נובל בכנס: מעריכה את שווי פרויקט תמר ב-6.74 מיליארד ד' - 43% יותר מהשווי בבורסה

עדכונים מכנס האנליסטים של נובל אנרג'י ביוסטון. סקרים 3D נוספים צפויים השנה. ירון זר מכלל פיננסים: "מדובר בנתון חדש המשקף אפסייד של ממש במניות הגז"
 | 
telegram

**פורסם לראשונה בשעה 13:55, עדכון אחרון בשעה 17:50

כנס האנליסטים של נובל אנרג'י החל כצפוי בשעה 16:00 (שעון ישראל) בטקסס יוסטון ארה"ב. "לא ערכנו כנס אנליסטים בשנה שעברה, אך השנה קיבלתם שני כנסים, כי יש לנו הרבה על מה לדבר", פתח מנכ"ל נובל אנרג'י, צ'ארלס ( צ'אק) דיוידסון את דבריו. המנכ"ל התייחס בכך לכנס האנליסטים שערכה נובל במארס השנה.

נובל הניבה של 140% בחמש השנים האחרונות. החוב המותאם למנייה מול שיעור צמיחה השנתי (CAGR) עומד על 6%. החברה גילתה קרוב ל-960 מיליון חביות נפט ויצרה של כ-1.5 מיליארד דולר.

"תמר ללא ספק הינה תגלית הגדולה ביותר בהיסטוריה של נובל", אמר דיוידסון. "אנחנו נמצאים במדינה שהממשלה מאוד תומכת בפרויקט אך אנחנו ניצבים כיום בפני אופוזיציה של תושבים מקומיים שמנסה למנוע את הקמת נקודת הקליטה בחוף אבל אנחנו עובדים עם הקהילה ורשויות החוק בצורה עדינה כדי לפתור את הבעיות, ואנחנו בטוחים שתתקבל החלטה נכונה".

דייב סטובר, נשיא ומנהל פעילות ראשי (COO): "אסטרטגיית הצמיחה של נובל מתבססת על תוכניות החיפושים בארבעה האזורים בהם אנחנו פועלים". בנובל צופים עלייה של 10% ב-CAGR במהלך השנים הקרובות. בנוגע לתמר אמר סטובר, כי העלויות ב'תמר' הינן נמוכות יותר יחסית לקידוח גז טיפוסי. כמו כן, התפוקה מהתגלית צפויה להיות יציבה יותר ולגרור השקעות חוזרות מינימליות ביחס למאגרים טיפוסיים.

סטובר התייחס להשפעות דליפת הנפט של BP במפרץ מקסיקו ואמר: "שתי פעילויות במים עמוקים נפגעו והחברה פועלת כיום לסגור אותן עד להודעה חדשה. כתוצאה מכך החברה צפויה להסיט חלק מההשקעות באזור להזדמנויות אחרות".

נובל מעריכה את 'תמר' ב-6.74 מיליארד דולר

רודני קוק וסוזן קונינגהם, סגני נשיא בכירים לפעילות בינלאומית, התייחסו בכנס האנליסטים לאזור הים התיכון ולישראל, תחת הכותרות: "פעילות אמינה ברמה הטובה ביותר, תגליות ברמה בינלאומיות בפיתוח ופוטנציאל חיפוש משמעותי".

החברה השקיעה למעלה ממיליון שעות עבודה בישראל ללא תקלה משמעותית אחת. מחקרים שבוצעו באתר 'תמר' מאשרים כי איכות הרזרבות וטיב הגז טובים יותר מהערכות הקודמות. כמו כן, גודל המאגר עודכן ל-8.4 TCF. בסיום הפיתוח קצב הפקת הגז צפוי לעמוד על 250 MMcf/d - בין הגבוהים ביותר בעולם.



החוזים שנחתמו וצפויים נמצאים בתהליך משקפים הכנסות של 11 מיליארד דולר בעבור פחות מ-25% מהמשאבים ב'תמר', כאשר קיים קשר מחירים חזק למוצרי נפט.

במצגת נובל חושפת לראשונה הערכה לגבי תמר אשר עולה בהרבה על הערכות המשקיעים בשוק ההון הישראלי. נובל מעריכה את החלק הראשון של הפרויקט בשווי של 1.4 מיליארד דולר ורואה אפסייד של 30% בחלק השני, מה שגוזר שווי של 1.82 מיליארד דולר לחלק שלה אחרי מס. קרי, שווי פרויקט כולל של 6.74 מיליארד דולר.

בתגובה לנתון אומר ירון זר, האנרגיה של כלל פיננסים: "מדובר בנתון חדש שבשוק הישראלי לא העריכו עד כה. לדוגמא, מחיר השוק של 'תמר' כפי שנמדד ע"י השווי הנקי בו נסחרת ישראמקו עומד על כ-4.7 מיליארד דולר בלבד. חלק מהפער נובע מכך שנובל נותרת אפסייד משמעותי מהשלב השני של הפרויקט, מה שאומר שבנובל מצפים לביקושים גדולים יותר ממה שמצפה השוק המקומי".

עם זאת, אומר זר, יכול להיות שחלק מהפער בשווי נובע מכך, שישנם עדיין חששות בשוק כי נובל לא תעמוד ביעד האספקה ל-2012 מסיבות שונות כגון מיקום מתקן קליטת הגז.

בנובל צופים בין היתר כי הביקוש לגז טבעי בישראל יצמח עד 2020 בשיעור של 10% בממוצע כל שנה. לדברי נובל אנרג'י, גז טבעי שימש בשנה החולפת כמקור אנרגיה ל-33% מכושר ייצור החשמל, ועל פי ההערכות, היקף הייצור בגז טבעי יגיע ל-48% כבר ב-2013.

בהתייחסות ליתר פעילות החיפוש במזרח התיכון נובל חשפה בכנס האנליסטים, כי נמצאו 20 פרוספקטים ולידים עם פוטנציאל של 30 TCF וכי פעילות סקרים תלת מימד נוספת תערך מאוחר יותר השנה. בנובל רואים מספר הזדמנויות במבנה 'לווייתן' בגודל פי שניים מ'תמר'.



מנכ"ל נובל אנרג'י: "במידה והקידוחים יצליחו ישראל תמוצב כיצואנית גז מובילה בעולם בשנים הבאות"

מוקדם יותר היום, לקראת כנס האנליסטים חזר בצהרי יום חמישי דיוידסון, על הצהרתו מחודש מארס האחרון, כי נובל מתכננת להיות בישראל בעשרות השנים הקרובות.

"היום, אני נרגש נוכח ההכרזה שלנו על גילויים על פוטנציאל חדש ומשמעותי בתחום האנרגיה במזרח התיכון. אני רוצה לברך את מדינת ישראל על הגילויים האחרונים שהם בעלי פוטנציאל לחיזוק הכלכלה ובטחונה של מדינת ישראל. נובל רואה כבוד רב לפעול כאן עם שותפיה הישראלים ברגעים היסטוריים אלו", אמר דיוידסון.

נובל אנרג'י דיווחה הבוקר, על זינוק חד בהערכת רזרבות הגז הטבעי בשדה תמר, מציאת פרוספקטים עם פוטנציאל כלכלי של יותר מפי 5 מזה שב'תמר', ועל תוכניות לבצע קידוח ברישיונות 'רחל' ו'עמית' (שטחי לווייתן) המוערך בכ- 16 מיליארד רגל מעוקב (TCF) עם 50% הסתברות גיאולוגית להמצאות גז ברשיונות. לסיפור המלא: נובל מעריכה את 'לוויתן' ב-16 TCF ומעדכנת מעלה את 'תמר' ל-8.4 TCF

מנכ"ל נובל התייחס לזמן אספקת הגז משדה תמר ואמר כי השותפים "פועלים עתה במשנה תוקף כדי שהאספקה של הגז הטבעי מקידוח תמר תתחיל להיות מוזרמת בשנת 2012.

לנוכח הגילויים החדשים בנובל העלו היום את התחזיות לכמויות שיבואו מקידוח תמר. "אנו מזהים הזדמנויות משמעותיות לגילויים נוספים בקידוח בקרבת מקום לקידוח תמר (במבנה 'לווייתן' - א.א.) שבמידה ויצליחו, ימצבו את מדינת ישראל כיצואנית גז מובילה בעולם בשנים הבאות. אנו מצפים בכליון עיניים להמשך הקידוחים במאגר הזה ומאחלים לכולנו הצלחה רבה".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות