מרווחי הזיקוק פגעו בבזן: רשמה הפסד בסך 3.5 מיליון ד' ברבעון הראשון
חברת בזן הפסידה ברבעון הראשון של 2010 סך של 3.5 מיליון דולר בצל התנודתיות במחירי המזוט אשר צמצמו את מרווחי הזיקוק של החברה בטווח הקצר.
בשורה העליונה, היקף מכירות החברה זינק לכ-1.705 מיליארד דולר לעומת כ-984 מיליון דולר בתקופה מקבילה אשתקד, אך באותה הזמן נפגעה החברה מהזינוק בעלויות המכר בעיקר כתוצאה מצמצום מרווחי הזיקוק שגררה צניחה בשיעור הרווח הגולמי ל-2.3% מ-10.5%.
בזן ציגה שיפור בביצועיה בהיקף הזיקוק ברבעון הראשון שהסתכם בכ-2,133 אלפי טון לעומת 1,967 אלפי טון בתקופה המקבילה אשתקד. ניצולת המתקנים ברבעון הסתכמה בכ-89% לעומת כ-88.6% בתקופה המקבילה אשתקד.
ה-EBITDA המאוחד המדווח בתקופת הדו"ח הסתכם בכ-35 מיליון דולר, בהשוואה לכ-98 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. ה-EBITDA המאוחד המנוטרל הסתכם בכ-33 מיליון דולר, לעומת כ-48 מיליון דולר תקופה המקבילה אשתקד, קיטון של כ-14 מליון דולר.
מרווח זיקוק מנוטרל לשנה שהסתיימה ב-31 במארס 2010 עמד על כ-4.5 דולר לחבית לעומת מרווח ייחוס באותה תקופה של 2 דולר לחבית. מרווח זיקוק המנוטרל מהשפעות ושינויים בערך המלאי וכללי ה-IFRS עמד על 3.2 דולר לחבית לעומת מרווח ייחוס ממוצע לזיקוק נפט גולמי מסוג אורל בים התיכון של 3.5 דולר לחבית.
"התנודתיות במחירי המזוט במהלך הרבעון הראשון של שנת 2010 צמצמו את מרווחי הזיקוק של החברה בטווח הקצר. עם זאת, גמישות מתקניה של בזן, יחד עם האינטגרציה המוגברת של מגזר הפטרוכימיה והשלמת מיזוג עם כאו"ל, תמכו בתוצאות החברה למרות הצמצום במרווחי הזיקוק", אמר ישר בן מרדכי, מנכ"ל בזן.
יוסי רוזן, יו"ר בזן התייחס למצב באירופה ואמר, כי "בזן ערה לנעשה בשוק האירופאי והנהלת החברה כבר נערכת בהתאם להסיט חלק ממוצריה שחשופים לאירופה, לשווקים רווחים יותר. החשיפה של מוצרי הדלקים והארומטים לשוק האירופאי מינימאלית ובזן אינה צופה השפעה מהותית של אי היציבות על מכירות מוצרים אלו". רוזן גם התייחס לתנודות בערך האירו ואמר כי מדובר בחשיפה מינימלית שלא תשפיע על תוצאות החברה.
הגורם העיקרי המשפיע על התוצאות של תחום פעילות הזקוק, הוא מרווח הזקוק. מרווח הזקוק הינו המרווח בין ההכנסות ממכירת סל המוצרים אותם מוכרת החברה לבין עלות חומרי הגלם, שרוכשת החברה (בעיקר נפט גולמי) בשער בית הזקוק, הכוללת גם את פעילות ההגנה בגין מלאי הנפט הגולמי והמוצרים.
במהלך 2010 חלו תנודות במחיר הנפט הגולמי ומוצריו, מחיר הנפט הגולמי שעמד על סך כ-78 דולר לחבית בתום שנת 2009, ירד לרמה של כ-70 דולר לחבית במהלך הרבעון הראשון של שנת 2010, עלה לכ-80 דולר לחבית בסופו ובמועד אישור הדוחות ירד לכ-71 דולר לחבית.
באותה תקופה, חלו שינוים דומים גם במחירי מוצרי הדלק המיוצרים ע"י החברה מן הנפט הגולמי ונמכרים על ידה. מכיוון שאין מתאם מלא בין מועדי והיקפי השינוי במחירי המוצרים לבין מועדי והיקפי השינוי במחירי הנפט הגולמי, נגרמת תנודתיות משמעותית במרווחי הזיקוק.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה