ימי לחץ בשווקים: "מנקודת המבט של השוק, הנושא החשוב ביותר נותר איראן"
ירידות שערים נרשמות היום בבורסות העולם, כאשר החוזים על מדדי וול סטריט רושמים ירידות של עד 0.8% ובאירופה וישראל נסוגים המדדים ביותר מ1%. ברקע, עומדת אכזבת המשקיעים מהודעת הפדרל ריזרב מאמש ועלייה ברף החששות לקראת פגישת ה-G20 בסוף השבוע. בנוסף, המזרח התיכון אף הוא מעלה את רף המתיחות בשווקים לאחר דיווחים אודות הכנות לתקיפה ישראלית באיראן.
ה'פד' מאותת על פגיעה בצמיחה בצמיחה
הפדרל ריזרב הודיע על הותרת שיעור הריבית ברמה אפסית, ברמה של בין 0% ל-0.25% תוך התחייבות להשארתו ברמה זו "לתקופה ארוכה" אך באותו הזמן הביע הבנק המרכזי חשש לפגיעה בצמיחתה של הכלכלה הגדולה בעולם. בדברי ההסבר הביעו בבנק המרכזי חשש כי משבר החוב באירופה יביא לפגיעה בצמיחתה של הכלכלה האמריקנית. מוקדם יותר אתמול, דווח כי מכירות הבתים החדשים צנחו בארה"ב בחודש מאי ב-33%.
"הצהרת ועידת השוק הפתוח (FOMC) אמש הייתה פחות אופטימית לגבי הצמיחה מאשר בעבר, תוך שציינה כי 'האינפלציה נוטה לירידה'", כך כתבו כלכלני ברקליס קפיטל, פול רובינסון ודיוויד פורסטר, בסקירה שהגיעה לידי Bizportal. "אנחנו נמצאים במרחק רב מהידוק המדיניות בארה"ב", העריכו.
"השקפתנו הבסיסית נותרה שהכלכלה העולמית תפתיע לטובה, כאשר המידע האחרון יתברר לבסוף כזמני", כתבו הכלכלנים. "עם זאת, החדשות האחרונות הפכו אותנו לזהירים יותר ואנחנו חושבים שהמהלכים האחרונים של השוק להפחתת פוזיציות הלונג הינם הגיוניים".
לקראת וועידת ה-G20
בסוף השבוע הקרוב יפגשו בקנדה מנהיגי הכלכלות הגדולות בעולם. בשונה ממפגשי העבר בשיאו של המשבר הכלכלי העולמי, בהם הצליחו חברי ה-G20 לשים את המחלוקות ביניהם בצד, הפעם צפויים לבלוט חילוקי דעות משמעותית. הבעיה היא שהפיתרון הטוב ביותר למדינה אחת בעולם עלול שלא להתאים לאחרות, ובמקרים מסוימים אף להיות גרוע עבורם.
נושא אחד שעלול לעלות לסדר היום היא ההצהרה האחרונה של סין לשחרר את ניוד היואן. המחלוקות המהותיות ביותר בנושא יכולות להיות בין ארה"ב, אירופה וגרמניה.
ישראל ואיראן במסלול התנגשות?
דבר נוסף הגורם ללחץ בשווקים הינו הדיווח שפורסם אתמול בתקשורת המתבסס על סוכנות הידיעות האיראנית, לפיו מטוסים ישראלים פרקו ציוד צבאי בערב הסעודית לקראת תקיפה באיראן.
בבנק ההשקעות נומורה כותבים בסקירה כי ברקע לשלל האירועים בעולם, "מבחינת נקודת המבט של השוק, הנושא החשוב ביותר נותר איראן והעלייה האפשרית במתיחות בין ישראל לאיראן, שעלולים להביא לעלייה במחירי הנפט בשבועות הקרובים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה