"מידע פנים"? משקיע דורש מאורמת לתבוע את גזית על 350 מיליון שקל
מחזיק מניות בחברת אורמת טוען כי גזית, הנמצאת בשליטת חיים כצמן, ביצעה שימוש ב"מידע פנים" כאשר רכשה בשנת 2007 ממניות אורמת במטרה להשתלט על חברת האנרגיה הירוקה, זאת מבלי להודיע לבורסה. המשקיע דורש מיו"ר אורמת, יהודה ברוניצקי, להגיש תביעה כנגד חברת גזית על סך 350 מיליון שקלים.
באמצעות עו"ד ניר מילשטיין, שותף במשרד שניצר, גוטליב,סאמט המתמחה בשוק ההון, טוען מחזיק המניות, רומן אלטמן, כי בתקופת מאבק השליטה בין גזית לבין הברוניצקים רכשה גזית מניות של אורמת בסכום כולל של 1.1 מיליארד שקלים הגיעה לאחזקה של למעלה מ-18% מהון המניות המונפק של אורמת.
לטענת המשקיע, לא יכול להיות ספק כי גזית ביקשה להשתלט על אורמת, או לרכוש חלק משמעותי ממניותיה, דבר שלכאורה מהווה שימוש ב"מידע פנים", שכן חל איסור חמור על גזית לרכוש מניות תוך שימוש במידע זה על כוונותיה.
גזית אינק. רכשה ב-13 ביוני 2007 כ-8.5 מיליון מניות של אורמת, שווה ערך לכ-12% מהונה, במחיר ממוצע של 47.91 שקלים למנייה. גזית הודיעה על הרכישה רק למחרת ומסרה כי השקיעה עד אותו המועד כ-688 מיליון שקלים. בחודשים שאחרי המשיכה גזית לרכוש ממניות אורמת והדיעה בסופו של דבר להחזקה של 18.3% מהחברה.
במכתב שנשלח ליהודה ברוניצקי, יו"ר אורמת, נטען כי היה על גזית לדווח לציבור בזמן אמת אודות כוונותיה בחברת אורמת. כאשר לא דיווחה אודות כוונותיה, לכאורה, ביצעה שימוש במידע פנים, שלא כדין, נטען.
כתוצאה מפעולה זו, נטען, גרפה גזית רווח כולל תיאורטי של כ-350 מיליון שקלים - ההפרש בין המחיר בו נרכשו המניות לבין המחיר בו היו נסחרות המניות לו פורסם המידע לציבור. לדברי עו"ד מילשטיין, קיים סעיף בחוק ניירות ערך הקובע, כי חברה רשאית לתבוע מאדם את הרווח שהופק על ידו מסחר בניירות ערך שלה, תוך שימוש במידע פנים, ולכן קמה לאורמת עילת תביעה נגד גזית.
מגזית אינק נמסר: "החברה עמדה ועומדת בכל דרישות הדיווח החלות עליה על פי כל דין, העניין אינו מצדיק את תגובת החברה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה