רעידת האדמה לא מזיזה: מנכ"ל המלט צופה גידול בביקושים ביפן בטווח הבינוני-ארוך
פורסם לראשונה: 10:59; עדכון אחרון: 13:22
מנכ"ל חברת המלט רואה את הביקושים ביפן גדלים בטווח הבינוני והארוך בעקבות רעידת האדמה שזעזעה את יפן ביום שישי ומעריך שהחברה יכולה לתת מענה לפגיעה במלאי החברה ביפן, כך אמר בשיחת הוועידה היום.
ביום שישי אירעה ביפן רעידת האדמה העצמתית ביותר שנמדדה בתולדותיה, בעצמה של 8.9 בסולם ריכטר. רעידת האדמה הביאה לגלי צונאמי ורעידות משנה וזרעה הרס רב במדינה.
הבוקר דיווחה המ-לט מקבוצת אידיבי כי ברעידת האדמה נפגע מחסן מלאים במדינה ששוויו מוערך ב-1.4 מיליון דולר. בנוסף, במקביל לפרסום תוצאות חזקות בשנת 2010, המלט ציינה כי 15% מכלל הפעילות שלה הייתה ביפן. המ-לט עוסקת בייצור ושיווק של מחברים, ברזים ושסתומים למערכות פיקוח ובקרה תעשייתיות ולמערכות הובלת גזים בתעשיות מיקרו אלקטרוניקה ותעשיות אולטרה נקיות נוספות.
בהודעתה מסרה המ-לט כי עובדיה ומשרדי החברה לא נפגעו ברעש, אך נזק נגרם למחסן מלאים ששוויו נאמד בכ-1.4 מיליון דולר. החברה הוסיפה כי כרגע היא לא מסוגלת לאמוד את היקף הנזק, כמו גם עד כמה הנזק ישופה על ידי חברות הביטוח. כמו כן, היא ציינה כי אין היא מסוגלת בזמן זה להעריך את השפעת רעידת האדמה על פעילותה העתידית במדינה.
עם זאת, בשיחת ועידה שנערכה היום לאחר הדו"חות, מנכ"ל המלט אורי אולינר העריך כי הביקוש ביפן דווקא צפוי לגבור בטווח הבינוני והארוך כתוצאה ממלאכת השיקום שתיעשה במדינה בשל הנזק האדיר."אני מניח שהביקושים ביפן יגברו בטווח הבינוני והארוך כתוצאה מנזק אדיר לתשתיות והביקושים יגדלו משמעותית ככל שממשלת יפן תסיים את הערכת המצב ותתחיל בשיקום כל התעשייה שלה", אמר אולינר והוסיף כי הוא סבור שהביקושים של חברות אחרות בתחום המולכים למחצה יגברו כתוצאה מהרצון לחפות על הפגיעה בייצור מיפן, דבר שיביא לביקושי יתר גם אצל ספקי המשנה של אותם יצרנים, ביניהם המ-לט.
אולינר התייחס גם לנזק למחסן החברה ביפן ואמר כי אין הם מסוגלים להעריך כרגע את הנזק, אך הוסיף אמר: "אין לנו בעיה להעביר מלאי ככל שידרש ממחסנינו באירופה ובצפון אמריקה".
מתכוננים להגדלת כושר הייצור
במקביל, המ-לט דיווחה הבוקר על תוצאות חזקות בשנה שעברה. הכנסות החברה זינקו בשנת 2010 בחדות לכ-82.3 מיליון דולר לעומת 50.5 מיליון דולר בשנת 2009. הרווח של החברה הסתכם בשנה שעברה ב-10.25 מיליון דולר שיפור ניכר בהשוואה ל-2009 אז רשמה המ-לט רווח של 4.19 מיליון דולר. הרבעון הרביעי של 2010 תרם לשורת ההכנסות של החברה רווח של 4.56 מיליון שקל על הכנסות של 25.56 מיליון שקל.
אולינר ציין בשיחת הוועידה כי החברה נערכת בשנת 2011 להגדלת כושר הייצור לכ-130 מיליון דולר בשנה. "אנחנו מאוד אופטימים לגבי המשך הפעילות שלנו ונמשיך בישום האסטרטגיה שלנו הכוללת צמיחה בשיעורים דו ספרתיים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.הזדמנותייאי 13/03/2011 13:55הגב לתגובה זו0 0זב ברור.זזו הזדמנות לחברות כמו המלט וחברות הקשורות לשיקום ביפן כמו: מתכת ,בניה ותשתית,רכיבי חשמל ואלקטרוניקה,צ' יפים וכל הקשור למליכים למחצה.גם לסוחרי התבואות.סגור