"הישראלי אוהב להרגיש שהוא מחזיק בנכס לכן עסקאות מכירה ושכירות מחדש נדירות"
עסקאות מכירה ושכירות מחדש (sale and lease back) של נכסי נדל"ן מניב נחשבות לנדירות בשוק הישראלי, זאת בניגוד לנעשה בארצות הברית ובריטניה.
אתמול (ד') דיווחה חברת אוריין, בבעלות איש העסקים חן למדן, העוסקת בשילוח בינלאומי ושירותים לוגיסטיים, על ניהול משא ומתן עם חברת הנדל"ן דורסל, למכירת משרדיה באיזור התעשייה בלוד תמורת 11 מיליון שקל והמשך השכרתו למשך תקופה של 5 שנים.
יצויין כי בסוף חודש דצמבר דיווחה חברת אורד, העוסקת במערכות בקרה וגילוי אש, על מכירת משרדיה באזור התעשיה חולון לחברת צ.ח. רונוגיל יעוץ, בשליטתו של איש העסקים חזי חרמוני, תמורת כ-33 מיליון שקל. אורד תמשיך לשכור את הנכס לתקופה של 10 שנים.
ג'קי מוקמל, מנכ"ל חברת מאן נכסים, אומר כי נושא ה- sale and lease back אינו מפותח בארץ מהסיבה שהישראלים אוהבים להרגיש שהם מחזיקים בנכס, בדיוק מאותה הסיבה שאנשים יעדיפו לרכוש דירה מאשר לשכור. זאת ועוד, ההחזקה בנכסים יוצרת תעסוקה לחברה המחזיקה בו. "התופעה לא נכונה להתקיים בישראל, במיוחד כשהריבית כל כך נמוכה כיום. זאת ועוד, רוב החברות הגדולות, דוגמת טבע, לא מחזיקות כמעט בנדל"ן, כשהיא מוכרת היא ישר יוצאת".
מוקמל טוען כי בארצות הברית לדוגמה, בנקים גדולים מכרו את נכסיהם אך המשיכו לשכור אותם כדי לשפר את הנזילות. "חברות ההייטק בישראל רוויות בכסף ואין להן כל סיבה להמשיך לשכור את הנכס שמכרו".
"לא פעם עסקאות מסוג זה מעידות על צורך במזומן, או כאלטרנטיבה לשוק ההון", מוסיף מוקמל. "חברות עשויות להעדיף לגייס כסף באמצעות מימוש נכסיהן על פני הנפקת ".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.הממשלה צריכה להגביל בחוק עליית שכר דירה 3% (ל"ת)מדינה של גנבים 24/02/2011 13:02הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.מזרח תיכון כולם רוצים לנהל (ל"ת)גועל נפש 24/02/2011 12:44הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.כאן יש שתלטנות ופרימיטיביות (ל"ת)עולם שלישי 24/02/2011 12:09הגב לתגובה זו0 0סגור