התקדמות נוספת למזור: קיבלה אישור FDA שיאפשר העלאת מחירי המכירה
חברת מזור טכנולוגיות הודיעה היום כי קיבלה אישור מרשות המזון והתרופות האמריקנית (FDA) לשילוב ואיחוד בין מערכת הרובוט המיניאטורי של מזור (SpineAssist) ובין מערכת ההדמיה התלת ובין מערכת ההדמיה התלת (C-Insight) המאפשרת הדמיה תוך ניתוחית ללא הצורך בהעברת החולה לחדרי צילום ומשתמשת בתשתית ההדמיה הקיימת בחדר הניתוח.
להערכת החברה, "האישור שהתקבל יאפשר לחברה לספק מתן פתרון שלם לחדרי הניתוח לעמוד שכולל את כל מרכיבי ההדמיה וההנחיה הרובוטית לצורך השלמה של ניתוח עמוד שדרה בפולשנות מזערית".
בנוסף מעריכה החברה שהאישור שהתקבל שמאפשר שילוב בין מערכת ההדמיה התוך ניתוחית עם הטכנולוגיה הרובוטית של החברה הינם בגדר פריצת דרך מהותית בחדרי הניתוח האורטופדיים.
במחצית הראשונה של השנה הסתכמו מכירות מערכת ה-SpineAssist, המערכת הרובוטית לניתוחי עמוד שדרה, ב-3.432 מיליון שקל, גידול של 135% במכירות. " כתוצאה מהערך המוסף הגבוה המושג משילוב שתי הטכנולוגיות, להערכת החברה מחיר המכירה של הפתרון המשולב יהיה גבוה ממחיר המכירה של שני המכשירים בנפרד".
מזור התקינה עד היום מערכות של ה-C-Insight בכמה בתי חולים בארה"ב ובגרמניה ונעשה באמצעותן שימוש קליני במהלך ניתוחים אורטופדים שונים בבני אדם. במסגרת זו, הוכח שמערכת ה- C-Insight מאפשרת לספק לרופאים תמונות הדמיה תלת מימדיות תוך כדי ניתוח ותוך התבססות על ציוד הדמיה קיים בחדרי הניתוח. שוק ההדמיה התוך ניתוחית האורטופדי מוערך בלמעלה מ-3 מיליארד דולר והוא מושתת היום על כ-60,000 מערכות הדמיה דו מימדיות שהינן בשימוש חדרי הניתוח האורטופדיים בעולם.
החברה מתכננת להתחיל בהשקה מסחרית של הפתרון המשולב בראשית שנת 2011 לאחר תום תקופת ההרצה הקלינית במרכזי המצוינות של החברה וסיום הפיתוח הקליני.
"מזור היא הראשונה למעשה שמחברת בעזרת רובוטיקה בין הדמיה והכוונה בניתוחי גב, ולהערכתנו הפתרון החדש עשוי לבנות את הצורך והדרישה של בתי החולים להצטייד במערכות אלו" אמר מנכ"ל החברה, אורי הדומי.
נזכיר כי החברה העוסקת בפיתוח מכשור רפואי בעבור ניתוחים כירורגיים מונחי הדמיה לצורך ניווט של כלים כירורגיים בדיוק גבוה ובפולשנות מזערית,
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה