צעד פופוליסטי של ה-IMF? אירופה תוותר על 2 מושבים לטובת השווקים המתעוררים

השווקים המתעוררים יקבלו עוד כ-6% מכוח ההצבעה. מנכ"ל קרן המטבע הבינלאומית: "מדובר בהסכם היסטורי". בינתיים, ארה"ב שומרת לעצמה את הזכות המרכזית - היכולת לבטל כל החלטה
 | 
telegram

מנכ"ל קרן המטבע הבינלאומית (IMF), דומיניק שטראוס קאן, הכריז היום כי בקרוב יושג "הסכם היסטורי". שטראוס קאן אישר רפורמה כוללת לערעור הכוחות הקיים בועידות הקרן, כך שהשווקים המתפתחים יקבלו משקל גדול יותר על חשבונה של אירופה. אותן מדינות מתפתחות יקבלו יותר מ-6% בכוח ההצבעה של ה-IMF.

"מדובר ברפורמה הגדולה והמשמעותית ביותר שתבוצע בקרן המטבע הבינלאומית", כך אמר היום מנכ"ל הקרן במסגרת דיוני ה-G20, ועידת שרי האוצר של הכלכלות בגדולות בעולם שמתקיימת בדרום קוריאה. במסגרת הרפורמה, הנציגים האירופיים יצטרכו לוותר על שני מקומות לטובת השווקים המתפתחים כאמור.

מועצת הIMF עשויה לאשר את החבילה בשבוע הראשון של נובמבר, וככל הנראה תידרש שנה ליישום השינויי, לדברי שטראוס קאן.

החלטה משמעותית או צעד פופוליסטי

על מנת להבין את המשמעות, או חוסר המשמעות, של הרפורמה עליה מדבר שטראוס קאן, יש להכיר את הליך קבלת ההחלטות של הקרן. הביקורת המרכזית כנגד ה-IMF הינה כי הארגון משרת, בראש ובראשונה, את האינטרסים של ארה"ב.

מטה הארגון יושב בוושינגטון. מבחינה מבנית, כוח ההצבעה של ארה"ב בוועידת ה-IMF עומד על 17%, וזאת כאשר רוב ההחלטות המתקבלות ב-ארגון, כגון אישור הלוואות ומתן כלי אשראי למיניהם, דורשות רוב של 85%. מכך ניתן להסיק כי בכוחה של ארה"ב לבטל כמעט כל החלטה שלא תואמת את המדיניות האמריקנית.

בהתאם לזאת, יש שיטענו כי הרפורמה עליה דיבר שטראוס קאן היום הינה בגדר צעד פופוליסטי ותו לו. זאת מכיוון שחיזוק כוח ההצבעה של המדינות המתפתחות על חשבונה של אירופה, עדיין מותיר בידי ארה"ב את הכוח לבטל כל החלטה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות