לינדנשטראוס: "משרד השיכון דורש דרישות בלתי סבירות מהפונים לסיוע בדיור"
הועדה לביקורת המדינה תדון מחר (רביעי) במדיניות משרד השיכון לסייע לזכאים בשכר דירה ובגובה הסיוע. זאת בעקבות דו"ח מבקר המדינה, המותח ביקורת על השירות לאזרח ועל גובה הסיוע.
בביקורתו מציין השופט (בדימוס) מיכה לינדנשטראוס כי "חשוב שהמשרד יבחן את גובה הסיוע בשכר דירה שהוא מעניק לזכאים אל מול השחיקה בערכו הריאלי, וזאת נוכח העלייה הניכרת במחירי השכירות בשוק החופשי. על המשרד להביא בחשבון שהשחיקה בשיעור השתתפות המדינה בשכר דירה לזכאים פוגעת באוכלוסייה חלשה, אוכלוסייה שמפאת משאביה הדלים אינה יכולה לשלם את ההפרש שבין שכר הדירה ובין הסיוע שניתן לה מהמדינה".
כחלק ממדיניות הרווחה של המדינה זכאים חסרי דיור לסיוע בשכר דירה, המוענק על ידי משרד הבינוי והשיכון. תקציב הסיוע בשכר דירה בשנה האחרונה: 1.285 מיליארד שקל ובשנת 2010 היו ברשימת היישובים שבהם אפשר להעניק סיוע בשכר דירה 627 יישובים. הסיוע ניתן למשפחות וליחידים המתגוררים בדירות בשכירות פרטית ועומדים באמות מידה שקבע המשרד.
בשנים 2001-2009 הלך ופחת בהתמדה מספרם של מקבלי הסיוע בשכר דירה, מכ-195,000 לכ-137,000, מהם כ-74,000 עולים קשישים שהתקיימו מקצבאות קיום של המוסד לביטוח לאומי וקיבלו את הסיוע באופן ישיר מהמשרד; והיתר כ-63,000 איש, היו זכאים.
בבדיקת המבקר התגלה כי משרד השיכון נהג בסירבול ובבירוקרטיה מיותרת בטיפול בבקשות לסיוע, ואף נהג לדרוש מהפונים דרישות בלתי-סבירות. בשנים 2004-2010 אף חלה עלייה ניכרת בגובה שכר הדירה בגובה דמי השכירות בממוצע ארצי של כ-25%, ובאזור המרכז אף של יותר מ-30%, אך במקביל לא חלה עלייה בשכר הדירה שמסייע המשרד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה