המצוד אחר מפצלי הדירות מתחזק: קנס של פי 4 משווי הרווחים ו-1,400 ש' ליום
פיצול הדירות בערי המרכז אט אט יהפוך לתופעה חולפת? לאחר שעיריית תל אביב החלה לנתק את אספקת החשמל לנכסים מפוצלים בעיר, משרד המשפטים קבע הנחיות חדשות להחמרת הענישה והקנסות.
לפני כשבועיים קיים חובב ארצי, מנהל המחלקה לאכיפת דיני מקרקעין בפרקליטות המדינה, יום עיון מיוחד בו נקבעו שני מסלולי אכיפה ככלי עזר לתובעים- הראשון הוא הטלת קנס על מפצלי הדירות בגובה של פי ארבעה משווי הרווחים שהתקבלו במשך כל תקופת השימוש בנכס והשני הוא הטלת קנס יומי של עד 1,400 שקל על עברייני הבנייה מיום גילוי העבירה ועד מתן גזר הדין, תקופה שיכולה להימשך שנתיים ואף יותר, לכן כעבור שנתיים הסכום יוכל לצטבר למאות אלפי שקלים ואף לנסוק למיליון שקל. הודעה תהיה חייבת להימסר לעבריין מראש.
בנוסף, התובעים יוכלו להטיל קנס של 75,300 שקל בשל עבירת הבנייה וסכום זהה בגין השימוש בנכס.
פיצול הדירות בתל אביב ובערי המרכז הפך לתופעה נפוצה ביותר בשנים האחרונות אשר איפשרה קבלת הרבה יותר גבוהה על הנכס- דירת 3 חדרים שהייתה יכולה להיות מושכרת עבור 5,000 הייתה מתחלקת לשתי דירות חדר וחצי וניתן היה להשכיר כל אחת מהן בכ-3,000 שקל.
בעיריית תל אביב מציינים כי מדובר בעבירה על חוק התכנון והבניה ופיצול הדירות גורם למטרדים רבים ומשפיע באופן שלילי הן על התכנון העירוני והן על איכות חיי התושבים כתוצאה מהעמסה על התשתיות העירוניות ויצירת מחסור בהם, לדוגמא- מקומות חניה.
יש לציין כי בשנתיים האחרונות הגישה העירייה עשרות כתבי אישום בנושא, רבים מהם הסתיימו בהרשעה וחלקם עדיין תלויים ועומדים. בזמן הקרוב עתידה העירייה להגיש כמה עשרות כתבי אישום נוספים. בשנה החולפת הטיל בית המשפט מספר קנסות בולטים על נאשמים בחלוקת דירות ללא היתר בנייה:
בשדרות בן גוריון הוטל קנס בסך 150 אלף שקל על פיצול דירה ל-3. בנוסף לקנס, חויב הנאשם גם בהיטל השבחה של 70 אלף שקל ועוד קנס של, 10 אלף שקל על שהפר צו בית משפט שאסר עליו להשלים את החלוקה ולאכלס את הדירות. כמו כן הוטל קנס של 570 אלף שקל על פיצול 4 דירות ל- 10 דירות ברחוב עליה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה