תרחיש ניו זילנד: "רעידת אדמה חזקה תגרום ל-10 אלף הרוגים ול-300 אלף מפונים"
רעידת האדמה בניו זילנד החזירה שוב למרכז הזירה את נושא הטיפול הלקוי של רשויות המדינה בחיזוק מבנים כנגד אסונות מסוג זה.
דני מריאן, יו"ר איגוד המהנדסים לבנייה ותשתיות, אומר כי רעידת האדמה בניו זילנד חייבת להדליק נורה אדומה בישראל לגבי חוסר המוכנות לרעידות אדמה. "עיקר הנפגעים ברעידות אדמה נגרם בעקבות התמוטטות המבנים, המדובר גם בנפגעים ששהו בתוך המבנה וגם בנפגעים ששהו בסיבבת המבנים. בישראל מרבית המבנים הפרטיים והציבוריים, לרבות בתי חולים ובתי ספר שנבנו לפני 1980 אינם עמידים בפני רעידת אדמה .ועדת ההיגוי להערכות לטיפול ברעידות אדמה קבעה שעל פי התרחישים צפויים מעל ל-10,000 הרוגים ומעל 300,000 מפונים מבתיהם כתוצאה מהרס של 10,000 מבנים ונזק כבר ל-20,000 מבנים נוספים".
במדינות כמו תורכיה וכמו האיטי שבהם המבנים לא היו עמידים ברעידות אדמה כמות הנפגעים היתה עצומה, בהאיטי כ- 200,000 הרוגים, ותורכיה כ- 17,000. לשם השוואה, בשנת 1987 אירעה בקליפורניה, רעידת אדמה בהיקף הרעש בהאיטי ונהרגו בה67 איש בלבד, בזכות תקני הבטיחות של הבנייה האמריקנית וזאת על אף שמדובר באיזורי בנייה צפופים יותר מהאיטי ובבניה לגובה.
מריאן מוסיף כי יש המון מבנים שחייבים לחזק ותמ"א 38 אינה מהווה פתרון לבעיה . "כבר יותר מ-10 שנים מאז החלטת ממשלה לטפל בנושא של ההערכות לרעידת אדמה , התקציבים זורמים באופן חלקי, האוצר בולם תוספות חשובות, ואין כלל תוכנית תקציבית לשנת 2011 , בעקבות השריפה בכרמל שב ועסק הדיון הציבורי בנושא של מוכנות לרעידות אדמה אך נראה כי גם ההחלטות שהתקבלו בעקבות השריפה בכרמל טרם תורגמו לפעילות בשטח ולא נראה שיטופלו בתקופה הנראית לעין , למעט תשדירים בטלוויזיה שנועדו להעלות את המודעות של הציבור".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה