לקראת ההנפקה: בריינסוויי - תהפוך לחברה גדולה באמת?
חברת בריינסוויי היא אחת החברות המעניינות בתחום הביומד הישראלי. החברה מתיימרת למצוא טיפול להפרעות נירולוגיות רבות על בסיס טכנולוגיה ידועה ומוכחת, אך עם זאת עדיין לא סיימה ניסוי קליני גדול ואין בידיה אישור לשיווק.
החברה נוסדה בשנת 2003 והונפקה ב-2007 בבורסה בתל אביב. כיום החברה נמצאת לקראת הנפקה משנית בבורסת הנאסד"ק שבניו יורק, מועד טוב לבחון את פעילותה ולהשוות אותה לחברות אחרות בשוק.
בריינסוויי מפתחת מכשור רפואי לא פולשני לטיפול בהפרעות עצביות במוח, המבוסס על פטנטים שנרשמו על ידי המכון הלאומי האמריקני לבריאות (NIH). מכשיר החברה המכונה Deep TMS פועל לעירור או דיכוי נוירונים במוח בעזרת שדה מגנטי. המכשיר יוצר שדות בתדרים שונים, בהתאם למיקום הנוירונים עליהם הוא מבקש להשפיע. טכנולוגיית ה-TMS בבסיסה אינה חדשה ומוכרת בעולם מאז שנות ה-80. ייחודה של בריינסוויי היא בכך שמהכשיר מסוגל להשפיע על נוירונים בעומק המוח וזאת על ידי יצירת שדות מגנטיים רבים בעלי מוקד משותף. לכל הפרעה עצבית יש לייצר "קסדה" ספציפית, המייצרת את התדרים הרלוונטים.
מכיוון שקיימות הפרעות רבות להן מיוחסת פגיעה בתפקוד עצבי במוח, למכשיר של בריינסוויי פוטנציאל לשימוש באפליקציות רבות: ממחלות נפש כגון סכיזופרניה, דיכאון והפרעות דו-קוטביות דרך מחלות כמו אלצהיימר, פרקינסון וטרשת נפוצה ואפילו במקרים של אוטיזם והתמכרויות שונות. בהתאם, בריינסוויי פועלת במקביל במספר רב של תחומים ומבצעת ניסויים שונים - יש הטוענים אף רבים מדי.
על מנת לבחון את הפוטנציאל שקיים בבריינסוויי, אפשר להסתכל על מספר מתחרות בתחום. מלבד טיפול במכשירי TMS, טיפולים נוספים הם מתן שוק חשמלי - הליך לא ממוקד שנתון לביקורת רבה, הליך כירורגי להשתלת מכשיר רפואי במוח (DBS) ותראפיית VNS - הליך כירורגי בו מגורה ה"עצב התועה" שנמצא מעל החזה, באיזור הצוואר.
אחת החברות בעלת מכשיר TMS סטנדרטי שכבר זכתה לאישור FDA לטיפול בדיכאון היא ניורונטיקס (Neuronetics). ההבדל בין המכשיר של ניורונטיקס לזה של בריינסוויי הוא שמכשיר TMS סטנדרטי משפיע רק על קליפת המוח - המכשיר יוצר שדה מגנטי בודד ומיקודו בעומק המוח גורם לפגיעה ברקמות שבדרך.
בניגוד למכשיר TMS סטנדרטי, ה-Deep TMS של בריינסוויי יוצר שדות מגנטיים ממקורות רבים ליעד משותף - כך, כל שדה לכשעצמו חלש ואינו מסכן את הרקמות, אך ההשפעה של כולם יחד במוקד גדולה. על כן, אין מדובר ממש בחברות מתחרות - בעוד שהטכנולוגיה דומה, השימוש בה שונה. בנוסף, אין להסיק באופן אוטומטי כי התקדים של אישור ה-FDA לניורונטיקס יוביל בהכרח לאישור הקסדה של בריינסוויי בשל השוני הקיים ביניהם. עם זאת, האישור עדיין מהווה עידוד מסויים ליעילות הטכנולוגיה.
חברה אחרת החופפת יותר לתחומי הפעילות שבריינסוויי מבקשת להיכנס אליהם היא סייברוניקס, למרות שמדובר בטכנולוגיה שונה לחלוטין. לסייברוניקס מטפלת במחלות עצביות שונות, כמו אפילפסיה, דיכאון והפרעות עצביות נוספות בעזרת מכשור רפואי שאף הוא גורם לגירוי או דיכוי של המערכת העצבית, אך בניגוד לבריינסוויי הטיפול נעשה בצורה פולשנית המכונה תראפיית VNS, קיצור ל"גירוי העצב התועה".
השימוש במכשיר של סייברוניקס דורש הליך כירוגי פשוט יחסית שאורך כשעה והחולים משוחררים מביה"ח עוד באותו היום, אך עם זאת נעשה תחת הרדמה כללית. בניתוח מחברים את המכשיר למערכת העצבית באמצעות כבל על מנת לגרום לגירויים הרצויים. כאמור, סייברוניקס כבר מחזיקה אישור FDA בטיפול בדיכאון ובאפילפסיה. העובדה המעניינת בהקשר זה היא שסייברוניקס, הנסחרת בנאסד"ק (סימול: CYBX), נסחרת בשווי של כ-922 מיליון דולר.
בריינסוויי נסחרת בתל אביב בשווי של כ-370 מיליון שקל - פחות מתשיעית מערכה של סייברסוניקס. ההשוואה בין החברות מעידה על גודל השוק הקיים ועל היתרון הגדול שיהיה לבריינסוויי במידה ותצליח לזכות באישורי FDA לאפליקציות השונות - במידה והניסויים יעידו על יעילות דומה, ברור שרבים יעדיפו לשים קסדה על הראש למספר דקות אחת לכמה ימים ולא לעבור ניתוח בהרדמה בו יחובר להם מכשיר למערכת העצבים המרכזית.
כאמור, בריינסוויי מקיימת בימים אלה ניסויים רבים, בין השאר במחלות עצביות שונות, התמכרויות (למשל לעישון וקוקאין) ואף בהשפעת המכשיר על מחסום הדם-מוח - החברה פרסמה כי טיפול בחיות הביא לפתיחת המחסום, המהווה מכשול בטיפול במחלות שונות, כמו למשל גידולים במערכת העצבים המרכזית. עם זאת, הניסוי המשמעותי ביותר שמבצעת החברה הוא לטיפול בדיכאון. החברה מקיימת בימים אלה ניסוי רב-מרכזי לטיפול בדיכאון, האפליקציה בה כאמור כבר אושר הטיפול במכשיר של ניורונטיקס.
באשר למודל העסקי, החברה פועלת לפי מודל של Pay Per Use - "השאלת" המכשיר למרכזים הרפואיים וקבלת תשלום בהתאם לשימוש. בעוד שמדובר בטיפול יקר יחסית, בחברה מביעים ביטחון לגביו, בעיקר לאחר שארגון הבריאות האמריקאי פרסם קוד לכיסוי ביטוחי לטיפולים בטכנולוגיית TMS, העשוי לכסות בעתיד את גם עלות טיפול ה-Deep TMS בארה"ב.
בתשובה לביקורת לפיה החברה מקיימת ניסויים רבים דבר שמעיד על חוסר מיקוד, בבריינסווי עונים באופן מסורתי בביטול וטוענים כי הדבר מפחית את הסיכון לפי הסברה ש"לא שמים את כל הביצים בצד אחד".
בעניין היחס למשקיעים, בהודעה על ההנפקה בנאסד"ק אמר מנכ"ל החברה עוזי סופר כי ההנפקה "לא תיעשה בכל מחיר" וכי הוא ישלח את המשקיעים הישראליים להרפתקה בעקבותיה, כלומר לא יסכן אותם. הבעת אמון נוספת של בכירי החברה היא התבטאויותיהם כי הם לא מחפשים אקזיט - מטרתם היא להפוך את בריינסוויי לחברה גדולה ומצליחה בתחום.
בבריינסוויי שוללים זה מכבר את הטענה כאילו מדובר בחברת חלום ומספרים שהפידבקים שהם מקבלים מהרופאים הם טובים. בחינה של הטכנולוגיה של החברה, פוטנציאל הטיפולים הרחב, השוק בו פועלת והתבטאויות ההנהלה נראית טוב, אפילו טוב מאוד, אך עם זאת צריך לזכור כי החברה עדיין עומדת בפני המבחן הגדול ביותר שלה. ניתן לומר שהחברה רשמה צ'קים רבים בביטחון גדול. עכשיו נותר לחברה לעמוד מאחורי הדברים ולהוכיח שיש להם כיסוי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
11.בריינסוויינפגע נוסף 26/01/2011 22:18הגב לתגובה זו0 0כמעט שנה המניה משחקת בין720 ל800 משהו כאן לא הגיוניסגור
-
עוד ימים ספורים תגלו את הפוטנציאלגישושים עד להנפקה 03/02/2011 13:39הגב לתגובה זו0 0ה-700 עד 800 במהרה יהפוך ל-1300 עד 4000 תוך מס' חודשים. המבין יבין.........סגור
-
10.זו מניה של בעלי עניין שסוחרים בה במידע פניםנפגע בריינסווי 26/01/2011 17:07הגב לתגובה זו0 0כל פעם שהיו עליות חזקות , יום אחרי זה הודעה חיובית . כל פעם שהיו ירידות חזקות, יום אחרי זה הודעה שלילית . התנהגות עקבית של מסחר במידע פניםסגור
-
9.בריינסווי תהיה הטבע הבאהישראל 26/01/2011 15:56הגב לתגובה זו0 0בעולם שמתפתח כ" כ מהר כמו שלנו זה ייקח הפעם רק 5 שנים ולא 30 כדי שהחברה תהיה בעלת שווי שוק של עשרות מיליארדים. לקנות ולהמתין, זה הכל.סגור
-
8.Really?Dr. No 26/01/2011 10:02הגב לתגובה זו0 0I am sick and tired of reporters that don' t know what they are talking about. Cyberonics has $180m of revenues with 70% gross margins. Enough with the hypeסגור
- טען עוד
-
7.חסר להם ייצור ושיווקדודי 25/01/2011 18:42הגב לתגובה זו0 0הניסויים מדהימים, אבל הם עדיין לא משווקים באירופה (שם קיבלו אישור) ולחלק מהמשקיעים אין סבלנות.סגור
-
6.יש להם אישורים לא מ FDA. ולא מוכרים כלום (ל"ת)טון.קילו.גרם.מיליגרם 25/01/2011 17:40הגב לתגובה זו0 0סגור
-
מה אתה מקשקש? מי המתחרים המתקדמים יותר שהמצאתזיו 25/01/2011 18:17הגב לתגובה זו0 0שים לב שאתה נוגד את הכתבה גם.סגור
-
דווקא מכרו ב-85K אבל יש להם מתחריםמשה 25/01/2011 18:01הגב לתגובה זו0 0משמעותיים שיותר מתקדמים מבחינה קלינית חברה פרטית מהארץ שיושבת ביוקנעם ומוכרת את המערכת בארה" ב...סגור
-
5.למשהron 25/01/2011 16:29הגב לתגובה זו0 0התוצאות אינן פושרות בשלב זה.סגור
-
ציטוט ישיר מהמחקר שמראה שהוא פושרמשה 25/01/2011 17:53הגב לתגובה זו0 0תוצאות המחקר ב- 20 המבוגרים הסובלים מאוטיזם או מתסמונת אספרגר מצביע על שיפור קטן אך " משמעותי" בכישורים החברתיים של הנבדקים בקבוצה שקיבלה טיפול במכשיר החברה, לעומת אלה בקבוצת הביקורת שקיבלו טיפול בסליל הדמה מה אסף מפריעים לך להריץ?סגור
-
4.למכור מהראלעד 25/01/2011 15:26הגב לתגובה זו0 0ראו מקרי פרוטליקס ודי מדיקל חברות מצויינות כשלעצמן רצוי לקנות חצי שנה אחרי ההנפקהסגור
-
3.התוצאות של הניסוי מאתמול היו פושרותמשה 25/01/2011 13:42הגב לתגובה זו0 0וזה במקרה הטובסגור
-
באמת? אתה מכיר מוצר אחר שעוזר לאוטיזם???אסף הרופא 25/01/2011 14:19הגב לתגובה זו0 0איזה תגובה עלובה נתת. דבר בפרטים או שתשתוק.סגור
-
2.רק אתמול הודיעה החברה על תוצאות ראשוניותאסף הרופא 25/01/2011 12:37הגב לתגובה זו0 0טובות בניסוי על אוטיזם!!!! אין היום בעולם שום טיפול שעוזר לתסמינים של אוטיסטים. רק זה לבד שווה עשרות מיליארדים. חברה מדהימה עם פוטנציאל עצום עצום. ההנפקה בנסד" ק תחשוף את החברה לעולם. אני צופה רווח של אלפי אחוזים עליה בשנים הקרובות. שוויה הנוכחי מגוחך.סגור
-
1.עוד שנתיים נדע שיסתיימו הניסויים (ל"ת)אנליסט 25/01/2011 12:06הגב לתגובה זו0 0סגור