יו"ר UBS: "אנחנו רואים פוטנציאל גדול בישראל; נפעל להכנסת קרנות נאמנות זרות"
"2010 היא שנה מיוחדת וחשובה ל-UBS לא רק בישראל, מאחר שהבנק חוגג 150 שנים לקיומו וזו הזדמנות להסתכל על העבר כמו גם הזדמנות להסתכל לעבר העתיד. הניסיון שלנו במיוחד על רקע התקופה המאתגרת בה מצויה כלכלת העולם הוביל לכך ש-UBS כיום חזק מתמיד לאחר שהבנק התמקד מאז המשבר בחיזוק הונו ובשמירה על רמת נזילות גבוהה", כך אמר הבוקר (ג') קספר ויליגר, יו"ר UBS AG, במסיבת העיתונאים לרגל ההשקה הרשמית והצגת השירותים החדשים של זרוע הבנקאות הפרטית של UBS בישראל, UBS Wealth Management Israel, שנערכה במלון הילטון בתל אביב.
"אנו מבינים שצמיחה כלכלית תגיע יותר ויותר ממדינות ברחבי העולם ולא רק מהמדינות המפותחות. אנו לא צופים צמיחה משמעותית באירופה בעתיד הקרוב. בארה"ב חל שיפור במצב הכלכלי אך אנו רואים את הפוטנציאל הגדול ביותר במדינות מתפתחות כגון סין, ברזיל וגם ישראל משתייכת לרשימת המדינות בעלות הצמיחה המהירה. ישראל בדומה לשוויץ מונה כ-7 מיליון תושבים ואינה נשענת על משאבי טבע ועדיין מצליחה לקיים כלכלה חזקה. אני חושב שנעשתה בישראל עבודה טובה מאד בתחום הכלכלי", אמר ויליגר.
במסע"ת השתתפו גם ראש סקטור ישראל ואפריקה ב-UBS AG, פטריק מולר, מנכ"ל UBS Wealth Management Israel, קובי פיגנבוים ומנהל ההשקעות הראשי, קובי פלר, מי שהיה עד לפני 4 חודשים מנהל ההשקעות הראשי של כלל פיננסים. נציין כי ויליגר שהגיע לישראל לביקור בן 24 שעות מונה לתפקידו ב-UBS לאחר המשבר הפיננסי ב-2008 ולפני כן הוא כיהן גם כנשיא שוויץ וכשר הביטחון של המדינה הנייטרלית.
מולר הסביר למה החליטה UBS להגדיל את נוכחותה בישראל, "הדבר הראשון היה הצמיחה, פעילות ה-Wealth Management מעניינת במיוחד בישראל על רקע ההתפתחות והצמיחה שמאפיינת את ישראל ותושביה. הדבר השני הוא היות השוק הפיננסי בישראל מפותח מאד ואיכות הרגולציה הגבוהה בישראל - המכוונת לאפשר תחרות. כל אלה ושוק הון שפועל היטב הם מרכיבים שיוצרים ערך מוסף לישראל. הדבר השלישי הוא הצרכים של הלקוחות הישראלים שהשתנו המצריכים כיום ליווי צמוד יותר של בנקאי השקעות. לכן בזמן שהשוק תנודתי כל כך אנו מאמינים שהשירות שניתן ללקוחות הישראלים, ואינו קיים כיום בישראל, הוא שירות שנובע מצרכי הלקוחות. שלושת האלמנטים האלו הובילו אותנו למסקנה כי ישראל היא מדינה שנכון לפתח בה את שירותי ניהול ההון ואנו מחוייבים מאד להצלחת פעילות זו בישראל".
המנכ"ל פינגבוים הוסיף כי "מה שחסר בישראל הוא איגוד כל הפעילוית תחת פעילות מאוחדת של Wealth Management. אנו לא ממציאים את הגלגל אלא מביאים לישראל סוג ניהול שקיים כבר הרבה שנים במדינות רבות, בהן פועלת UBS. מדובר בתפיסה חדשה לחלוטין שלא קיימת בבתי ההשקעות בישראל מבחינת ניהול כולל של השקעות גם בישראל וגם בעולם. יש כאן מענה גם לניהול השקעות וגם ליעוץ השקעות תחת קורת גג אחת. הגורם האנושי הוא אולי החשוב ביותר, והלקוחות הישראלים יזכו בליווי של יועצים פיננסים מהמדרגה הראשונה גם בארץ וגם בחו"ל. ניהול הכסף השיקלי של הלקוחות הוא נדבך חשוב מאד בפעילות שלנו. זוהי פעם ראשונה שבנק זר מאפשר ניהול תיק שיקלי בישראל".
בסקר שערך UBS לגבי הצמיחה בעולם, נמצאה ישראל במקום גבוה מאד בין 6 המדינות המובילות אחרי רוסיה וברזיל, וסקר זה היה בעל חשיבות בבחירה האסטרטגית של UBS להיכנס לפעילות ניהול ההון בישראל.
על השאלה מדוע הבנק לא בחר להיכנס לתחום זה בישראל בדרך של רכישת בית השקעות או בנק קיים, ענה מולר "אנו מאמינים שדרישות הלקוחות מחייבות פיתוח של גישה חדשה. לכן החלטנו לפעול בדרך של צמיחה אורגנית ולא באמצעות רכישות ומיזוגים. אין כיום בישראל בית השקעות שמציע את מה שבכוונת UBS להציע ללקוחות. למיטב ידיעתנו אף אחד מהגופים הזרים לא מקיים כיום מערך של יעוץ וניהול השקעות בארץ ובחו"ל. אנו הגוף הראשון שמציע ניהול השקעות בחו"ל שניתן על ידי יועץ ישראלי דובר עברית המגובה בידע עמוק ורחב שנוצר במחלקות הניהול והאנליזה של הבנק. הלקוח יוכל בדוח בודד לראות כיצד מתנהלים כלל הנכסים שלו, השיקליים והמט"חיים בארץ ובחו"ל. ככה מנהלים כיום כסף בעולם - ואנו מביאים את זה כיום לראשונה לישראל.
פתיחת חשבון בפעילות החדשה שמציע היום UBS הוא בהיקף של מספר בודד של מיליוני שקלים. בשנה האחרונה גדל הצוות מ-4 אנשים ל-30 איש רק בתחום ה-Wealth Management. השבוע אנו מחכים ללקוח הראשון לאחר שנה וחצי של הכנות שמעידה על הרצינות והמחוייבות של UBS לפעילות החדשה בישראל.
ויליגר התייחס גם לשאלה על הארוע של ההונאה שהתגלתה בבנק בתקופה האחרונה ואמר כי "זה היה ארוע חריג וחמור ובבנק מתקיימת בחינה מעמיקה ביחס לטיפול באופן בו הצליח אותו סוחר להונות את הבנק ואת לקוחותיו על מנת שארוע שכזה לא ישנה. ארועים כאלה תמיד יכולים לקרות אך השאלה היא איך מטפלים בהם. UBS הוכיח שהוא יודע לטפל באירוע מסוג זה ביעילות רבה ביותר".
לשאלת ביזפורטל ביחס לעמלות שיגבה הבנק על רקע המחאה החברתית בישראל ענה פיגנבוים כי "עד כה הרגולציה בישראל מאד מקשה על כניסתן של קרנות נאמנות זרות לפעילות בחו"ל. אנו הולכים להיפגש עם ראש הרשות לני"ע ולבחון את האפשרות להכניס לישראל קרנות נאמנות זרות אשר יגבירו את התחרות ויובילו לירידת דמי הניהול בקרנות הנאמנות." ביחס לעלות דמי הניהול שיגבה הבנק מלקוחותיו בעבור השירותים של ניהול הון אמר פיגנבוים "לא קבענו דמי ניהול מינימלים. לכל לקוח ולקוח ייבנה תיק פרטני והעלויות יגזרו מסוגי הפעילות שיבחר הלקוח".
UBS פעלה בישראל בתחום הברוקראז' והבנקאות להשקעות. הבנק הגדול בשוויץ שחוגג השנה 150 שנים לקיומו ונחשב לאחד הבנקים הגדולים והיציבים בעולם, היה לבנק הזר הראשון שהפך לחברת הבורסה הישראלית כבר בשנת 1997. הפעילות החדשה שהושקה רשמית היום מיועדת להשלים את שירותי הבנק בישראל בתחום ניהול הון וההשקעות, בדומה לבנקאות הפרטית ו-Family Office. בכך הופך הבנק לזר הראשון שקיבל בישראל רשיון לניהול השקעות. נציין עם זאת, כי הבנק אינו פעיל בישראל בתחום הבנקאות הקמעונאית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה