סכנת נפשות: כ- 90% מבנייני המגורים אינם מבצעים תיחזוק ובדיקה למערכות כיבוי האש
אתמול במשך ארבע שעות נאבקו הכבאים מתחנת תל-אביב בשריפה שהשתוללה בקומה ה-29 במגדל שלום בתל אביב והתפשטה לקומה ה-30. מתברר כי חלק גדול מהבניינים בישראל אינם מתוחזקים כראוי להתמודדות מול שריפה.
"כ- 90% מבנייני המגורים בישראל אינם מבצעים תיחזוק ובדיקה למערכות כיבוי האש בבנין בגלל עלויות וחוסר ידע שעלול לעלות בחיי אדם", אומר
תמיר מינץ, יו"ר האיגוד לניהול מבנים ובתים בישראל שבדק את תחזוק מערכות כיבוי האש והחירום בבניינים מעל ל-9 קומות.
לדברי מינץ על מנת שקבלן יקבל אישור איכלוס לבנין אותו בנה, ישנו גוף אכיפה שנקרא כיבוי אש שמאשר את הבניין רק לאחר שבדק שמערכות האש קיימות בבניין ופועלות. "לצערי, מעבר לאכיפת כיבוי אש הראשונית, אין שום גוף שאוכף את התיחזוק, ובדיקה של מערכות אלה."
מינץ, מצר על כך שההחלטה אם לבצע את תיחזוק המערכות או לא נמצאת בהחלטת ועדי הבתים של הבניינים הללו. "לצערי, ההחלטה אם לבצע בדיקות ותיחזוק שוטף במערכות כיבוי האש והחירום תלויות אך ורק בועד הבית שכתוצאה מחוסר ידע או חיסכון בכסף, מחליט שלא לבצע פעולות אלה. החיסכון של ועדי הבתים עלול לעלות בחיי אדם במקרה של שריפה בבניין"
מינץ הוסיף, "רק אתמול שמענו על שריפה קטלנית בסין שבה נהרגו 42 דיירים בבניין די חדש של 28 קומות שמערכת כיבוי האש לא עבדה. חבל שהמדינה לא אוכפת את תיחזוק המבנים ששוב אני חוזר במקרה שריפה יכולים לייצר טרגדיות נוראיות."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה