חברי ה-G20 הגיעו להסכמה: "יש למנוע פיחות מלאכותי בשערי המטבעות"

שרי האוצר של הכלכלות הגדולות בעולם תומכים בהידוק הרגולציה בשוק המטבעות. הכלכלנים בספק: "לא נראה שההחלטה תשנה משהו בפועל"
 | 
telegram

האם תאושר רפורמה גלובלית מקיפה בתחום מטבע החוץ? אם לבחור כותרת לדיוני ועידת ה-G20, הרי שזו המתאימה ביותר. שרי האוצר של 20 הכלכלות הגדולות בעולם הגיעו היום להסכמה כי יש להכתיב צעדים רגולטורים בשוק המט"ח העולמי. זאת על מנת למנוע מירוץ פיחותים גלובלי, דבר שעשוי לדרדר את הכלכלה העולמית למיתון נוסף.

"חברי הועידה מסכימים כי יש להדק את הרגולציה בשוק מטבע החוץ. זו אמורה להיות עקבית עם היסודות שבבסיס הכלכלה העולמית וכן למנוע מירוץ פיחותים במטבעות השונים", זו ההצהרה שפרסמה היום הועידה במתקיימת בדרום קוריאה.

זו הפעם הראשונה בה הסכימו כל חברי הועידה להוציא הודעה משותפת, אשר תומכת בהידוק כללי המסחר באמצעות מטבע חוץ. בנוסף, חברי הועידה החליטו להתמקד הפעם בנושא מטבע החוץ ולדחות את שאר הדיונים, כגון אלו שעוסקים בחשבונה של ארה"ב, לחודש הבא.

בינתיים הכלכלנים מסביב לעולם סקפטיים לגבי היכולת של חברי הועידה להעביר את הדברים מן הכח אל הפועל. "אני לא באמת חושב שהחלטת ה-G20 תשנה משהו במציאות הקיימת בשוק המטבעות", כך לדברי תומאס לאם, כלכלן ראשי בבבית ההשקעות OSK-DMG. "אין שום רמז לכך שסין שמדינה כמו סין תפסיק להתערב בשוק המטבעות."

נזכיר כי לאחרונה עלה נושא המט"ח לכותרות, זאת לאחר שארה"ב השמיעה את קולה כנגד המדיניות האקטיבית שנוקט הממשל הסיני בשוק המט"ח. לפני כ-3 חודשים הודיע הבנק המרכזי בסין על שחרור הקיבוע של היואן אל מול הדולר, זאת לאחר 23 חודשי פיחות מלאכותי שהכתיב הממשל בסין. אולם, גם לאחר ההודעה הדרמטית, ממשיך הממשל להתערב בדרכים כאלו ואחרות בשער המטבע.

גייתנר משמיע את קולו

לאחרונה נשמע יותר ויותר קולו של שר האוצר האמריקני, טימות'י גייתנר, כנגד התערבותה של סין בשער המטבע. אמש הוא קרא למדינות העולם שלא לחתור ליתרון תחרותי באמצעות החלשת המטבע המקומי שלהן, או על ידי מניעת התחזקות של מטבעות אחרים. גייתנר קרא לשרי האוצר במדינות השונות להשתמש באמצעים מבניים, פיסקאליים ואחרים כדי לדחוף מעלה את הביקוש המקומי אצלם.

טרם פתיחת ועידת ה-G20, הצטרף לגייתנר גם שר האוצר היפני, יושיהיקו נודה שאמר כי "התנודתיות החריפה בשוקי המט"ח היא הרסנית ליציבותה של הכלכלה".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות