רגע לפני שנחשף ה'לווייתן': Bizportal חזר אחורה בזמן ובדק למה צריך לצפות

12 עדכונים עברו מהרגע בו חשפה נובל את הערכותיה ל'תמר' בכנס האנליסטים במאי 2008 ועד אשר דיברה על פוטנציאל כלכלי של 7.3 TCF עתודות גז טבעי. למה צריך לצפות - צפו בכל הדיווחים
 | 
telegram

ככל שעוברים הימים, הרגע בו נובל אנרג'י, השותפה האמריקנית בתגליות הגז הישראליות "תמר" ו"דלית", צפויה לפרסם את תוצאות סקרים סיסמיים תלת מימד שבוצעו ברשיונות רציו-ים, המכונים גם שטחי "לווייתן" ("עמית", "רחל", "דוד", "חנה" ו- "ערן") הולך ומתקרב. באותה העת, עשויה החברה האמריקנית גם לשפוך אור על רשיונות "אלון A" ו"אלון B" ועל שטחים נוספים בבלוק 12 בקפריסין.

צ'אק דיווידסון, מנכ"ל נובל אנרג'י, אמר בשיחת הועידה שלאחר פרסום הדו"חות הרבעוניים האחרונים, כי ירחיב בעניין ההתקדמות ברישיונות רציו-ים בישראל בכנס האנליסטים שיערך ב-3 ביוני ביוסטון שבארה"ב, ומכאן ההערכות כי פרסום תוצאות הסקרים יהיה השבוע. אך גם אם לא - כדאי להתחיל להתכונן.

במטרה לנסות לשער איך צפוי להיראות הדיווח של השותפות ברשיונות "רציו-ים" ובניסיון להבין למה צריך לצפות בהמשך מהשותפות, Bizportal חזר שנתיים אחורה בזמן לרגע בו יצאו הדיווחים הראשונים בנוגע ל"תמר" ואסף את הודעות השותפות עד הרגע בו נודע כי מדובר בתגלית מסחרית בסדר גודל בינלאומי.

14 במאי 2008

נובל אנרג'י עורכת פרזנטציה לאנליסטים ומפרסמת לראשונה הערכות בנוגע לקידוח "תמר". נובל מעריכה כי ההסתברות הגיאולוגית להמצאות הידרוקרבונים (פחמימנים) בקידוח "תמר" היא 35% וכי הממוצע הפוטנציאלי הכלכלי של הפרוספקט עומד על כ-3.1 מיליארד רגל מעוקב (TCF), שווה ערך לכ-109 מיליארד מ"ק גז (BCM). נציין, כי הערכות פורסמו ע"י נובל וזאת טרם ביצוע קידוח אקספלורציה.

כמו כן, מספקת נובל הערכות כי התקציב הכולל של קידוח "תמר" (לרבות עלות מבחני הפקה, אם יבוצעו) יסתכם בכ- 123 מיליון דולר.

16 בנובמבר 2008

נובל, מפעילת פרויקט החיפושים ברישיונות מיכל ומתן מודיעה כי אסדת הקידוח Atwood Hunter מתוכננת להגיע היום לאתר קידוח "תמר 1" שברשיון מתן וצפויה להתחיל מיד בעבודות ההכנה לקידוח. החברה מעריכה כי הקידוח ימשך כחודשיים עד שלושה חודשים.

11 בינואר 2009

פחות מחודשיים אחרי, בשעת ערב מאוחרת, השותפות הישראליות מדווחות כי הקידוח הגיע לעומק של 4,900 מטר ועל הערכות לביצוע בדיקות חשמליות (לוגים) בקידוח. "מניתוח ראשוני של המידע שנאסף במהלך ביצוע הקידוח, עולה כי שכבות המטרה כוללות חולות המכילים גז טבעי", נכתב בהודעה בצירוף הבהרה כי "בשלב זה מדובר באינדיקציות ראשוניות בלבד וטרם ניתן לקבוע קיומו של מאגר גז טבעי ו/או את גודלו ו/או את כלכליותו".

השותפות מעריכות כי ביצוע הלוגים ימשך מספר ימים ולאחריו, תימסר הודעה, לרבות בדבר החלטת השותפים אם יש מקום לביצוע מבחני הפקה בקידוח.

18 בינואר 2009

השותפות מכריזות כי קידוח "תמר 1", אשר נקדח ברשיון "מתן", הינו תגלית גז טבעי ומוסרות פרטים אודות הקידוח והמאגרים שאותרו בו. כמו כן, נובל מודיעה כי עתודות הגז הטבעי, שזוהו בקידוח, משמעותיות ביותר והינן לכל הפחות בגובה ההערכות המוקדמות טרום הקידוח - קרי, מינימום 3.1 TCF.

1 בפברואר 2009

השותפות מודיעות על כוונתן לערוך שני קידוחים נוספים ברצף ברישיונות "מיכל" ו-"מתן" לאחר השלמת העבודות בקידוח "תמר 1" - קידוח האקספלורציה "דלית 1" בפרוספקט "דלית" שבאגן הלבנטיני (צפוי להימשך כחודשיים) וקידוח האימות "תמר 2", שייקדח במבנה "תמר" (צפוי להימשך כשלושה חודשים).

11 בפברואר 2009

מבחני ההפקה, שנערכו בקידוח "תמר 1" שבתחומי רישיון "מתן", הסתיימו בהצלחה. השותפות מספקות פרטים על קצב זרימת הגז ומעלות שוב הערכות ממוצע הפוטנציאל הכלכלי של עתודות הגז הטבעי במבנה הפעם לסך של 5 TCF (כ-142 BCM). נובל קובעת כי התגלית הינה בבירור בהיקף של תגלית מסחרית.

8 במארס 2009

נובל מודיעה כי אסדת הקידוח Atwood Hunter הגיעה לאתר קידוח "דלית 1" שברשיון מיכל והחלה בביצוע הקידוח הצפוי להימשך כחודשיים.

16 באפריל 2009

השותפות מודיעות כי מבחני ההפקה, שנערכו בקידוח "דלית 1" שבתחומי רישיון "מיכל", הסתיימו בהצלחה ומספקות פרטים אודותיו. נובל מכריזה על דלית כתגלית מסחרית בגודל של כ-BCF 500 (כ- BCM 14.2) ואומרת כי היא עשויה להוות חלק מתוכנית הפיתוח של "תמר", המצויה בשלבי גיבוש ראשוניים, והמיועדת לאפשר התחלת אספקה של גז טבעי למשק הישראלי כבר בשנת 2012.

27 באפריל 2009

נובל מודיעה כי אסדת הקידוח Atwood Hunter, אשר סיימה לבצע את העבודות בקידוח "דלית 1", הגיעה לאתר קידוח "תמר 2" שברישיון מתן והחלה בביצוע הקידוח. מפעילת הקידוח מספקת הערכה לפיה הקידוח צפוי להימשך כ- 3 חודשים ותקציבו המעודכן הינו כ- 77 מיליון דולר. עלות הקידוח בדלית, היא אומרת, מסתכמת בכ- 57 מיליון דולר, לעומת ההערכה הקודמת של כ- 59.2 מיליון דולר.

8 ביולי 2009

השותפות בפרוייקט מדווחות על תוצאות קידוח ההערכה "תמר 2" ומוסרות, כי הממצאים בדבר הלחצים בקידוח מאשרים את המשכיות המאגרים בשכבות שבמבנה ואת איכותם הגבוהה. נובל מוסרת, כי תוצאות קידוח "תמר 2" הפחיתו במידה ניכרת את אי הודאויות, שגולמו בהערכות הקודמות בדבר עתודות הגז הטבעי המצויות במבנה תמר. כעת, היא צופה כי ממוצע הפוטנציאל הכלכלי של עתודות הגז הטבעי במבנה תמר הינו כ-6.3 TCF (כ-178 BCM) - עלייה של כ-26% לעומת ההערכה הקודמת.

16 ביולי 2009

השותפות מודיעות, כי אסדת הקידוח Atwood Hunter סיימה לבצע את העבודות באתר קידוח "תמר 2" שברשיון 309/"מתן", וכי היא עוזבת את אזור הקידוח.

11 באוגוסט 2009

חברת הייעוץ הבלתי תלויה ששכרה נובל, NSAI (ראשי תיבות של Netherland, Sewell and Associates), מפרסמת הערכה של ממוצע הפוטנציאל הכלכלי של עתודות הגז הטבעי בשדה תמר וכן דו"ח הערכת רזרבות הגז הטבעי בשדה תמר. NSAI קובעת כי ממוצע הפוטנציאל הכלכלי של עתודות הגז הטבעי בשדה תמר הינו 7.3 TCF (כ-207 BCM) זאת לעומת ההערכה הקודמת של נובל אשר על-פיה ממוצע הפוטנציאל הכלכלי של עתודות הגז הטבעי בשדה תמר היה כ-6.3 TCF (כ-178 BCM).

משלב זה עוברים דיווחי השותפות בתמר לעסוק בדברים הקשורים לפיתוח הפרויקט כגון חתימה על מזכרי הבנות למכירה עתידית של גז, עלויות, חתימה על הסכמי מימון ותוכניות עבודה.

הסיפור יחזור על עצמו ב'לוויתן'?

האם הסיפור עומד לחזור שוב ב"לווייתן"? מה שבטוח הוא ש"כל שנותר הוא לקוות לטוב", כמו שגדעון תדמור, מנכ"ל דלק אנרגיה השותפה הגדולה ברשיונות (באמצעות אבנר יהש ודלק קידוחים יהש), אמר בכנס Bizportal EXPO לפני מספר ימים.

עם זאת, שני דברים מפיחים אופטימיות בלב המשקיעים, האחד הוא התייחסות של ראשי נובל לאחר סקר ה-2D שאמרו כי באזור עשויים להימצא מבנים שעשויים אפילו גדולים מתגלית 'תמר' והדבר השני הוא עבודה של בנק ההשקעות 'ברקליס' אותה חשף Bizportal בחודש דצמבר האחרון ובה מציינים כלכלני הבנק כי לפי מידע שהגיע לידיהם, מאגר לוויתן צפוי להיות בגודל של 12 TCF, כלומר גדול מתמר ב-65%.

כעת כל שנותר זה להמתין. בשבועות האחרונים לא ברור היה האם המחזיקים ברציו יהש, המחזיקה ב-15% מהזכויות ברשיונות, יבחרו לממש מעט לפני ההודעה בכדי להוריד חשיפה למצב של הודעה שלילית או שמשקיעים חדשים יבחרו להיכנס לנייר בכדי ליהנות מכל האפסייד במקרה של הודעה חיובית. נכון להבוקר, יחידת ההשתתפות של רציו תפתח במחיר שיא, כלומר יותר משקיעים בחרו להיחשף.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות