מנכ"ל נובל: "הקידוח ב'לוויתן' יחל תוך שבועיים, תוצאות עוד השנה"
***פורסם לראשונה בשעה 14:48
ימים סוערים עוברים על חבורת הגז והנפט הישראליות. מניות הסקטור מאבדות גובה ביום חמישי בצל הודעת משרד התשתיות בדבר עדכון מדיניות העברת זכויות ברשיונות ובדרך לחתום שבוע של ירידות בולטות. אך בסופו של יום כנס המשקיעים של נובל אנרג'י הצליח להרים את המניות הכבדות בסקטור מעלה.
בשעה 15:45 (שעון ישראל) החל מנכ"ל נובל אנרג'י, צ''ארלס דוידסון, לדבר בכנס האנרגיה של ברקליס. במצגת מתייחס מנכ"ל נובל לפעילות החברה בישראל ועשוי אף לספק מידע בנוגע לקידוח האקספלורציה הצפוי להתחיל במבנה 'לווייתן' בחודש אוקטובר. אתר Bizportal מביא עדכונים שוטפים מהמצגת.
"ישראל הינה מרכיב חשוב בצמיחה העתידית שלנו", אמר המנכ"ל והחל מתייחס ל'מארי B' (ים תטיס). הוא ציין כי "שולי הרווח של החברה גדולים ומכירה המכירה עומדים על מעל 4 דולר לאלף רגל מעוקב (MCF). ברבעון השלישי נוספו עוד 2 בארות נוספות, זאת על מנת לקבל אספקה מקסימלית מהשדה וגם כדי שנוכל להשתמש במאגר מארי B לאחסון הגז שיגיע מתמר".
בנוגע לתגלית 'תמר' נכתב במצגת כי הגז צפוי להגיע ללקוחות כבר בסוף 2012. נזכיר, כי בימים אלו מנהלים נובל אנרג'י וקבוצת דלק מו"מ עם ישראמקו ודור אנרגיה לגבי התשלום על אסדת הקידוח של ים תטיס, אליה מתכננים הצדדים לחבר את תמר.
"היה מאוד חם במזרח התיכון הקיץ, ולכן יש ביקושים גבוהים ולחץ לפיתוח שדה תמר. אנחנו רחוקים שבועות בודדים מההתחלה של פיתוח השדה. יהיו בשדה 5 בארות והם יעבירו את הגז הטבעי לדרום ומשם לצרכנים בישראל. השוק בישראל מתפתח במהירות ואני מעריך שהוא ימשיך להתפתח במהירות".
בהתייחסות ישירות לקידוח הצפוי בלווייתן אמר במפתיע כי "בתוך כשבועיים נתחיל בקידוח האקספלורציה בלווייתן, אנו עוקבים אחריו מקרוב וצופים שתוצאות סופיות יגיעו עד סוף השנה". מדובר בהקדמה של לו"ח הזמנים לקידוח שכן הקידוח היה צפוי באמצע אוקטובר וכעת מדברים בנובל על סוף ספטמבר תחילת אוקטובר.
לקראת הכנס
בכנס אנליסטים שנערך בתחילת חודש יוני ביוסטון הכריז מנכ"ל נובל על שורה של גילויים חסרי תקדים באזור המזרח התיכון: זינוק חד בהערכת רזרבות הגז הטבעי בשדה תמר, מציאת פרוספקטים עם פוטנציאל כלכלי של 16 טריליון רגל מעוקב (TCF) במבנה לווייתן ועל 14 TCF נוספים ביתר השטחים שנסקרו ב'רציו ים', 'אלון', בלוק 12 בקפריסין ושטחים סמוכים. אז גם חשפה נובל את התוכניות לבצע קידוח ברישיונות 'רחל' ו'עמית' (שטחי לווייתן).
עם זאת, עד היום לא קיבלו המשקיעים אינפורמציה מצד החברה האמריקנית בדבר הקידוחים הצפויים בשכבות העמוקות של הים, שם על-פי דיווחי השותפות הישראליות, יש פוטנציאל למציאת מאגרי נפט גדולים. כמו כן, התוצאות המלאות של הסקרים ביתר השטחים מלבד לווייתן, היכן שנמצא פוטנציאל למציאת 14 TCF, לא פורסמו עד היום.
מנכ"ל נובל התייחס לנושא החיבור של תמר למבנה 'ים תטיס', בו שותפות ישראמקו יהש, והשותפויות מקבוצת דלק. במבנה לוויתן שותפות ביחד עם נובל אנרג'י אבנר יהש, דלק קידוחים יהש ורציו יהש.
להורדת המצגת המלאה של נובל - לחץ כאן
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה