נשיא נובל אנרג'י: "בישראל יש המון הזדמנויות; התוצאות ב'לוויתן' - החודש"
בכנס משקיעים של וולס פארגו חזר היום נשיא נובל אנרג'י על הערכות כי פרויקט "תמר" יכנס לפעולה בסוף 2012 ועל כך שתוצאות קידוח האקספלורציה ב'לוויתן' יתקבלו עד סוף החודש.
בשעה 15:30 (שעון ישראל) החל דייב (דוד) סטובר, נשיא וסמנכ"ל תיאום ותפעול פרויקטים (COO) בנובל אנרג'י לדבר בכנס המשקיעים השנתי של וולס פארגו. במצגת התייחס סטובר גם לפעילות החברה בישראל וסיפק מידע בנוגע לקידוח האקספלורציה המתנהל כיום במבנה 'לווייתן'. אתר Bizportal מביא עדכונים שוטפים מהמצגת.
סטובר פתח את דבריו בהתייחסות לפרויקט "מרי B": מדובר בפרויקט הפקת הגז הראשונה שהייתה לנו בישראל. הפרויקט נכנס לפעולה ב-2004 והביא להרחבת הביקושים בחלק הזה של העולם. מוקדם יותר בשנה שעברה גילינו את 'תמר'. אני רוצה להזכיר כי הצפייה הייתה למציאת 3 TCF אך כאשר המשכנו לקדוח וביצענו ניתוחים נוספים בתמר הגענו ליותר מ-8 TCF". סטובר חזר על הערכות כי הפרויקט צפוי להיכנס לפעולה בסוף 2012.
"בנוסף לכך, באזור יש לנו עוד 3 מיליון אקר (12,120 קמ"ר) כאשר הפרוספקט הגדול ביותר שאנחנו רואים כיום הוא ב'לוויתן' למציאת 16 TCF. אנחנו מצפים לתוצאות עד סוף השנה. האזור מעולה ואנחנו רואים בו המון הזדמנויות. בישראל גם נחנו מתחילים להבין כמה הגז יכול לתרום למדינה".
שאלה ראשונה עליה נשאל סטובר נגעה לפרויקט "לוויתן" - "לאחרונה היה עדכון על מציאת סימני הגז בפרויקט. האם זה שינה את הסיכויים"? "הייתה הודעה לתקשורת שנבעה מהלחץ של השותפים הישראלים שלנו לפרסם משהו. הם היו צריכים להגיב על כך שראינו גז. אך אני חושב שכאשר מסתכלים על הסיפור, אנחנו מאוד קרובים לרגע בו נוכל לתת הערכה מהותית, עד סוף החודש הנוכחי, לגבי הפרויקט".
שאלה נוספת עליה נשאל בנוגע לפרויקטים בישראל - "בישראל יש דיבורים על שינוי המס על פרויקטי גז. האם זה שינה חלק מהערכות, איך זה משפיע עליכם? "ישראל הקימה את ועדת ששינסקי שבדקה מה החלק הנכון אותו צריכה מדינת ישראל לקבל לאור תגלית 'תמר' והצפייה לתגליות נוספות. הם פרסמו המלצות מקדמיות, ואני מדגיש מקדמיות, ומדובר בתהליך שצפוי לקחת זמן עד אשר יקבל את אישור שר האוצר. כיום אנחנו נמצאים בשלב בו אנו מדברים על הנושא. בנוגע לפרויקט 'תמר' אנחנו ממשיכים לקדם אותו ולקבל אישורים עבורו. הבעיה היא - השינויים האלה מקשים על השותפים בו להמשיך ולקבל מימון לפרויקט. הנקודה היא שכולם רוצים לראות את הגז זורם בשנת 2013".
סטובר הדגיש כי ישראל חסכה מ-2004 עד היום כ-5 מיליארד דולר כתוצאה משימוש בגז טבעי עבור תחנות הכוח, זאת במקום להשתמש בסולר או מזוט שמחירם יקר ממנו. "מ-2013 המדינה תהנה מתרומה של כ-2.5 מיליארד דולר בשנה. כולם רוצים שהגז יגיע בזמן ואנחנו ממשיכים לעבוד עם נציגי המדינה על-מנת להסיר את אי-הוודאות שיצרה הוועדה הזאת. אנחנו פועלים לסיים את הנושא".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה