שוב פועלת לקירור הצמיחה: סין העלתה את יחס הרזרבה של הבנקים, השווקים מגיבים בירידות
סין העלתה הלילה (ג') את שיעור הכספים שהבנקים במדינה חייבים לשים בצד כרזרבות בחצי אחוז, בפעם הראשונה מאז חודש מאי, כחלק ממאמציה לרוקן מזומנים מהכלכלה, על-פי דיווחים בתקשורת.
העלייה ביחס הרזרבה - שיעור הכסף שמשמש את הבנק לכיסוי דרישות הלקוחות לקבל כסף מזומן מהבנק - תחול רק לגבי ששת הבנקים המסחריים הגדולים במדינה, ותביא את יחס הרזרבה לרמה של 17.5%, כך דווח בסוכנות הידיעות "רויטרס". הידוק המדיניות תימשך כחודשיים, נכתב בדיווח.
בחדרי המסחר הופצו שמועות כי העלאת שיעור הרזרבה מהווה קנס לבנקים על כך שנתנו יותר מידי הלוואות בחודש ספטמבר. סין, אשר תפסה השנה את מקומה של יפן בתור הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, צפויה לצמוח השנה ב-10.5%, וב-9.6% בשנה הבאה, כך ע"פ תחזיות קרן המטבע הבינלאומית.
אנליסטים בבנק אוף אמריקה-מריל לינץ' אמרו כי המהלך מקטין את הסבירות להעלאות בטווח הקצר במדינה. "משמעות המהלך הוא שהבנק המרכזי במדינה ימשיך להשתמש בכלים כמותיים מאשר בהעלאות ריבית כדי לנהל את הנזילות ולשלוט באינפלציה", כתב של מריל בהמשך לדיווחים על העלאת יחס הרזרבה.
בתגובה, נרשמות הבוקר ירידות שערים בולטות בבורסות ברחבי אסיה. המדד האזורי, MSCI אסיה פסיפיק, נופל ב-1.4% - השיעור החד ביותר מאז ה-31 באוגוסט. ביפן מאבד מדד הניקיי 1.7% מערכו, לאחר שהין התחזק לשיא של 15 שנה אל מול הדולר, ופגע בתחזיות לתוצאות חברות הייצוא. בהונג קונג, מאבד מדד האנג סנג 0.5%. בדרום קוריאה, יורד הקוספי ב-1%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה