פישר: "אילו הונהגה גישת פיקוח יציבה ערב המשבר, קריסת ליהמן הייתה נמנעת"

נגיד בנק ישראל נאם בוועדת המשנה לביטוח של ועדת הכספים בנושא מבנה הרגולציה הראוי לישראל. "השמירה על יציבות המערכת הפיננסית, להבדיל משמירה על יציבותו של כל מוסד בנפרד, הינה חשובה ביותר"
 | 
telegram

לו הייתה מופעלת גישת פיקוח יציבה ויעילה ערב המשבר, סביר להניח שגופי הפיקוח היו מונעים את קריסת בנק ההשקעות ליהמן בראדרס. כך אמר היום (ג') סטנלי פישר, נגיד , בוועדת המשנה לביטוח של ועדת הכספים בנושא מבנה הרגולציה הרצוי למדינת ישראל.

"השמירה על יציבות המערכת הפיננסית, להבדיל משמירה על יציבותו של כל מוסד בנפרד, הינה חשובה ביותר", ציין הנגיד ותיאר את גישת הפיקוח המאקרו יציבותי, אשר עוסקת בבחינת המערכת כולה, ובאה למנוע מצבים שבהם כל מוסד פיננסי כשלעצמו נראה בריא, אולם כשל כלשהוא במערכת אשר אינו בא לידי ביטוי בהכרח במאזניו של אף גוף ספציפי מביא בסופו של דבר לקריסה.

פישר הוסיף ומנה את התמורות במבנה הפיקוח על המערכת הפיננסית ברחבי העולם בעקבות המשבר. "בארה"ב החקיקה החדשה מרחיבה את סמכויות ה-FED בפיקוח על כל המוסדות הפיננסיים שיש להם חשיבות מערכתית בנקאיים ושאינם בנקאיים", אמר פישר. "בבריטניה הורחבו סמכויות הבנק המרכזי בפיקוח מאקרו יציבותי ומיקרו יציבותי, והממשלה הכריזה על חקיקה בכיוון של מודל דו ראשי (Twin Peaks)".

פישר ציין כי מגמת העברת סמכויות הפיקוח על המערכת הפיננסית לבנק המרכזי נובעת מהעובדה שהבנק המרכזי הוא הגוף שיש לו את הסמכות והאחריות לתפקד כמלווה של מוצא אחרון. חוק בנק ישראל שחוקק לאחרונה קובע שבנק ישראל יכול להעניק הלוואות לא רק לבנקים, אלא גם לחברות ולגופים פיננסיים אחרים. אחריות זו צריכה להיות מלווה ביכולת לתאם את הפיקוח, ולקבל את המידע, לגבי גופים אלו.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות