אסיה חתמה בעליות שערים: ההאנג סנג התחזק ב-1.8%, הונדה זינקה ב-4.4%
בורסות המניות באסיה רשמו הבוקר עליות שערים זאת למרות הסגירה היציבה שנרשמה בוול סטריט ביום שישי. תוצאות רבעוניות טובות של הונדה וחברות נוספות דירבנו את העליות.
עם נעילת המסחר, מדד הניקיי הוסיף 0.35% בטוקיו, המדד בשנחאי עלה ב-1.33%, הקוספי טיפס 1.3% בסיאול, ההאנג סנג מתחזק ב-1.82% בהונג קונג ואילו בסידני, מדד ה-ASX/S&P רשם עלייה של 1.07%.
בורסת שנחאי הצליחה לרשום עליות נאות, למרות שפרסום רישמי כי פעילות הייצור בסין צמחה בחודש יולי בקצב הנמוך ביותר מזה 17 חודשים. רבים מהכלכלנים בשוק ציפו שהמדד יעיד על התכווצות בסקטור. המדד הרישמי של סין ירד ל-51.2 נקודות ביולי, לעומת 52.1 נקודות ביוני. רמה של מעל 50 נקודות מעידה על התרחבות. עם זאת, מדד נוסף לפעילות הייצור, מדד ה-PMI של HSBC בסין, רשם ירידה ל-49.4 נקודות ביולי מרמה של 50.4 נקודות ביוני. האטה בייצור בסין: מדד אחד מתוך שניים מעיד לראשונה בשנה וחצי על התכווצות
בטוקיו, מניית הונדה רשמו עלייה של 4.4% לאחר שביום שישי דיווחה יצרנית הרכב השניה בגודלה ביפן על שיפור ניכר בשורת הרווח. יצרנית הרכב אף שיפרה את תחזיות הרווח לשנה הקרובה. מניית היטאצ'י טיפסה ב-4.3% לאחר שדיווחה כי עברה לרווח ברבעון האחרון ושיפרה את תחזיותיה.
"תוצאות חיוביות מרגיעות את חששות המשקיעים לגבי הכלכלה העולמית", גך אמר נאוקי פוג'יווארה, מנהל קרנות בטוקיו בשינקין אסט מנג'מנט, המנהלת 5.8 מיליארד דולר.
בדרום קוריאה הובילות את העליות מניות יצרניות הרכב. מניית קאיה עלתה ב-4.1% והיונדאי הוסיפה 2.4%. באוסטרליה, ריו טינטו הוסיפה 0.6%.
החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט תומכו בעליות באסיה כאשר נסחרו בעליות שערים של עד 1%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה