מסכמים שנה: אילו מדינות הניבו את התשואות החזקות והגרועות ברחבי העולם?

איזו מדינה הייתה יעד מוצלח להשקעה ב-2010? Bizportal אסף עבורכם את רשימת הבורסות בעלות התשואות הטובות והגרועות ביותר ברחבי הגלובוס. התוצאות מפתיעות
 | 
telegram

ימים בודדים לסיומה של שנת 2010 וכעת המשקיעים יכולים להביט אחורה ולהפיק לקחים לקראת השנה הקרובה. ברקע לשנה חזקה של מדד המעו"ף הישראלי, Bizportal אסף את התשואות החזקות והגרועות ביותר שרשמו המדדים המובילים במדינות ברחבי הגלובוס.

הבורסות החזקות בעולם ב-2010 - מונגוליה לוקחת בענק

בעוד היא משקיפה מצפון על הצמיחה הזריזה שרושמת סין, מונגוליה שכלכלתה מתרכזת בעיקר באנרגיה כרייה ומתכות, רשמה את הזינוק החד מבין כלל מדינות תבל ב-2010. מדד המניות המרכזי במדינה - MSE Top 20, המריא בכ-130% בשנה החולפת ברקע לעלייה משמעותית במחירי הנפט, הזהב, הכסף והנחושת.

את המקום השני עם של לא פחות מ-94% תופס מדד המניות המוביל בסרי לנקה - All Share Price. סרי לנקה, מדינת אי השוכנת מדרום מזרח להודו, מתבססת בעיקרה על מגזר החקלאות כאשר הגידולים המרכזיים הם תה, קוקוס, אורז וגומי.

במקום השלישי ניצבת אסטוניה שצפויה להיכלל במדינות גוש האירו החל מתחילת שנת 2010. שיעור המס הנמוך במדינה ופתיחות הכלכלה גורמים לכניסה מתמדת של משקיעים למדינה, שמחזיקה בשיעור אבטלה נמוך משמעותית בהשוואה למדינות העולם. מדד ה-OMX Talinn האסטוני, סגר את השנה בעלייה של 72% בבורסה הממוקמת בבירה טאלין.

מיד לאחר אסטוניה ניצבת פרו הדרום אמריקנית אשר יותר מ-50% מאזרחיה שרויים מתחת לקו העוני. מדד המניות המוביל במדינה - Peru Lima General הוסיף כ-63% במהלך שנת 2011 וזאת בעקבות עלייה חדה במחירי הכסף הנחושת והאבץ - תחומי היצור העיקריים במדינה.

הנציגה השנייה מאותה היבשת שכובשת את המקום החמישי היא ארגנטינה. המדינה מצויה בתהליך התאוששות לאחר שספגה מכה קשה במשבר הכלכלי ב-2008 ברקע להתמוטטות הבנקים בארה"ב מה שגרם לעצירה בזרימת ההון. מדד ה-Merval קפץ ב-50% בבורסה בבואנוס איירס במהלך שנת 2010.

הבורסות הגרועות עלי אדמות - משבר החוב בעיצומו

מהגרועה ביותר לגרועה פחות - ונצואלה מקבלת את התואר המפוקפק של הבורסה הכי פחות רווחית ברחבי תבל. המדינה מתרכזת ביצוא של נפט אך נראה כי למרות עלייה במחירי הנפט בשנה החולפת המשקיעים פשוט מעדיפים שלא לשים את בטחונותיהם במניות מדד ה-IBC, שאיבד כ-40% מערכו ב-2010.

נראה כי משבר החוב אכן מפחיד את המשקיעים והדבר ניכר בתשואות שליליות במדדים ברוב מדינות אירופה בשנה החולפת. המדד המרכזי ביוון -Athex צנח בשיעור של 35% במהלך שנת 2010, ברקע לחששות כי החילוץ האירופי שניתן למדינה לא יספיק והיא תיקלע למצב של חדלות פירעון.

בין יוון לבין ישראל שוכנת קפריסין שהושפעה מהותית מאירועי החוב ביבשת אירופה. מדד המניות המרכזי בניקוסיה - CSE רשם ירידה של 32% בשנה החולפת ונראה כי התיירים הרבים שנופשים במדינה מעדיפים לשמור את הכסף בכיסים.

במקום הרביעי מהסוף נמצאת אחת המועמדות הבאות לקבלת חילוץ כספי מהאיחוד האירופי וקרן המטבע - ספרד. המדד המרכזי במדינה - IBEX 35, הכולל בין היתר את בנקו סנטנדר ואיבריה איירליינס איבד כ-30% מערכו במהלך השנה החולפת ברקע להורדות דירוג שחטפה המדינה מסוכנויות הדירוג המובילות.

הבאה בתור ברשימת הבורסות הגרועות היא זו שממוקמת בברטיסלבה, בירת סלובקיה. המדד המרכזי בבורסה זו - Slovak, משלים נפילה של כ-17% מתחילת שנת 2010 וכעת למשקיעים במדינה נשאר רק לקוות לשנה חדשה וירוקה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות