יש עוד מקום לאפסייד: בדויטשה בנק החלו בסיקור מקיף על מניות מגזר הגז

בבנק מוצאים אפסייד של מעל 20% בשותפויות שאינן חשופות, או שחשופות באופן עקיף ל'לווייתן'. בבנק מנסים להעריך מה תהיה ההשפעה החיובית על השותפויות במקרה והמאגר יוכרז כתגלית, או השלילת במקרה ולא
 | 
telegram

בדויטשה בנק הודיעו היום (ה') על תחילת סיקור חברות ושותפויות הגז הפועלות בישראל. בעבודה בהיקף של 75 עמודים מוצאים כלכלני הבנק עוד מקום לאפסייד בשותפויות, תוך שמעריכים שקיים סיכוי טוב לתגליות עתידיות.

"לשותפויות הגז אותן התחלנו לסקר צפוי להיות שוק שבוי במהלך 35 השנים הקרובות", כתבו. לדברי הכלכלנים, קיים גם פוטנציאל ייצוא ואף סיכויים למציאת מצבורים נוספים באיזור. "החיפושים נמשכים, כאשר התגליות הנוספות ככל הנראה יופנו לייצוא".

"אנחנו מאמינים כי מחירי המניות חסרות האחזקה, או בעלות אחזקה עקיפה במאגר 'לווייתן' נמצאות בתמחור חסר", כתבו כלכלני הבנק. בחברות ושותפויות אלה, בדויטשה מוצאים אפסייד משמעותי.

לישראמקו יהש מעניקים המלצת 'קנייה' עם של 64 אגורות, אפסייד של 20%. לדלק אנרגיה מעניקים המלצה דומה, עם מחיר יעד של 1,425 שקל, אפסייד של 33%. לדלק קבוצה מעלים המלצה ל-'קנייה' עם מחיר יעד של 1,040 שקל, אפסייד של 21%. ואילו באשר לדלק קידוחים יהש ואבנר יהש מחזיקים בהמלצת 'החזק', עם מחירי יעד של 12.1 שקל ו-2.1 שקל, אפסייד של 21% ו-12% בהתאמה.

בעניין למאגר 'לווייתן', אשר סקרים של נובל אנרג'י מעידים על סיכוי של 50% לתגלית מסחרית בהיקף של TCF 16, כלכלני דויטשה מעריכים כי הוא סימן לתגליות נוספות בעתיד. בדוישה מזכירים את הערכות הממשל האמריקני למציאת גז בהיקף של TCF 122 באיזור.

בדויטשה אף מחשבים מה תהיה ההשפעה על מניות הסקטור, במקרה ו'לווייתן' יוכרז כתגלית, או לחילופין במצב בו הנסיון יוכז בסופו של דבר ככישלון. ההשפעה על דלק אנרגיה ודלק קידוחים צפוייה להיות בשיעור של 22.4%, על אבנר של 21.4%, ועל דלק קבוצה השפעה של 13.4%.

את ים תטיס מתמחרים בדוישטה ב-2.4 מיליארד דולר ואת מאגר 'תמר' ב-7 מיליארד דולר. לפי תוצאות הסקר שערכה נובל אנרג'י, בדוישטה מעריכים שהפוטנציאל ב'לווייתן' הינו כפול מאשר ב'תמר'. עם זאת, התמחור שניתן בשעה זו למאגר הוא 3.4 מיליארד דולר ללא התחשבות בסיכון, או ב-1.7 מיליארד דולר בהתאמת הסיכונים.

למרות הסיכוי, כלכלני הבנק מתייחסים גם לסיכונים האפשריים, ביניהם מונים את כוונת הממשלה להעלות את שיעור התמלוגים על הפקת גז טבעי, כמו גם את ההתנגדות למתקני קליטת הגז ממאגר 'תמר', דבר העלול לעכב את לוח הזמנים.

בתוך כך, הבוקר דיווח כי השותפויות המחזיקות ב'לווייתן' מחפשות אסדה המתאימה לחיפושי נפט במים עמוקים. השותפות מחפשות אסדה המסוגלת לבדוק קיומו של מאגר נפט במבנה

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות