לקנות היום במחיר של פעם: איך להיחשף לעסקת תנובה של מבטח שמיר למרות השעיית המסחר?

מבטח שמיר נמצאת בהשעיית מסחר, אך באמצעות קרנות נאמנות המחזיקות בחברה בשיעור גבוה, ניתן להיחשף אליה במחיר של לפני חמישה חודשים
 | 
telegram

חברת מבטח שמיר, שבשליטתו של מאיר שמיר, הודיעה אתמול (ג') על מכירת חלקה (20.7%) בתנובה, מהלך הצפוי להחזיר את מניות החברה למסחר בבורסה לאחר חמישה חודשי השעייה.

מכירת חלקה של מבטח שמיר בתנובה בתמורה ל-1.2 מיליארד שקל משקפת לתנובה שווי של למעלה מ-6 מיליארד שקלים. נציין כי העסקה כוללת מנגנון התאמה לתקופה של 4 שנים אשר עשוי להגדיל את סכום המכירה בעד 278 מיליון שקל, או להפחית אותה בעד 430 מיליון שקל.

מבטח שמיר רכשה את חלקה בתנובה (20.7%) בשנת 2007 בתמורה לכמיליארד שקלים. בנוסף, בקיץ שעבר חילקה תנובה של 570 מיליון שקל. בשל המבנה של העסקה וההתאמות שיבוצעו בעתיד, קשה להעריך בדיוק את הרווח שתרשום בסופו של דבר מבטח, עם זאת, נראה שהעסקה היא חיובית לחברה.

מניות מבטח שמיר נמצאות עדיין בהשעיית מסחר, כך שלא ניתן לסחור במניותיה. עם זאת, קיימות דרכים להיחשף למניית מבטח שמיר ולעסקת תנובה גם היום. דרך אחת להיחשף למבטח שמיר היא באמצעות אשטרום נכסים הנסחרת בבורסה בתל אביב. אשטרום מחזיקה ב-11.7% ממניות מבטח שמיר.

בנוסף, השעיית המסחר יצרה הזדמנות להיחשף למניות מבטח שמיר במחירה מלפני 5 חודשים, טרם ההשעיה. באמצעות רכישה של קרנות המחזיקות במבטח שמיר וחשופות אליה בשיעור גבוה, ניתן להיחשף למניית מבטח שמיר במחיר שאינו מגלם את מכירת חלקה של החברה בתנובה. עם זאת, יש לזכור שהקרן מחזיקה במניות נוספות שגם הן משפיעות מן הסתם על ביצועי הקרן.

הקרן לה האחזקה הגדולה ביותר במבטח שמיר היא הראל פיא 20/80, לה שווי אחזקות של 3.75 מיליון שקל במבטח, אך עם זאת שיעור האחזקה בחברה מהקרן עומד על 0.69%. הקרנות בהן האחזקה במבטח שמיר היא הגבוהה ביותר הן אזימוט השקעות (4.37% מהקרן), אלטשולר שחם סופה מניות (2.03% מהקרן), הדס ארזים גמישה (1.4%) ודי.בי.אם בעלי עניין (1.21%). כל הנתונים נכונים לחודש יולי 2010.

"אלה חדשות מצויינות למבטח שמיר שממשת את הרכישה מלפני 3 שנים. ברור שיש רווח הון גדול מאוד בעסקה זו", כך אמר ל-Bizportal אורנן סולומון, מנהל ההשקעות הראשי באזימוט שוקי הון. "לבעלי המניות תהיה הצפת ערך גדולה", הוסיף. סולומון הסביר שקשה לתת אומדן מדוייק של רווח ההון שתרשום מבטח בשל המבנה של העסקה, אך אמר כי "ברור שזו בוננזה, שהעסקה בעלת השפעה מהותית על החברה".

בעוד שגופים אחרים מכרו את אחזקתם במבטח בשל השעייתה מהמסחר והוצאתה מהמדדים, אמר סולומון, באזימוט דווקא בחרו להחזיק במניות החברה ואף להגדיל את אחיזתם בחברה. "ההחלטה להמשיך להחזיק במניות התקבלה לפי ההערכה שלנו לחברה ולא בגלל דברים טכניים שקשורים למסחר. אפילו הגדלנו את האחזקה בזמן המכירות עם יציאתה מהמדדים".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות