איתות לבאות? מדד מנהלי הרכש מציג חודש שלישי ברציפות של התכווצות
מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש מציג בחודש אפריל חודש נוסף של התכווצות בפעילות התעשייה, זאת למרות שמרבית האינדיקטורים הכלכליים של הלמ"ס, ובכלל זה אלו של הביקושים לצריכה ולהשקעות, מצביעים על התרחבות מהירה בפעילות.
המדד אומנם עלה באפריל 2011 לרמה של 49.2 נקודות, אך המשיך להיות מתחת לרמת ה-50 נקודות שמבדילה בין התכווצות להתרחבות (מדד מעל ל-50 נקודות). ירידה בולטת של 4.2 נקודות חלה ברכיב הביקושים ליצוא, אך רמתו ממשיכה להיות מעל 50, שעקבית עם עלייה ביצוא. ברכיב הביקושים המקומיים נרשמה עלייה קלה, אולם רמת המדד מוסיפה להצביע על מגמת התכווצות בסעיף זה. מחירי חומרי הגלם המשיכו זה החודש ה- 17 ברציפות להיות במגמת עלייה.
נתוני המדד בישראל לא תואמים את מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם ג'יי.פי מורגן. המדד העולמי ירד בחודש אפריל, זה חודש השני ברציפות, לרמה של 55. המדד נמצא מזה עשרים ושניים חודשים מעל רמת ה-50 נקודות. מדדי מנהלי הרכש האמריקני והאירופי נותרו ברמות גבוהות של 60.4 ו-58 בהתאמה. בגרמניה ובצרפת נרשמה רמת הפעילות הגבוהה ביותר בגוש האירו, וביוון נמשכה מגמת ההתכווצות בפעילות. המדד ביפן ממשיך לשקף את ההאטה החדה בפעילות התעשייתית במדינה והוא ירד לרמה של 46.4.
כלכלני בנק הפועלים מציינים, כי רכיב הביקושים המקומיים נמצא מזה שלושה חודשים מתחת לרמת ה-50 נקודות. "יתכן שהרפיון ברכיב הביקושים המקומיים במדד משקף הערכות של מנהלי הרכש להתמתנות בביקושים אלו, נוכח עליות המחירים".