פרסום תוצאות מבחני הלחץ: 7 מתוך 91 הבנקים לא צלחו את רף המינימום
לאחר ציפיה מורטת עצבים, פרוסמו אחרי סגירת המסחר בבורסות באירופה מבחני הלחץ על הבנקים, אשר מטרתם העיקירית הייתה לבחון את יכולת הישרדותם של הבנקים בתקופות משבר ולהרגיע את חששות המשקיעים.
לאור תוצאות המבחנים ניתן לראות כי רק 7 מתוך 91 תאגידים בנקאיים, אשר נבחנו תחת אותם המבחנים, את עמדו בתנאי המינימום שהציבו המבחנים.
לפי התפלגות הגיאוגרפית, ניתן לראות שמרבית התאגידים הפיננסים שעמדו ביחס הלימות ההון, היו בספרד, ואילו הבנקים המובילים בצרפת, פורטוגליה, פינלנד ושוויץ עברו כולם בהצלחה את תנאי המינימום. בגרמניה רק בנק אחד לא הצליח לעבור את המבחנים, אך בנק זה הולאם מצד המדינה לפני תקופה ולכן הידיעה לא הפתיעה איש.
"הרשויות המוסמכות נמצאות בקשר הדוק עם אותם תאגידים פיננסיים שלא צלחו את מבחני הלחץ, במטרה להעריך את תוצאות וההשלכות של המבחנים. במקרים מסוימים שקל אפשרות של הלאמת הבנקים" נמסר מהדו"ח של ועדה האירופית לפיקוח על הבנקאות, אשר ערכה את המבחנים.
הערכות בשוק הן כי המתודולוגיה של מבחני הלחץ הינה סלחנית למדי, מכיוון שהינה מתייחסת רק להפסדים שיגרמו לבנקים מהחזקותיהם באגרות חוב ולא עקב אגרות החוב המוחזקות לפידיון.
התרחישים של המועצה האירופית המפקחת על המערכת הבנקאיץ הניחו אפשרות למיתון שיביא את השוק לבחון תחתית כפולה, צניחה של 20% בשוק המניות ועלייה חדה בשיעור הריבית.
התרחיש הקיצוני ביותר שייבחן הינו משבר חוב ריבוני (Sovereign Risk Shock), שמניח סטייה של 3% מטה בתוצר הלאומי הגולמי של מדינות האיחוד האירופי לתקופת זמן של שנתיים וכן שורה של הורדות דירוג באג"ח הממשלתי.
בנוסף, נבחן יחס הלימות ההון של הבנקים, כאשר קריטריון המעבר עומד על כ-6% ומעלה. הלימות ההון של הבנק משקפת את כמות נכסי הסיכון שבידי הבנק, קרי - נכסים שנרכשו על ידי הונו הפרטי של הבנק.
"זה די ברור שהרבה בנקים יעברו את המבחן" אמר לוץ רומאייר (Lutz Roehmeyer), חבר בהנהלת קרנות השקעה בלנדסבנק ברלין אינבסטמנט, "חשוב יותר לראות מהם הנתונים שיפורסמו, בעזרתם, ניתן ליצור תרחישים חמורים יותר".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה