בורסות אסיה סגרו בירידה: המדד בטוקיו צנח ב-3.9%, סידני איבדה 2.8%
בורסות המניות באסיה סגרו את יום המסחר הראשן לשבוע זה בירידות שערים בולטות, השולחות את המדד האזורי MSCI לרשום את הצניחה החדה ביותר מאז מארס 2009, לאחר שדו"ח של משרד העבודה האמריקני הצביע על צמיחה נמוכה מהצפוי בתעסוקה ובכירים בהונגריה הזהירו מפני מצב של חדלות פרעון במדינה.
מדד MSCI אסיה פסיפיק איבד 3.2% בטוקיו בתגובה לירידות החדות שנרשמו ביום שישי בוול סטריט. בשוק המטבעות, האירו ממשיך לסגת מול הדולר ונסחר סביב 1.19 דולר והין היפני מתחזק מול הדולר לרמה של 91.34 ין.
השוק הפרטי בארה"ב הוסיף 41,000 משרות בחודש מאי, ירידה חדה מ-218 אלף משרות בחודש אפריל והרבה מתחת לתחזית החציונית של הכלכלנים לתוספת של 180 אלף משרות. ממשלת הונגריה ניסתה להרגיע את השווקים במהלך סוף השבוע ואמרה כי המדינה לא נמצאת בסכנה, זאת אחרי שביומיים הקודמים לשבת הודיעה שמצבה לא שונה מזה של יוון לאחר שאמרה שהממשלה הקודמת סילפה נתונים כלכליים.
"התנודתיות באירו יכולה להצית סערה בשווקים הפיננסים ולעודד את המשקיעים להפחית סיכון", אמר אקיו יושיהנו, כלכלן ראשי בסוסייטה ג'נרל ביפן, העוזר לנהל כ-18 מיליארד דולר לבלומברג. "אנחנו עלולים גם לחשוב שהונגריה במצב דומה לזה של יוון. בהתחלה, כאשר יוון הכריזה בתקשורת על הגרעון שלה הדבר לא היה נראה סיפור גדול".
ביפן, מדד הניקיי 225 צלל 3.84% בצל המשך התחזקותו של היין. מטבע חזק פוגע ביצואנים ובייחוד בחברות בעלות חשיפה גדולה לאירופה. באוסטרליה מדד ה-S&P/ASX 200 ירד 2.78% ובדרום קוריאה מדד הקוספי נסוג 1.57%. בסין מדד שנחאי מאבד כ-1.64%.
עם זאת, בשוק ישנה קצת תקווה שהמשקיעים בוול סטריט ינצלו את הירידות האחרונות כדי לאסוף סחורה מאוחר יותר היום, לאחר שהחששות לגבי מצב החוב של הונגריה קטנו בהמשך לדברי הרגעה של בכירים שונים באירופה ורוב הנתונים הכלכליים בארה"ב, למעט המשרות, הכו את התחזיות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה