סכרת משקיעים: מחיר הסוכר ימשיך לשבור שיאים
מחירי הסוכר הגולמי נסקו בשיעור של כ- 125% מהרמה הנמוכה בחודש מאי, כאשר נסחרו סביב רמת 13 סנט לליברה. כיום, נסחר חוזה הסוכר הגולמי מס' 11 בבורסת הסחורות של ניו יורק ברמת 30 סנט לליברה ויותר, רמת שיא של 30 שנה. מחיר חוזה הסוכר המעובד (סוכר מס' 5) האמיר אף הוא אל מעל לרמת 740 דולר לטון - רמת קיצון התואמת את הרמות הגבוהות של תחילת שנת 2010.
השיא הנוכחי במחיר הסוכר, נובע בעיקר מההערכות כי רמת היבולים של ברזיל (יצואניות הסוכר המובילה בעולם) צפויה להיות נמוכה מההערכות קודמות כתוצאה מקשיי מזג אוויר. צרות מזג האוויר בעולם הובילו גם לשטפונות בתאילנד, הודו ופקיסטן - יצרניות הסוכר המובילות באסיה וגם לגלי החום הקשים שפגעו ביבולי הסלק ממנו מייצרים סוכר ברוסיה.
במקביל לירידה בהיצע הסוכר והצפי לצמצום בעודף הסוכר במלאי העולמי, ניכרת מגמה של עלייה בביקוש לסוכר. העלייה בביקוש נגרמת בשל עלייה בביקוש מצד סין, הכלכלה המתפתחת ביותר בעולם צורכת לא רק מתכות, נפט ומחצבים, היא צריכה גם יותר סוכר בכדי לענות לצרכים המתפתחים של 1.2 מיליארד אזרחים סינים שרמת החיים שלהם עולה וצריכת הסוכר שלהם מתרחבת בהתאם.
גורם נוסף שמוביל לעלייה בביקוש לסוכר הוא עלייה במחירי האנרגיה שגורמת לעלייה גם במחיר האתנול - דלק המיוצר גם מתירס ועמילנים של סוכר.
נסיקת המחירים האחרונה עלולה להשפיע על סקטורים רבים בכלכלה הגלובלית, כאשר תעשית המזון הינה בראש "פרמידת הרגישות" לתנודות המחיר. מלאיי החברות חשופים לשחיקת המחירים החדה ומאידך, קניות עתידיות חשופות לנסיקת המחירים הצפויה במחירי הסוכר.
מנגנון המקובל בשווקים אלה, לגלגל את עלית המחירים של הסחורה על הלקוחות הסופיים ולכן, ככל הנראה, נראה עליית מחירים של המוצרים הסופיים כתוצאה מגמר המלאים ועם חידוש המלאי ברמות המחירים הגבוהות לצד העלייה במחיר הסוכר הגולמי.
נסיקת המחירים החדה תומכת בתנועה מתקנת, בה ישוב וירד מחיר הסוכר. שוק חומרי הגלם נתון בתזזית הבאה לידי ביטוי בתנודות מחירים קיצוניות כדי 10% ויותר במהלך פרק זמן קצר. אופי התנהגות זה מלמד כי לצד העליה החדה, עשויה להרשם גם ירידה - מתקנת, כפי שהתאפיין המסחר במהלך החודשים האחרונים.
תנודות המחירים תמכות במשנה זהירות ובגידור/הגנה על חשיפה למחיר הסוכר. להערכתי הסוכר עשוי להמשיך ולנוע בטווח מחירים רחב הנתון בשלב הנוכחי במגמה של עלייה מתמשכת.
למרות הגלגול של התייקרות חומר הגלם על הצרכן הסופי, חברות ותאגידי מזון יכולים להשתמש בקשת רחבה של מוצרים פיננסיים לגידור החשיפה לסחורות כגון אופציות, בורסאיים/או בנקאיים (OTC) ועסקאות החלף ((SWAP אשר יגנו על ההתחיבויות ועל תזרים החברות משינויים קיצוניים במחיר הסחורות.
בניגוד למה שרוצים שנחשוב, עלייה במחיר חומרי הגלם היא אינה גזירה משמיים. ניתן להתמודד אתה באמצעות גידור ובכך לאפשר לצרכנים ליהנות מסוכר ללא הטעם המר של עליית מחירים.
הכותב הוא איגור ברכמן, הסחורות של קבוצת פריקו המתמחה בניהול סיכונים פיננסיים
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה