תתכוננו למהלך חד: "שוקי המניות לקראת תנודה של כ-15%, לדעתי כלפי מעלה"
הכלכלה העולמית עומדת על פרשת דרכים ומתקרבת לרגע ההכרעה. הכל עומד ותלוי על איזה נתונים נקבל מן הכלכלה האמריקנית ואיך השוק שם יפרש אותם, כך טען צבי סטפק, יו"ר מיטב ומנהל השקעות ראשי.
בחודשים האחרונים התרבו הפרשנים הטוענים כי הכלכלה האמריקנית עומדת בפני מיתון חוזר. מנגד ממשיכים לעמוד כאלה המאמינים בהתבסס על דוחות החברות לרבעון השני כי ארה"ב תצליח להימנע ממיתון נוסף. לכן, בשווקים נרשמת עצבנות רבה טרם פרסום נתוני מאקרו.
"נתונים חלשים ומצטברים יגבירו מאוד את החשש מפני מיתון כפול או ארוך בסגנון יפן", אמר סטפק בשיחת ועידה ליועצי השקעות. "זה אומר - ירידות חדות מאוד בשוק המניות. עם זאת, נתונים סבירים שיצביעו על המשך התאוששות איטית במשק האמריקני, יאפשרו עליות נאות מאוד בשוק המניות שם וגם בשאר העולם. כרגע יש התמודדות בין השוורים לבין הדובים".
אז מה עושים לקוחות מתבוננים על תיק ההשקעות בפרספקטיבה קצרה? סטפק חושב שההסתכלות היא קצרה מידי אך עדיין מספק תחזית. "בטווח של 5 החודשים הקרובים עד לסוף ינואר 2011, יש בעיני סבירות גבוהה מאוד ששוק המניות בישראל וגם שוקי המניות בעולם יעשו מהלך חד מאוד של כ-15%, או כלפי מעלה, או כלפי מטה".
"בפרק הזמן הזה יתברר לאן פני הכלכלה האמריקנית - להמשך ההתאוששות, ואז נקבל עלייה חדה, או חלילה חזרה למיתון, ואז מה שנקבל זו ירידה חדה. לדעתנו, הסבירות הגדולה ביותר היא כלפי מעלה, ולכן צריך להימצא במניות בפרופיל גבוה יחסית. אבל מכיוון שישנה גם הסתברות לירידה חדה, הרי שאת הפוזיציה המנייתית צריך לשלב ולהגן עליה באמצעות רכישת פוטים על מדד 1050 אוקטובר/נובמבר, לעשות קטסטרופה. לא ביטוח מפני ירידה של 5%-6%".
בהסתכלות ארוכת טווח במיטב לא חוששים להגיד שהמניות תנצחנה ובגדול, ובעיקר מציינים את מניות הבנקים ומניות שמחלקות דיבידנדים גדולים ובאופן עקבי. המקרה היחיד שבו זה לא יקרה, הם אומרים, זה אם העולם ישקע במיתון כבד שיימשך תקופה ארוכה מאוד של 5 עד 10 שנים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה