מחדל חברות הניהול: "גובות תשלום מראש ובורחות עם הכסף; זה יעלה בחיי אדם"
ענף הבנייה עבר תמורות רבות בעשורים האחרונים אשר הובילה להקמתם של רבי קומות המונים עשרות דירות וזקוקים לתחזוקה שוטפת מורכבת. לכן, ניהול הבניינים עובר בשנים האחרונות מוועד הבית הממונה לחברות ניהול חיצוניות.
אולם, הביקוש ההולך וגדל לשירותי ניהול הצמיחה בשנים האחרונות שוק פרוץ של חברות הפועלות ללא בקרה וללא תקן אחיד. תמיר מינץ, יו"ר האיגוד לניהול בתים ומבנים בישראל, אומר כי "לאחרונה אנו עדים למספר 'עקיצות' של חאפרים שהבטיחו הרים וגבעות במחיר נמוך, גבו את הכספים שנה מראש וברחו עם הכסף. במקרים אחרים, חאפרים שאינם יודעים לנהל עסק, חושבים שזה קלי קלות ומוצאים עצמם מודיעים על פשיטת רגל".
מעבר למפח נפש ולפגיעה בחזות הבניין קיימות סכנות מהותיות עליהן לא נותנים הדיירים את הדעת הנובעות מחוסר הידע של חברות הניהול בתפעול מערכות כיבוי האש, משאבות המים, גנרטורים לשעת חירום וכו', היכולות לגרום לאסון בלתי הפיך.
האיגוד בדק כ-100 בניינים שנבנו בעשור האחרון, בערים שונות, ומהממצאים עולה כי כ-67% מהבתים המשותפים שנבדקו, לא עברו בדיקת שוטפות של המערכות בבניין מיום האכלוס וקבלת טופס 4. בו נבדקות המערכות השונות על ידיי נציג מכון התקנים.
וכך, החברות באיגוד נדרשות לעמוד בקריטריונים נוקשים ובוועדת קבלה. בין היתר נדרשים בעליהן להציג תעודת יושר, פוליסות , מסמכי בנק, אישור מחברות מעליות על עמידה בהתחייבויות כספיות, אישור רו"ח על ניהול ספרים ועוד.
עם זאת מינץ אינו מסתפק בהעמדת קריטריונים לחברות ניהול באיגוד והוא פועל בימים אילו לסגירת הפרצות בחוק שכיום המהוות קרקע פורייה לפעילות החאפרים בענף, במטרה להביא לסטנדרטיזציה בענף שתקבע כללים ברורים נוגע לפתיחת עסק בתחום דרך השתלמויות מקצועיות לחבריו.
ומה עושים אם הדיירים כבר נפלו קורבן להונאה או אי יכולת עמידה בהתחייבויות של חברת הניהול שבחרו? לדברי מינץ, ברגע שחברת ניהול מדווחת על פשיטת רגל, על הדיירים לבדוק האם מתמנה כונס נכסים שממשיך להפעיל את החברה או לא. במידה ויש כונס, הדיירים צריכים לקבל ממנו מידע האם יתבצע כל מה שנחתם מול החברה במקור.
מינץ מוסיף כי במידה ולא מתמנה כונס נכסים והחברה מפסיקה לפעול, הדיירים שיש להם הוראות קבע, רשאים לבטלה ובכך לסיים את ההתקשרות. לדיירים ששילמו בצ'קים למוטב בלבד יכולים לבטל אותם, דייר ששילם בצ'קים פתוחים, למעשה איבד את הכסף אלא עם בעל החברה יחזיר לו אותם, כיוון שאסור לבטל אותם על פי חוק.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.חברת מגורי איכות מב" שצביקה 20/02/2011 23:38הגב לתגובה זו0 0חברת מגורי איכות בניהולו של יחיאל קורסה שפועלת בב" ש היתה חברה באיגוד של תמיר מינץ, ולמרות זאת " עבדה" על המון דיירים בב" ש. ולמעשה הרבה בחרו בה בגלל היותה חברה באירגון הנ" ל ובגלל כל הקריטריונים לחברות ניהול באיגוד שתמיר מינץ משווק פה. אל תאמינו לאף אחד!אסור לקחת חברת ניהול. תסמכו רק על הדיירים בבניין כי רק לכם איכפת מהבית שלכם. תאמינו לי זה טיפ ששווה הרבה כסף ומונע הרבה עוגמת נפש.סגור
-
2.זוהי שיטה שבה עובדים 99% מעורכי הדין וזהדייי 20/02/2011 20:14הגב לתגובה זו0 0לא חדש, לקחת כסף, להרוס לקוח זהו מוטו וסיסמא סמויה של התאחדות הנוכלים ואיחודםסגור
-
1.ניהול הבית המשותףעמנואל מ 20/02/2011 16:50הגב לתגובה זו0 0הרבה חב' הניהול , פועלות ברמיה , וממקסמות את הכנסותיהן ע" י מינימום עמידה בתנאי החוזה וגם זה דועך עם הזמן. למעשה קיים מאבק מתמיד עם חב' הניהול שמשקיעה מינימום ומאחריה אין כלום, עיתים אפילו לא משרד... עצתי כדאי לוועד לקחת אב בית (לא חברה אלא אינדיווידואל)לניקיון ודאגה לקיום חוזינ אחזקה של ציוד כגון מעליות ומשאבות וכיבוי אש. וכן, יבצע את הגביה. את הצ' קים יחזיק אחד הדיירים שיהייה גזבר.סגור