קרנות הנאמנות המסורתיות גייסו כ-170 מיליון שקלים מהציבור
המגמה החיובית בקרנות הנאמנות נמשכת זה השבוע הרביעי ברציפות, זאת למרות שמדדי המניות והאג"ח המובילים איבדו מערכם. מדד ת"א 25 ירד בכ-0.6%, מדד ת"א 75 התממש בכ-1.3% ומדדי התל בונד איבדו עד 0.25% מערכם.
בה בעת הקרנות המסורתיות רשמו גיוסים של כ-170 מיליון שקל ומדובר בירידה בקצב הגיוסים מהשבוע הקודם לו, כך על פי הערכות ואמדנים של כלכלני מיטב שנמסרו מרוני אפטר, מנהל מחלקת ריטייל במיטב. מתחילת חודש ינואר הגיוס מסתכם בכ-1.6 מיליארד שקל וכתוצאה מכך החודש מסתמן כחודש הטוב ביותר לתעשייה מאז ינואר שנה שעברה.
בראש המגייסות של תעשיית הקרנות נמצאות עדיין קרנות מדינה (100 מיליון שקל) שמציינות ירידה של כחצי מקצב הגיוסים של השבוע הקודם, לצד הקרנות הקונצרניות (90 מיליון שקל). הציבור ממשיך להחזיר את אמונו וביטחונו באפיק הקונצרני למרות שמדדי התל בונד איבדו עד 0.25% בשבוע.
מנגד נציין כי הקרנות השקליות, ובראשן קרנות המק"מ, מתחילות לאבד מקרנן וסיכמו את השבוע עם גיוס קל של כ-15 מיליון שקל - הגיוס השבועי הנמוך ביותר ב-3 החודשים האחרונים.
באפיק המנייתי בולט השינוי בטעם המשקיעים: קרנות מניות חו"ל גייסו השבוע כ-25 מיליון שקל, כשמנגד קרנות מניות ישראל פדו סכום דומה. הקרנות המנייתיות (ישראל, חו"ל וגמישות) רשמו פדיון קל של כ-5 מיליון ברקע לירידה של 0.6% במדד המעו"ף. נציין כי תעשיית קרנות הנאמנות מנהלת נכון להיום כ-145.4 מיליארד שקל.
ליאור כרמון, מנהל השקעות בכיר במיטב בית השקעות, התייחס לנתונים בשיחה עם Bizportal: "מדובר בתהליך בניית אמון של הציבור אשר חוזר לאיטו לאפיקי סיכון. אנחנו רואים מעבר לאפיק הקונצרני בדירוגי ה-A ומעלה במח"מ קצר עד בינוני וזליגה קטנה למניות בעיקר בחו"ל. אני מעריך כי אם השוק ימשיך להיסחר בתנודתיות נמוכה והריבית תמשיך לרדת ולקבע את היעדר האלטרנטיבה, הציבור ימשיך להגדיל את רכיבי הסיכון".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה