מדד מצב הרוח מצביע על צפי לירידה בתפוקה, בתעסוקה ובהשקעות
בשוק ההון קיימים לא מעט מדדים אשר מטרתם למדוד את איתנות המשק. בין המדדים יש את המדד המשולב שמפרסם , מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים, מדדים נוספים המפורסמים על ידי הלמ"ס ועוד. אחד מהמדדים הפחות מוכר למשקיעים הוא מדד מצב הרוח של התעשיינים - שמחושב על ידי התאחדות התעשיינים.
מדובר במדד שמפורסם אחת לרבעון ובודק את התחזיות של התעשיינים לגבי מצב המשק. רמת הגבוהה מ-100 נקודות מצביעה על אופטימיות בקרב התעשיינים וירידה מתחת ל-100 נקודות משקפת פסימיות. הירידה במדד מצב הרוח של התעשיינים משקפת ירידה נוספת בכל רכיבי המדד: תפוקה, מועסקים והשקעות.
ברבעון הרביעי של שנת 2011 עמד המדד על 97.8 נקודות, ירידה של 4 נקודות. מדובר בפעם הראשון מזה תשעה רבעונים שבהם חצה המדד את רמת ה-100 נקודות כלפי מטה, דבר המשקף פסימיות. מדד זה גם נמוך משמעותית מהרמה שנרשמה ערב המשבר הכלכלי הראשון של 2008. אז עמד על המדד על 102.8 נקודות ושיקף צפי להאטה בקצב ההתרחבות התעשייתית.
מדד מצב הרוח של התעשיינים מורכב משלושה מדדי משנה, מדד התפוקה, מדד התעסוקה ומדד ההשקעות. מדד התפוקה ירד ב-6.5 נקודות לרמה של 93.2 נקודות, דבר המשקף צפי להעמקת עוצמת הנסיגה בתפוקת התעשיינים. מדד התעסוקה ירד אף הוא ברבעון האחרון לרמה של 96.8 נקודות, דבר המשקף צפי לפיטורי עובדים נוספים.
רק מדד ההשקעות נותר ברבעון הרביעי של השנה מעל לקו ה-100 נקודות. מדד זה ירד ב-4 נקודות לרמה של 101.1 נקודות המשקף צפי להרחבה מתונה של ההשקעות בתחילת השנה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה