מנכ"ל די מדיקל: "אם יש משקיעים שכועסים עלינו, שיידעו שהסיפור היה מורכב"
חצי שנה לאחר שהחלה בתהליך להנפקת מניותיה בבורסת הנאסד"ק, יכולה היום די מדיקל לברך על המוגמר. היום דיווחה די מדיקל כי גייסה בהנפקה סכום של 10.5 מיליון דולר, נמוך משמעותית מהתכנון הראשוני לגיוס 25-30 מיליון דולר.
מאחורי הקלעים של ההנפקת התחוללה ביומיים האחרונים דרמה אמיתית, מאבקים בין חתמים ישראליים לחתמים הזרים בתווך נמצאים בעלי המניות הקיימים של די מדיקל. הנהלת די מדיקל עמדה במרכז, וניסתה לגשר על הפערים.
הנפקת המניות שתוכננה להתבצע בטווח מחירים של 10-12 דולר נסגרה לבסוף על 7 דולר בלבד, הרבה פחות מהציפיות של המשקיעים, אך זה הפרט השולי בתהליך. לאורך התהליך נאלצה הנהלת די מדיקל לחתוך לא רק את המחיר בהנפקה, אלא גם לחתוך את היקף המניות המוצעות.
בראיון ל-Bizportal מסבירים יו"ר החברה מני מור ומנכ"ל החברה אפרי ארגמן את השיקולים שעמדו בפניהם ביומיים האחרונים אשר העמידו את כל ההנפקה בסכנה. "אם לא היינו עושים את הגיוס המחיר היה יורד בכל מקרה ל-7", מסביר מור. "אז, אם היינו רוצים לגייס היינו צריכים לרדת עוד במחיר".
לא הרבה הנפקות מצליחות בתקופה האחרונה. בחמש השבועות האחרונים למשל היו צריכות להתקיים 21 הנפקות, מתוכן 8 נדחו. "הייתה לנו את כל התשתית של ההנפקה, ורצינו להביא לחברה סכום כסף כדי לממש את אבני הדרך אבל לשמור על ציבור המשקיעים הקיים שנאמן לנו וזאת לא הייתה החלטה פשוטה", מסביר מנכ"ל החברה אפרי ארגמן.
"אם היינו יכולים לוותר על הכסף לא היינו לוקחים אותו"
לאחר שהחברה ביצעה רוד שואו בארה"ב שבו ניסתה החברה לשכנע משקיעים זרים להשתתף בהנפקה בתחילת השבוע הגיע השלב המכריע. החתמים הזרים בהנפקה רודמן אנד רנשו (Rodman and Renshaw) הודיעו לחברה כי מחיר ההנפקה ייאלץ לרדת ל-7 דולר.
לדברי ארגמן, תנאי השוק הם אלו שהכתיבו את המחיר בהנפקה. כאשר המשקיעים הבינו כי מחיר ההנפקה ירד ל-7 דולר, החלו להגיע הביקושים, גם של המשקיעים בישראל וגם של המשקיעים הזרים.
לדברי ארגמן: "אם היינו יכולים לוותר על הכסף לא היינו לוקחים אותו. עשינו חשבון מהו סכום הכסף המינימלי שאנחנו זקוקים לו. עם הכסף הזה השנתיים הקרובות שלנו מסודרות ואם יש משקיעים שכועסים עלינו, חשוב להבין שהסיפור הוא מורכב וזו לא הייתה החלטה פשוטה".
בדי מדיקל לא רצו לבטל את ההנפקה, אבל מצד שני לא רצו לפגוע בבעלי המניות הקיימים ולכן חתכו ב-20% את היקף המניות בהנפקה למינימום הנדרש מבחינתם 1.5 מיליון מניות. עודפי הביקוש בהנפקה עמדו על למעלה מ-5 מיליון דולר. לדברי ארגמן: "ההחלטה להקטין את היקף ההנפקה עשויה לתת הגנה למשקיעים הקיימים".
"הרבה שחקנים ישראלים לא קיבלו מנייה אחת"
כאן החל מאבק מתיש בין החתמים הישראלים לחתמים האמריקנים אלו משקיעים יקבלו את המניות ב-7 דולר. בניגוד להנפקה מקומית שבה נקבעים משתתפי ההנפקה באמצעות מכרז, בשוק האמריקני המצב שונה והחתמים יכולים לבחור מי המשקיעים שישתתפו בהנפקה. לדברי מור: "הרבה שחקנים ישראלים לא קיבלו מנייה אחת כי האמריקנים רצו להכניס את השחקנים שלהם".
בניגוד לשוק המקומי, כבר היום יחלו להיסחר מניות די מדיקל בבורסת הנאסד"ק תחת הסימול DMED. כעת יכולה החברה להתפנות לקידום פעילותה והמשך ההתפתחות שלה.
לדברי ארגמן: "בפני החברה עומדים אתגרים מאוד משמעותיים שאם היא תעמוד בהם היא תוכל לייצר ערך מאוד משמעותי, וזאת המטרה שלנו בסופו של דבר. כדי שנוכל לעמוד ביעדים האלו צריך לממן את ההגעה ליעדים האלו והדבר השני שנוכל לקחת את הסיכונים הראויים כדי לעשות את זה".
אם לסכם את ההנפקה מבחינתה של די מדיקל בפירוש לא מדובר בהצלחה מסחררת ובחברה לא ממהרים לפתוח את בקבוקי השמפניה. לדברי ארגמן: "ההנפקה שלנו הייתה מורכבת גם בגלל הדואליות של המניה. כשההנפקה תומחרה ב-10-12 דולר למניה זה שיקף על מחיר המניה. לא משקיעים ישראלים ולא אמריקנים אוהבים לשלם פרמיה".
נקודה מסוימת לנחמה ניתן אולי לקבל מכך שדברים היו יכולים להיות הרבה יותר גרועים. לדברי ארגמן ומור בתחילת המו"מ עם החתמים האמריקניים היו דיבורים על טווח מחירים של 8-10 דולר למניה בלבד אך בחברה התנגדו לכך ולחצו את החתמים להעלות הטווח כלפי מעלה. לדבריהם: "אם היינו מסכימים לטווח של 8-10 דולר, היינו גם יכולים לגמור את ההנפקה ב-7".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה