הבלוג שמפיל את השווקים: ספקולציות שספרד תזדקק לסיוע של 400 מיליארד אירו

ספקולציות שנכתבו בבלוג ב"פייננשל טיימס" מדברות על סיוע של 70 מיליארד אירו לאירלנד ופורטוגל וסיוע מאסיבי לספרד. השווקים צונחים
 | 
telegram

האם בלוג עומד מאחורי השמועות שספרד עלולה לבקש סיוע עתק? הבוקר נכתב בבלוג ב"פייננשל טיימס" ספקולציות כי ספרד, אירלנד ופורטוגל עשויות לקבל סיוע כולל בסך של כ-540 מיליארד אירו (702 מיליארד אירו). חשוב לציין, כי עד כה לשמועות אין כל ביסוס.

ספקית המידע "מרקטס ניוז אינטרנשיונל" פרסמה מוקדם יותר הבוקר כי בבלוג ביומון העסקים הבריטי הנחשב פורסמו ספקולציות לפיהן מדינות נוספות בגוש האירו צפויות לקבל סיוע בנסיון למנוע משברים נוספים בגוש האירו. ע"פ הבלוג: ספרד תזדקק ל-400 מיליארד אירו, פורטוגל ל-70 מיליארד אירו ואירלנד ל-70 מיליארד אירו. זאת בנוסף ל-110 מיליארד אירו אותם צפויה לקבל יוון.

שוקי המניות והאירו חזרו לאבד ביום שלישי גובה בצל חששות שהמשבר הפיסקאלי ביוון יתרחב ומדינות נוספות באירופה יקלעו לחוסר יציבות. המשקיעים חוששים שהתפשטות המשבר ביוון עלולה לפגוע בכלכלות חלשות בגוש האירו, כגון פורטוגל וספרד, כאשר חלק מזהירים שגם הן עלולות להזדקק בקרוב לחילוץ. לסיפור המלא: הבורסות בעולם שוב רועדות: ירידות חדות באירופה, חשש להתפשטות המשבר לספרד

המדדים המובילים ברחבי העולם רושמים ירידות בולטות: הדאקס הגרמני מאבד 0.8%. בבריטניה, הפוטסי מאבד 1% והקאק הצרפתי מוביל את המגמה השלילית וצונח 1.5%. מדד IBEX בספרד צונח ב-3.4%, באיטליה ירידות של כ-2%, מדד PSI 20 בפורטוגל יורד ב-2.9%. בחוזים העתידיים גם נרשמה מגמה דומה - ה-S&P 500 ירד 0.6%.

ה"ניו יורק טיימס" דיווח מוקדם יותר הבוקר, כי מיזוג מתוכנן בין שני בנקים בגליציה שבצפון מערב ספרד, מתעכב ומדגים את היסוסה של ממשלת ספרד לנקוט ביד קשה כדי להתמודד עם בעיותיה הפיננסיות. ע"פ הכתבה משקיעים ואנליסטים טוענים כי היעדר התקדמות בנושא ענף הבנקאות מדגיש את אזלת ידה של ממשלת ספרד בהתמודדות עם בעיה נרחבת יותר - צמצום הגרעונות התקציביים הנובעים ממיתון חריף ושיעור אבטלה גבוה. להערכתם, ספרד מסתכנת במלכודת דומה אליו נקלעה יוון אלא אם תפעל במהירות.

המשקיעים מודעים מזה זמן רב למצב הקשה של ספרד. ברבעון הראשון של 2010 לראשונה מאז 1997 חצה שיעור האבטלה במדינה את רף ה-20%, בצל המיתון הקשה. ממשלתה של ספרד סבלה מאחת הנפילות הכלכליות הרציניות ביותר באירופה ומגירעון תקציבי, אשר הגיע בשנת 2009 ל-11.4% תמ"ג.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות