הדולר מרים ראש: מזנק 1.6% ומשלים מהלך של 5% מול השקל מתחילת החודש
המטבע האמריקני ממשיך במגמה ההתחזקות מול השקל הישראלי ומקבל היום רוח גבית חזקה ממדד המחירים לצרכן שפורסם אתמול ויצא משמעותית נוך מהתחזיות, עניין שמוריד את הסבירות להעלאות ריבית מהירות.
כעת מטפס הדולר בשיעור של 1.6% ונסחר ברמה של 3.54 שקלים. הדולר משלים בכך מהלך עליות חד של כ-5% מתחילת החודש, אז נגע הדולר ברמת שפל מאז יולי 2008 - 3.37 שקלים. ההתחזקות בדולר באה כאשר כעת האירו מאבד 0.1% מול הדולר לרמה של 1.41 דולר לאירו. עם זאת, צריך לומר כי מתחילת החודש הדולר התחזק בשיעור של לא פחות מ-4.85% מול האירו לאחר שהתחילת החודש כבר נגע במחיר של 1.48 דולר לאירו.
בזירה המקומית - נתונים סותרים. מחד, מדד המחירים לצרכן הוסיף 0.6% באפריל, זאת אל מול תחזיות לעלייה של 0.8%-0.9%. העלייה המתונה מורידה את הסבירות להעלאות ריבית מהירות. מאידך, מנתוני התמ"ג שפורסמו היום עולה כי נרשם זינוק בייצוא הסחורות והשירותים, מצב שאמור שהפחית את הלחץ על פישר בדרכו להעלות את הריבית מבלי לחשוש למצב היצואנים.
כלכלני אימפקט: "חרף טענות היצואנים שייקור הריבית מחליש את הדולר ופוגע להם בייצוא אנו רואים דווקא זינוק של 16% בייצוא סחורות ושירותים. אלה הם נתונים חזקים בהחלט שיכולים לתמוך בהחלטה של הנגיד להעלות עוד החודש את הריבית בשיעור 0.25% לפחות וזאת חרף הפגיעה האפשרית בדולר כתוצאה ממהלך זה. גם נתוני הצריכה הפרטית והסקטור העסקית תומכים בכך ומשמשים בסיס איתן בהחלטת הנגיד להעלות את הריבית"
- 1.י 17/05/2011 10:50הגב לתגובה זובישראל יש קורלציה הפוכה בין שער הדולר ויצוא בשירותים. רוב יצוא השירותים הוא של חברות הי טק המעסיקות אלפי מהנדסים בישראל. כששער הדולר יורד העלות עולה והחברות נאלצות להזרים יותר כסף. עד מתי זה ימשך זוהי שאלה פתוחה. אבל אם לא יתבצע פיחות משמעותי בדולר יש סיכוי סביר שהמשבר הבא יביא לסגירת מרכזי פיתוח בישראל ואובדן הכנסות מסיבי....