מעט מעל התחזיות בשוק: מדד המחירים לצרכן רשם עלייה של 0.3% בספטמבר
מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.3% והגיע לרמה של 107.2 נקודות בחודש ספטמבר, כך נמסר היום (ו') מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. התוצאות הפתיעו במעט את הכלכלנים בשוק שצפו כי המדד ירשום עלייה של 0.2%, בהמשך לגידול של 0.5% בחודש אוגוסט.
עלייה חדה נרשמה בסעיף הירקות הטריים כתוצאה מזינוק של 74% במחירי העגבניות. המחירים בשירותי החינוך עלו ב-1.2% ושירותי הדיור רשמו עלייה של 0.7%. מנגד, מחירי הפירות הטריים ירדו ב-2.3% בספטמבר, ההנעלה והתרבות רשמו ירידה של 2.2% כל אחד, ושירותי התחבורה והבריאות הוזלו גם כן.
"המדד הגבוה של ספטמבר שנמצא בתחום העליון של הציפיות, לוחץ על פישר לבצע העלאה נוספת של 0.25% בריבית , כבר בטווח הקרוב", אמר יוסי פריימן, מנכ"ל קבוצת פריקו. "רכישות המט"ח של בנק ישראל שימשו כחרב פיפיות, התשלום עבור מאות מיליוני דולרים בשקלים תרם תרומה משמעותית להגברת הלחצים האינפלציוניים, איתם צריכים להתמודד כעת בנק ישראל ומשרד האוצר".
כאמור, תחזיות הכלכלנים בשוק עמדו על עלייה של 0.2% במדד, אך שונות ההערכות הייתה גבוהה מהרגיל. בבית ההשקעות אלומות ספרינט העריך הכלכלן הראשי אריה טל כי מדד המחירים ירשום ירידה של 0.1%. בקצה השני, ויקטור בכר מבנק הפועלים סיפק תחזית לעלייה של 0.5%. מיכאל שראל מהראל צפה ששיעור האינפלציה יוותר ללא כל שינוי.
בזירת המט"ח, העלאת הריבית האחרונה של הבנק המרכזי הובילה לתגובה חזקה במסחר במטבעות וגרם לפישר להמשיך ולרכוש מט"ח במאות מיליוני דולרים. המטבע האמריקני איבד 0.8% השבוע ושערו היציג נקבע על 3.569 שקלים.
"בעולם נחלש המטבע האמריקני על רקע המשך ציפיות המשקיעים להשקתה של תוכנית הרחבה מוניטארית נוספת", נכתב בסקירה השבועית של כלכלני בנק לאומי. "במסגרת התכנית, ירכוש הבנק המרכזי בארה"ב ממשלתיות נוספות, מה שיציף את השוק בדולרים ויגרום לפיחות המטבע".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה