בדויטשה דווקא לא חוששים: "שדרוג ישראל לשוק מפותח יוצר הזדמנויות עבור הזרים, סקטור הגז נראה מעניין"
השוק הישראלי ישודרג לשוק מפותח בסוף מאי ויתווסף למדדים הייעודיים של חברת המדדים של מורגן סטנלי (MSCI). בשבועות האחרונים הורגשה במסכי המסחר פעילות האלוקציה של הגופים הזרים ובהתאם לכך נשמעו מספר אזהרות מצד גופי השקעות זרים והן מקומיים כי הבורסה המקומית צפויה להיות תחת לחץ עד להשלמת המעבר.
ב-26 במאי ישודרג המשק הישראלי ויצטרף למדד MSCI EAFE והמדד העולמי, עם משקל של 0.9% ו-0.4% בהתאמה. עם זאת, הצמיחה של המשק המקומי עדיין דומה יותר לשוק מתפתח מאשר שוק מפותח, ולכן טוענים בדויטשה בנק בסקירה עדכנית מהיום למשקיעים זרים, כי החשיפה לבורסה הישראלית דווקא יכולה להעניק את ההזדמנות ליהנות מצמיחה וביצועים בסגנון שוק מתפתח מבלי להזדקק להשקיע מחוץ למדד.
השוק עלה, אבל הוא לא יקר
בבנק ההשקעות הגרמני מציינים לחיוב את הדרך בה צלח המשק הישראלי את המשבר העולמי עם צמיחה שנתית של 0.7% ב-2009, וצמיחה צפויה של 3.7% ו-4.4% השנה וב-2011, בהתאמה.
מדד המעו"ף כמעט והכפיל את עצמו פי שלוש במהלך העשור האחרון, ורשם על מדדי המדינות המפותחות והמתפתחות. למרות זאת, התמחורים נראים הגיוניים, אומרים היום בדויטשה בנק, כאשר השוק נסחר במכפיל רווח עתידי של 12, בהתאם לממוצע הרב שנתי.
בבנק הגרמני מציינים את הדומיננטיות של המשקיעים המקומיים בשוק המניות הישראלי מבחינת בעלות והיקפי מסחר, ולכן טוענים שמלבד התנודתיות וזרימת הכספים שתורגש בטווח הזמן הקצר, הם לא שהשדרוג ישפיע בדרמטיות על השוק.
"לראיה, מדד ת"א 25 לאחרונה הגיע לשיא כל הזמנים, למרות חודשים של מכירות נטו מצד משקיעים בשווקים המתפתחים וזרימת כספים מוגבלת ממשקיעים בשווקים הפותחים", אומרים בדויטשה בנק.
בוחרים מניות
בבנק לא נרתעים מהירידות שרשמו המניות המובילות באחד העם בתקופה האחרונה ומצביעים על בזק ובנק לאומי כמומלצות לרכישה. "בהתחשב במשקל של השוק הישראלי אנחנו מצפים שהמשקיעים בשווקים המפותחים יחפשו חשיפה למנייה אחת או שתיים", כותבים האנליסטים.
לדעתם, בזק מציעה תשואת של 9% מפעילות שוטפת עם פוטנציאל לאפסייד במידה וירשמו רווחי הון כתוצאה ממכירת נכסים. לגבי בנק לאומי, צופיים האנליסטים צמיחה של 19% ברווח הנקי עד 2012.
תעקבו אחרי סקטור הגז
בדויטשה בנק לא מתעלמים מהפוטנציאל הגלום בסקטור הגז הישראלי וממליצים למשקיעים לעקוב. "הגילוי של שדה תמר היה הגדולים ביותר שהיה ברחבי העולם בשנת 2009, מספיק כדי לענות על הביקושים המקומיים ב-25-30 השנים הקרובות. דו"ח של הממשל האמריקני מעריך שבים התיכון יש פוטנציאל למציאת 122 TCF של גז טבעי, שעיקרו שוכן במים הטריטוריאליים של ישראל. פעילויות אקספלורציה נוספות צפויות ב-2010-11, שהתוצאות שלהן עשויות להשפיע משמעותית על הסקטור ולפתוח פוטנציאל לייצוא".
בכך מתייחסים האנליסטים לדו"ח של משרד הגיאולוגיה האמריקני (USGS) אשר פורסם לפני כשבועיים. המשרד פרסם לראשונה סקר עתודות נפט וגז המתייחס לאזור אגן הלבנט (מדף היבשת ממצריים עד טורקיה) המעריך, כי באזור קיים כ-122 טריליון רגל מעוקב (Tcf) של עתודות גז טבעי בר השבה שעדיין לא התגלו. לצורך הדוגמא, תגלית 'תמר' הצפויה להשפיע בשנים הקרובות על משק האנרגיה הישראלי, קיימים ע"פ הערכות כ-7 Tcf.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה