התקדמות ביוטכנולוגית: חברת 'ביוגמה' הצרפתית תקדם את הגנים של אבוג'ן
חברת אבוג'ן הודיעה היום כי חברת ביוטכנולוגיה צרפתית מקבוצת בשם ביוגמה (Biogemma) תקדם את הגנים של אבוג'ן. אלו בעלי פוטנציאל להביא את היבול ועמידותו ליובש בתירס, לשלב הבא בפיתוח, המכונה פיתוח מוקדם - Phase II.
במסגרת שיתוף פעולה רב שנתי בין החברות, אשר החל ב-2006, בחנו החברות את הגנים במשותף בניסויי שדה בתירס. במסגרת שלב הפיתוח הבא, גנים חיוביים שנבחנו יתקדמו בבדיקה וישולבו בתוכניות הפיתוח של החברה הצרפתית לשיפור יבול ועמידות ליובש בתירס.
לדברי עופר חביב, נשיא ומנכ"ל אבוג'ן, "אנו שמחים על ההחלטה של Biogemma לקדם לשלב הפיתוח הבא גנים של אבוג'ן לשיפור יבול ועמידות ליובש במסגרת תוכניות המחקר והפיתוח שלה בתירס". עוד הוסיף חביב כי "התקדמות זו מחזקת את היכולות והטכנולוגיות הגנומיות של אבוג'ן בשיפור תכונות בגידולי מזון מרכזיים."
לדברי מנכ"ל פסקל פרז, "ההודעה היום מסמנת את הצעד הבא בשיתוף הפעולה שלנו עם אבוג'ן. מדובר באבן דרך חשובה בפיתוח זני תירס משופרים בשילוב הגנים של אבוג'ן לשיפור יבול ועמידות ליובש."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה