בעקבות הרוח: אנלייט ואוירם מקימות פרויקטים ליצור חשמל מאנרגיית רוח

חתמו על הסכמי שיתוף פעולה עם ששה ישובים ברמת הגולן להקמת הפרויקטים בשטחם; עלות הקמת הפרויקטים מוערכת בכ-40 מיליון שקל; כל מתקן עשוי להניב כ-5 מיליון שקל בשנה
 | 
telegram
(1)

חברת אנלייט אנרגיה -1.53% אנלייט אנרגיה 5,908 -1.53% אנלייט אנרגיה בסיס:6,000 פתיחה:5,915 גבוה:5,983 נמוך:5,837 תמורה:24,876,839 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מתחדשת חתמה יחד עם חברת אוירם על הסכמי שיתוף פעולה עם ששה ישובים ברמת הגולן לייזום, פיתוח, מימון והקמה של פרויקטים לייצור חשמל מאנרגיית רוח בשטחי הישובים. החברות ישלמו לישובים דמי שכירות על הקרקע, למשך 20 שנה ממועד החיבור לרשת החשמל. לישובים תהיה להיכנס כשותפים במיזמים.

עלות הפיתוח עד לקבלת אישורי ההקמה של מתקן טיפוסי בהספק של חמישה מגה-וואט מוערכת בכמיליון שקל למיתקן. אנלייט ואוירם יממנו את עלות הפיתוח בחלקים שווים בקירוב. עלות הקמת הפרויקט (אם יתממש) בכ-40 מיליון שקל, מתוכם החברה מעריכה שיידרש בשיעור של כ-20%-25%.

לצורך הקמת הפרויקטים יקימו אנלייט ואוירם תאגידים ייעודיים בהם צפויה אנלייט להחזיק בין 51% ל-70% מזכויות הבעלות והשליטה. כל אחת מהחברות תשקיע את חלקה היחסי בהון העצמי הנדרש. לכל יישוב ניתנה אופציה להיכנס כבעל החזקות בתאגיד המשותף הייעודי שיוקם לכל פרויקט, בשיעור של עד 49% ובכפוף להיקף השקעת הישוב.

מערכת בודדת בעלת הספק של חמישה מגה-וואט עשויה לייצר באזור רמת הגולן, על בסיס הערכותיה הראשוניות של אנלייט, כ-10 מיליון קוט"ש שקל בכל שנה, שיובטחו בתעריף ייצור צמוד מדד למשך 20 שנה. תעריף הייצור לא נקבע עדיין סופית על ידי רשות החשמל, אבל על בסיס הנחת תעריף של 45-54 אגורות לקוט"ש, מיתקן כזה עשוי להניב הכנסות ברוטו של כחמישה מיליון שקלים בכל שנה, כלומר, כ-100 מיליון שקלים ברוטו נומינליות ממכירת חשמל, מכל פרויקט שיקום.

לאחרונה החליטה ממשלת ישראל לאשר לרשות החשמל לפרסם הסדרה יזמית למתקני ייצור חשמל מאנרגיית רוח שיתחברו לרשת החשמל, במכסת ייצור משמעותית של כ-800 מגה-וואט לכלל השוק. בשימוע קודם נקבה הרשות בתעריפים צמודי מדד הנעים בין 45-54 אגורות (צמוד מדד) לקוט"ש, למשך 20 שנה.

מהערכה ראשונית עולה, כי הפוטנציאל הכולל של הצבת טורבינות רוח וחיבורן לרשת החשמל בשטחי הישובים הרלוונטיים, עשוי להגיע ליותר מ-50 מגה-וואט, בכפוף לתוצאות המדידה של פוטנציאל הרוח באתרים, נגישות רשת החשמל ואילוצי תכנון וביטחון.

"הסכם שיתוף הפעולה הינו צעד חשוב עבור אנלייט, לקידום פרויקטים בתחום אנרגיית רוח, המצטרף לתחום הסולארי בו פעילה החברה תקופה ארוכה", אמר גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט אנרגיה מתחדשת. "אנחנו מאמינים שתחום זה עוי לשמש עבורנו מנוע צמיחה משמעותי. ייצור חשמל מאנרגיית רוח באזורים מתאימים, כמו רמת הגולן, נחשב כלכלי מאד, בעיקר לאור עלויות הייצור הנמוכות יחסית".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    גם מולטימטריקס בתחום
    הולך עם הרוח 23/08/2011 15:44
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אנרגיה ירוקה ללא זיהומים. בהצלחה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות