדד המעו"ף ועל כן השפעתן על המדד גבוהה.
משיחות שערך Bizportal עם חדרי המסחר עולה, כי הרקע לירידות נובע ממכירה מאסיבית של גופים זרים לקראת שינוי סיווגה של המשק הישראלי ל"משק מפותח". עם זאת, הם הוסיפו, כי "לא מורגשת היסטריה" ברקע למכירות. השינוי צפוי להתרחש ב-26 במאי, בעוד מעט יותר מחודש. למרות שהמעבר משווקים מתעוררים לשווקים מפותחים נראה למראית עין כבשורה חיובית למשק, הרי שלא כך הדבר בטווח הזמן הקצר.
בעוד כאשר הכלכלה המקומית נמצאת במדד השווקים המתפתחים, משקלה במדד עומד על 3.2% ומטבע הדברים מושכת תשומת לב רבה מצד גופים זרים. מצד שני, כאשר הכלכלה מסווגת כמשק מפותח, משקלה של ישראל צפוי ליפול לרמה של כ-0.4% וזאת כאשר היא ניצבת לצד כלכלות חזקות וגדולות המרחיק את הפוקוס של המשקיעים מהשקעה בישראל.
בהקשר זה נציין, כי בתחילת חודש מארס חזר סיטי בנק על המלצת "משקל חסר" לשוק ההון הישראלי, על רקע שדרוג מעמדה של ישראל לשוק מפותח במדדי ה-MSCI. בבנק טענו כי שדרוג שכזה גורם לביצועי חסר לתקופה של מספר שבועות. "השוק הישראלי ביצע ריצה קדימה, אך אנו צופים שהתקופה הקרובה תהיה מסוכנת, בעיקר לגבי המניות הקטנות. מניית טבע צפויה להתמודד עם שינוי המעמד של ישראל בצורה הטובה ביותר".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה