ההסכם עשוי לחייב רק 50% מהמשקיעים בשל התנגדות הגופים המוסדיים
ההסכם במסגרת המשא ומתן בין ממשלת יוון לבין הסקטור הפרטי, המחזיק באגרות החוב שלה, עשוי לחייב רק 50% מהמחזיקים בחוב הנאמד בהיקף של 206 מיליארד אירו, לפי הערכות של ברקליס קפיטל.
התנגדותם של פוליטיקאים באיחוד האירופי לגבי הפעלתם של אגרות הביטוח על חדלות הפירעון של אגרות החוב של יוון מתרככת בשל לחצים מצד הגופים המוסדיים, אשר מסרבים לספוג הפסד כלשהוא על החזקותיהם.
יוון חייבת לשלם 14.5 מיליארד אירו באגרות חוב עד חודש מרץ וייתכן שלא יהיה מנוס מהפעלת מהלך של מימוש אגרות הביטוח בהיקף של 3.2 מיליארד אירו, אמר מארקו בוטי, ראש מחלקה הכלכלית בועדה האירופית. זאת על מנת לקבל את הסכמתם מרצון של כל בעלי האג"חים, תנאי לקבלת חבילת החילוץ השנייה.
"קבלת התשלום מהפעלת הביטוח על אגרות החוב של יוון היא כנראה עדיפה מהאלטרנטיבה: איבוד אמון המשקיעים ביכולת המוצר הזה להעניק יכולת גידור כנגד החובות הריבוניים", אמר מייקל המפדן-טרנר, אסטרטג אשראי בסיטיגרופ.
גורמים רישמיים באירופה, כולל נשיא הבנק המרכזי באירופי, ג'ן-קלוד טרישה, התעקשו כי הפעלת הביטוח הוא בלתי מתקבל על הדעת בגלל שזה יעודד סוחרים להמר כנגד מדינות עתירות חוב ולהחמיר את המשבר.
אגרות הביטוח המבטחות 10 מיליון דולר מהחוב של יוון ל-5 שנים עולות 6.2 מיליון דולר במקדמה ויש לשלם בגינן עוד 100 אלף דולר בכל שנה, לפי נתוני CMA. הנתונים רומזים על הסתברות של 82% לחדלות פירעון במהלך פרק הזמן הזה, בהנחה שהמשקיעים יקבלו בחזרה 22% מהחזקותיהם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.אממ לא טוב -יום ראשון מוציא את הכסף מהבורסהגד 27/01/2012 19:41הגב לתגובה זו0 0תהיה קריסה כנראה . לא לוקח סיכון.סגור
-
1.הקריסה בלתי נמנעתאיתי 27/01/2012 18:56הגב לתגובה זו0 0מנסים להמציא חוקים חדשים לכלכלה. פעם למדנו שכשיש גרעונות וחובות צריך לצמצמם בכל דרך כדי להתייצב. ב" כלכלה החדשה" של ה- 3 שנים אחרונות יש פתרון קסם - מדפיסים כסף , קונים אג" ח של עצמם ומקווים לטוב. כעת , המוצר שמגלגל טריליוני דולרים של ביטוח נגד חדלות פירעון עומד גם הוא לקרוס. ומה יעשו אז ? ימציאו עוד מוצר מתחום ההנדסה הפיננסית שרק ידחה את הקץ ? שבת שלוםסגור