מוזמביק - הדבר הכי גדול בתעשיית חיפושי הגז והנפט בעולם, שעשוי לשנות דרמטית את התמחור של 'תמר' ו'לוויתן'
במרחק 6,428 קילומטרים מישראל, באחת המדינות העניות ביותר בעולם, מתרחש כיום מאבק איתנים על פיתוח שדות הגז הטבעי במעמקי האוקיינוס ההודי השוכן מול חופי מוזמביק. תוצאות המערכה קשורות לכניסת חברות אנרגיה מהגדולות בעולם לאזור והן עשויות לשפוך אור של ממש גם עבור סקטור חיפושי הגז והנפט שצמח בישראל בשלוש שנים האחרונות ומחפש את דרכו לייצוא.
מדינת מוזמביק (Mozambique), השוכנת בין טנזניה בצפון לדרום אפריקה בדרום, הינה ללא ספק אחד האזורים הלוהטים כיום בעולם בתחום האקספלורציה. במהלך השנתיים האחרונות לאחר ביצוע מספר סקרים סייסמים במים הכלכליים שלה, הוכרזו בשטחי המדינה תגליות ענק של גז טבעי שחלקן אף עולות על גודלו של ה'לוויתן'. למעשה, במידה ונובל אנרג'י הייתה מכריזה על קידוח 'לוויתן' כתגלית ב-2011, סביר להניח שלא היה זוכה לכינוי "מאגר הגז הגדול ביותר בעולם שהתגלה במים עמוקים בעשור האחרון".
חברת האנרגיה האיטלקית Eni SpA המחפשת מצבורי גז ונפט במדינה האפריקאית מאז 2006, מצאה לאחרונה מאגר המכיל עד 30 טריליון רגל מעוקב (TCF) של גז טבעי. קצת לפניה, היריבה האמריקנית אנדארקו הודיעה על ארבע תגליות שמאז הוכרזו לראשונה הלכו וגדלו לטווח שנע בין 15-30 TCF. כך, מצאה עצמה המדינה שקיבלה את עצמאותה רק בשנת 1975 עם רזרבות ענק של גז המספיקות לתמוך בהקמת פרויקט הנזלת גז (LNG), פרויקט היכול בעתיד הקרוב להפוך למקור אספקה לשווקי האנרגיה הצומחים במהירות של סין והודו.
הסיפור של המדינה האפריקאית די מזכיר את זה של ישראל בשנים האחרונות, זאת למרות ההבדלים הגדולים בכלכלה ובדמוגרפיה - אוכלוסייה של כ-23 מיליון איש מתוכם כמחצית החיים מתחת לקו העוני, תוחלת חיים של 49 שנים, שיעור אבטלה של 21% ותוצר מקומי גולמי בסך 1,100 דולר לאדם בלבד. בדומה לישראל, גם ההפקה הראשונה של גז טבעי במוזמביק החלה בשנת 2004, למרות שהממצאים אודות המאגרים נאספו עוד בשנות ה-60' של המאה הקודמת. בשנים האחרונות עם ביצוע מספר קידוחים במים העמוקים השוכנים מול חופי המדינה, סיפור הגז של המדינה החל צובר תאוצה.
מוזמביק אף הוזכרה בניתוח השוואתי של חלק הממשלה (government take) בהכנסות מהפקת נפט וגז בין ישראל למדינות אחרות, שביצעה הכנסת לקראת פרסום המלצות ועדת ששינסקי. הדו"ח הראה כי המדינה בה המשטר הפיסקלי מבוסס על הסכמי ייצור משותפים (PSC) - קרי הממשלה לוקחת נתח מהרווחים לאחר החזר העלויות של הזכיין - העלתה את חלק הממשלה מ-53% ל-66%-68%. בישראל, נזכיר, אימוץ ההמלצות העלה את הכנסות המדינה מתגליות הגז והנפט ל-52%-62%.
החיפושים אחר הידרוקרבונים במוזמביק החלו כבר בתחילת המאה הקודמת, עת התגלו מבנים סיסמיים תת-קרקעיים בשנת 1,904. אך חוסר בטכנולוגיה ומימון עצרו את הפעילות. רק לאחר שנגמרה שפיכות הדמים במדינה, ב-1993 בוצעה פעילות סיסמיית נוספת שהעידה על קיומו של מאגר גז גדול. ב-2003, זה קרה, והוכרזה לראשונה תגלית בגודל 5.5 TCF.
מוזמביק לא נכנסה לבדה חזרה לזירת הגז במזרח אפריקה. גם בטנזניה השכנה, בה פועלות ענקית האנרגיה הבריטית BG Group והחברה הגדולה בעולם אקסון מובייל, נמצאו שדות גז ענקיים והקידוחים בקניה צפויים גם הם להעביר השנה הילוך. למעשה, האזור כולו לוהט והוא ולא רק שהוא צמצם משמעותית את כמות האסדות הפנויות באזור, הוא גם החל למשוך חברות אנרגיה מכל קצוות תבל להתעניין ברשיונות ולנסות לרכוש חלק מהחברות המחזיקות בהם, כאשר השוויים שמקבלים המאגרים יכולים ללמד דבר או שניים על התמחור של מניות הסקטור בישראל.
Eni SpA, הנסחרת בבורסת ניו-יורק לפי של 94 מיליארד דולר, פועלת ביבשת אפריקה עוד משנת 1954, אז נכנסה לראשונה למצרים והחלה לחפש אחר נפט באזור צפון אפריקה. לאחר מכן התרחבה החברה למרכז ומערב היבשת ובשנים האחרונות הגדילה את נוכחותה במזרח היבשת, בעיקר במוזמביק. באוקטובר 2011 החברה האיטלקית זיהתה פוטנציאל למצבור גז של עד 15 TCF ברשיון 'בלוק 4' בו היא מחזיקה ב-70% מהזכויות.
שבוע לאחר מכן, עם העמקת הקידוח ל-5,000 מטר, העלתה החברה את הרזרבות ל-22.5 TCF, באזור שקיבל גם את הכינוי 'ממבה' (Mamba) על שמו של הנחש האפריקני הארוך הידוע בזריזות וארסיותו. האזור מחולק ל'ממבה צפון' ו'ממבה דרום'. קצת יותר משלושה חודשים אחרי, מעט אחרי פתיחת השנה האזרחית החדשה, Eni הכריזה על תגלית גז חדשה בגודל 7.5 TCF והעלתה את היקף הרזרבות הכולל במקום ל-850 BCM (כ-30 TCF).
במהלך 2012 מתכננת Eni לבצע עוד לפחות 5 קידוחים נוספים בכדי לאמוד את פוטנציאל האפסייד ב'ממבה'. השותפות של Eni המשמשת גם כמפעילת הקידוח, הן חברת הגז הטבעי הפורטוגזית Galp Energia, חברת הנפט הקוריאנית KOGAS וחברת הנפט הלאומית של מוזמביק (Empresa Nacional de Hidrocarbonetos), המחזיקות ב-10% מהזכויות כל אחת.
אך כאמור, Eni לא לבד. חברת אנדארקו פטרוליום (סימול: APC) מיוסטון טקסס, ארה"ב, הגיעה למוזמביק גם היא 2006, עם תחילתו של סבב המכרזים השני שערכה המדינה. היא החלה לחקור את Rovuma Basin הידוע גם כ'בלוק 1'. רק כדי לשים את הדברים בפרופורציה, מדובר באזור חיפוש בשטח של 2.5 מיליון אקרים - שווה ערך לכמחצית משטחה של מדינה ישראל או לכ-460 רשיונות חיפוש במפרץ מקסיקו.
מקור: משרד האנרגיה של מוזמביק
חודשים בלבד לפני ההכרזה על תגלית 'לוויתן' ע"י נובל אנרג'י בשנת 2010, אנדארקו המחזיקה בכ-36.5% מהזכויות ברשיון, הודיעה על תגלית ראשונה באזור ברשיון הידוע כ-Windjammer. פחות משנתיים עברו והחברה הצליחה לאתר עוד שלוש תגליות המכילות יחדיו 15-30 TCF - כמעט מחצית מהרזרבות המוכחות של קנדה. בנוסף, החברה זיהתה 15 פרוספקטים נוספים הנושאים נתונים סיסמיים דומים, והיא מציינת כי עדיין לא בחנה מטרות עמוקות יותר.
אנדארקו לא מחזיקה לבד בזכויות ברשיון 'בלוק 1'. שותפות איתה זרוע האנרגיה של תאגיד Mitsui היפני (20%), חברות האנרגיה ההודיות באהרט פטרוליום (באמצעות BPRL Ventures Mozambique B.V), ווידאוקום תעשיות (באמצעות Videocon Mozambique Rovuma) בשיעור של 10% כל אחת וחברת קוב אנרג'י (8.5%) בה נתעמק בהמשך. חברת הנפט הלאומית של מוזמביק מחזיקה ב-15% מהזכויות.
הדמיון בין מוזמביק לישראל הולך וגובר כאשר מסתכלים על התוכניות העתידיות של החברות. הקונסורציום של אנדארקו החל כבר לעבוד על תוכניות להקמת מתקן הנזלת גז (LNG) והעניק חוזים לביצוע תכנון מקדמי (pre-FEED) מתוך מטרה להתחיל בייצוא הגז ב-2018. החלטה סופית בנושא צפויה להינתן ב-2013. הקונסורציום אותת לא פעם שהוא שוקל להכניס שותף גדול שיעזור לו להתמודד עם עלויות ההקמה המוערכות ביותר מ-6 מיליארד דולר.
נשמע מוכר? נובל אנרג'י, השותפה הבכירה ב'לוויתן' בו עתודות גז מוערכות ב-17 TCF, מסרה לפני כחודש כי היא בוחנת להכניס שותף אסטרטגי שיעזור לה לקדם ולממן את פיתוח המאגר. רק לפני כשבועיים נפגשה בארץ משלחת הכוללת את ענקית האנרגיה הרוסית גזפרום עם השותפים ברשיונות. ע"פ הערכות, השותפות ב'לוויתן' רואות הפקה ראשונית מהמאגר ב-2017/18, כך ששתי המדינות צפויות להצטרף באותה העת לשוק המתפתח של גז נוזלי. שוק הצפוי להציף את השווקים לקראת סוף העשור הנוכחי ולהפוך למקור הגז העיקרי בעולם.
מאבק איתנים לרכישת נתח מהרשיונות
המתרחש במוזמביק לא נעלם מעיני השחקנים הגדולים בעולם בתחום האנרגיה, והם כבר החלו מביעים התעניינות. קוב אנרג'י (Cove Energy), המקבילה המוזמביקית לשותפות רציו יהש -0.49% רציו יהש 346.2 -0.49% בסיס:347.9 פתיחה:347.9 גבוה:349.4 נמוך:346.2 תמורה:942,976 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בהיותה השותפה הקטנה בתגליות הגז - הנכס העיקרי שלה הוא החזקה של 8.5% בתגלית שהטווח הרזרבות שלה הוא בין 15-30 TCF - קיבלה במהלך החודש האחרון מספר הצעות רכש שעשויות לשפוך אור על תמחור החברות בסקטור.
'רויאל דאץ' של' ההולנדית, אחת מחברות האנרגיה הגדולות ביותר המתמחה בחיפוש והפקת נפט וגז ברחבי העולם, הגישה ב-22 בפברואר לקוב אנרג'י בסך 1.57 מיליארד דולר המשקפת של 29% על מחיר השוק הממוצע של החברה באותה העת, ו-73% על שוויה ב-4 בינואר 2012 - יום קודם להודעת קוב כי היא מעמידה את עצמה למכירה. "רכישת קוב אנרג'י תכניס את החברה למחוז ההידרוקרבונים של קניה ומוזמביק, עם פוטנציאל משמעותי לגז טבעי נוזלי בהמשך לתגליות מול חופי מוזמביק", מסרה רויאל דאץ' בהודעת הרכישה.
רויאל דאץ', המחזיקה כבר בנוכחות במזרח אפריקה באמצעות שיתוף פעולה עם ענקית האנרגיה הברזילאית פטרוליו ברזיליירו (סימול: PBR), נחלה עד כה חוסר הצלחה באזור. אך כל זאת צפוי להשתנות עם רכישת קוב ולא רק החברה ההולנדית מבינה זאת.
חברת PTT אקספלוריישן התאילנדית לא המתינה הרבה והגישה שלושה ימים לאחר מכן הצעת רכש נגדית עבור קוב עם תג מחיר של 1.7 מיליארד דולר בניסיון לחסום את הצעתה של רויאל דאץ' של. למחרת, המאבק על כניסה למוזמביק עלה מדרגה כאשר שתי חברות הנפט בבעלות ממשלת הודו, ONGC ו-GAIL, הודיעו כי הן שוקלות הגשת הצעה עבור רכישת קוב, שעל פי דיווחים, עשויה להגיע ל-1.9 מיליארד דולר.
הרגולציה, סוגיית הייצוא ותמחור החברות
כל החברות הבינלאומיות רואות אל מול עיניהן את הזינוק בביקושי האנרגיה במזרח, בדגש על סין הצפויה להכפיל את צריכת ה-LNG עד 2015 לסך של 30 מיליון טונות בשנה, והודו שנמצאת לא הרחק מאחוריה.
אנליסטים שניתחו את הצעת הרכש של רויאל דאץ' של לקוב אנרג'י שמו תג מחיר של 20 מיליארד דולר על המאגר, כאשר הם מתבססים על מאגר בגודל 30 TCF, מחיר יחידת אנרגיה בסך 3.5 דולר ושיעור של 12%. התמחור גוזר שווי של בין 666 מיליון דולר ל-1 TCF. במידה והמאגר יכיל 15 TCF "בלבד" השווי של TCF אחד מזנק למעל למיליארד דולר. בתמחור דומה (לפי 666 מיליון דולר) ה'לוויתן' יהיה שווה כ-11.3 מיליארד דולר, זאת לעומת שווי של כ-4.24 מיליארד דולר כפי שמשתקף מהשווי שוק של רציו שהנכס העיקרי שלה הוא 15% מהמאגר. קרי שווי של פי 2.6 מהתמחור בבורסה בתל אביב או עלייה של 166%. כמובן שהצעות הרכש החדשות מגלמות מחיר גבוה עוד יותר.
חשוב להזכיר כי תנאי הרקע לפעילות במוזמביק שונים מבישראל ועל כן בדומה לאזורים אחרים בעולם כמובן שהתמחורים יהיו שונים. כאן ראוי לציין בראש ובראשונה את ההבדלים במיסוי, מבנה החברות והרגולציה.
בהתאם לסיפור האפריקאי סביר כי שחקנים בינלאומיים שמו עין על ישראל כבר לאחר תגליות 'תמר' ו'לוויתן' הנאמדות כיום בכ-26 TCF. אך בשונה ממזרח אפריקה, המצב הגיאופוליטי בים התיכון והסיכון לחרם ערבי בשל פעילות בישראל מקשים על כניסת שחקן בינלאומי לתחום חיפושי הגז והנפט המקומי. למצב זה צריכים להוסיף חוסר בהירות רגולטורית, דבר שניתן רק לקוות שייפתר סופית עם פרסום מסקנות ועדת צמח שבחנה בחודשים האחרונים את מדיניות הממשלה בנושא משק הגז הטבעי. המלצות הוועדה ישרטטו לראשונה את עמדת המדינה בנוגע לייצוא הגז ואת כוונתה להשתתף בהקמת תשתית אספקה לתעשייה.
בינתיים, עד שהרגולטורים הישראלים יפזרו את הערפל סביב סוגיית ייצוא הגז (לפני כחודש נתניהו הקים עוד ועדה שהפעם מיועדת לבחון היבטים של יצוא למזרח אסיה וקידום הקשרים הכלכליים עם מדינות שונות בעולם) חברות כגון רויאל דאץ' של, BP, גזפרום ואחרות יאלצו להמתין בסבלנות. המשקיעים לעומתם יכולים כבר עכשיו להתחיל ולדמיין מה היה קורה אם המצב בתל אביב היה דומה למוזמביק.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
24.טעות ששינסקי לוקח מיסוי של 90% מהרווחישראל ישראלי 12/03/2012 10:50הגב לתגובה זו0 0במאמר הוצג שיעור המיסוי מההכנסות לא כולל הוצאות. תלמד את דוח ששינסקי.סגור
-
23.גזגו 12/03/2012 09:08הגב לתגובה זו0 0רציו רציו כל המרבה במחיר יזכה הסבלנות מישתלמתסגור
-
22.לא לדאוג .אם אפ אחד לא יקנה גז מישראלזחש 12/03/2012 02:52הגב לתגובה זו0 0והכל ילך לתצרוכת מקומית .לטווח הארוך מדינת ישראל תצא נשכרתסגור
-
21.תודה איטליההכי ותיק 38 11/03/2012 20:36הגב לתגובה זו0 0הודות לחיפושי נפט בחצי סיני ב אבו רודס של האיטלקים השקעתי בחברה בבורסה בבעלות אדם בשם סופר רבותי 4000% בזמן קצר שוב תודה לך סופרסגור
-
20.ptt התאילנדית כבר כאןdw 11/03/2012 19:31הגב לתגובה זו0 0ראשית תודה על הכתבה המחכימה. נהניתי לקרוא. שנית - אפשר להוסיף פיסקה לכתבה, בהמשך האיזכור של PTT התאילנדית. חברה זו הינה השותפה של יוסי מימן ומאפל במיזם הגז ממצרים. מכאן שמחדלי האבטחה המצרים גורמים לפגיעה לא רק במשקיעים הישראלים (אמפל), אלא גם בתאילנדים ובאמריקאים.סגור
- טען עוד
-
19.מוזמביקקובי 11/03/2012 17:50הגב לתגובה זו1 0כתבה מצוינת. שונה מכתבה רגילה על השוק המקומי. כל הכבוד. כל הכבוד.סגור
-
18.במירה יש אוצר תפנימו, מודיעין מציאה לפחות כמוצדי 11/03/2012 16:44הגב לתגובה זו0 1תמר אופציה לנפט.....שימו לב הגילויים הגדולים מסודרים בצורת פאות מעויין תמר אפרודיטה רחל(לויתן) מירה.סגור
-
17.אין שום השוואה בינם לישראל אצלם ימכרו לפנינו (ל"ת)תום 11/03/2012 15:46הגב לתגובה זו0 0סגור
-
16.מוזמביק תקבל 66% ואצלנו 52%, הבנתם? בושהלהעלות המיסוי 11/03/2012 12:57הגב לתגובה זו0 0ששינסקי דפק אותנו להעלות המיסוי עוד יותרסגור
-
ל 16 תלמד שוב את נושא המיסוי ואולי תגיע למספרבוב 11/03/2012 13:34הגב לתגובה זו0 0אחר.סגור
-
לבובאליס 12/03/2012 01:26הגב לתגובה זו0 0במקום לכתוב גבוהה, תלמדסגור
-
15.וזו רק ההתחלהלהלהלהhdtk 11/03/2012 12:31הגב לתגובה זו0 0טרם דיברו על דניאל וגל,פלג' יק ואחרים.במידה וכלל הגז שיימצא יעלה על 100tcf ומיליאידי חביות נפט ,ישראל תהפוך לאחת מהמדינות העשירות בעולם. הלוואי וגם בלבנון ובסוריה יימצא גז בכמויות גדולות כך שהאינטרס של הכלכלה העולמית ידאג לבטחון באיזור.סגור
-
14.חוסר בהירות רגולטורית כאן? שם המשטרים מתחלפים (ל"ת)זו מדינת עולם שלישי 11/03/2012 11:34הגב לתגובה זו0 0סגור
-
13.הכתבה לא מדויקת היות והמיסוי שם על חברות גזמוטי 11/03/2012 11:06הגב לתגובה זו0 1ונפט שונה, לכן השווי הנגזר למשקיע ,לכל tcf אחד, הוא נמוך בישראל ביחס לעולםסגור
-
המיסוי במוזמביק 62% בישראל 55% (ל"ת)אנונימי 10/08/2012 22:11הגב לתגובה זו0 0סגור
-
ברור שיש הבדלים בשווי והמיסוי הוא אחד הסיבות (ל"ת)ירון 11/03/2012 11:11הגב לתגובה זו0 0סגור
-
12.לא רלוונטי אף זר לא ישקיע בישראל של שטייניץאלי 11/03/2012 11:02הגב לתגובה זו0 0ביבי ושטייניץ חרבו את המשק הישראליסגור
-
11.מספיק לי חתימת חוזה ריאשון בלויתן כדי שהתימחשגיא 11/03/2012 10:46הגב לתגובה זו0 0כדי שהתימחור של המאגר יהיה שווה ערך למציאות החוזה הראשון שיחתם לדעתי במחצית השניה של השנה כבר יעשה את העבודה וישקף מחיר כמו בישראמקו..מה עוד שאיום שתקיפה ישראלית באיארן נידחה עד אחרי הבחירות בארה" ב[נובמבר] כך שיש מספיק זמן לתוצאות מיסחריותסגור
-
10.פוטנציאל השווי אם יתממשו התחזיות בשמייםגוליבר 11/03/2012 10:43הגב לתגובה זו0 0כיום גוליבר נסחרת בשווי 18 מליון $ . אם יתממשו התחזיות היא תהיה שווה כמיליארד $.סגור
-
9.יש קשר ישיר לגז הגלובלי לטובהמנשה 11/03/2012 10:41הגב לתגובה זו0 0ניתן להשכיל כמה דרישה גודלת וגוברת בעולם, ככל שהזמן עובר כך יש יותר ויותר ביקוש לגז, המחיר הגלובלי של הגז תמיד יעלה היות ומגמת התעשיה והאנרגיה בעולם עוברכת לייצור עי גז. מחיר הגז היום הינו בשפל ובשנים הבאות יעלה בצורה עיקבית כך ששובי המאגרים יעלו עלפי המחיר והדרישה. שותפות לוויתן בטווח של 23 שנים יעלו במאות אחוזים וזו לא פנטזיה זוהי המציאות המגלמת שווי שוק וביקוש גובר לגז. לאורך ציר הזמן הסבלנות תשתלם בגדול.סגור
-
8.לתשומת לב האנאליסטים הישראלים לגז נפט (ל"ת)לקרוא וללמוד 11/03/2012 10:38הגב לתגובה זו0 0סגור
-
7.כתבה מיותרתסמי 11/03/2012 10:34הגב לתגובה זו1 0מ בעצם מנסים לומר?????סגור
-
סמי אתה באמת לא מבין או שאתה עושה את עצמך?לילך 11/03/2012 11:12הגב לתגובה זו0 0פשוט לא נעים לומר, אבל אם אתה לא מבין כנראה יש לך בעיה קלה...סגור
-
סליחה לילך אבל את לא מבינה משהו חשוב כאןקובי 11/03/2012 12:21הגב לתגובה זו0 0תראי מה כתבתי הודעה אחת למעלה- יש כאן הרצה בחינםסגור
-
קובי מה הקשר להרצה - כתבה אינפורמטיבית נטולילך 11/03/2012 15:45הגב לתגובה זו0 0אם מישהו החליט לקנות את המניה זה עניינו. עכשיו קנה מחר ימכור. מה שבטוח מי שיחזיק עוד שנתיים-שלוש יראה הרבה כסף. יגיע הזמן שהמשקיעים יסתכלו על הסקטור הזה לטווח הארוך ולא רק לקצר. הרצה זה לשחקני יום. אנחנו משקיעיםסגור
-
לילך אני איתך...עוזי 11/03/2012 13:27הגב לתגובה זו0 0זו לא הרצה בסך הכל תתכוננו למשהו מעניין ......סגור
-
6.כתבה מטעה למשקיעי רציוקובי 11/03/2012 10:32הגב לתגובה זו0 0הזכרתם בכתבה את רציו והדמיון לחברת " קוב" ומיד הגיעו קונים מטומטמים לרציו והעלו את מחיר המניה על כלום!!! בעוד כמה שעות רציו תרד שוב לשער 33- 33.2 מפני שאין כל קשר בין הנאמר בכתבה לרציו ויש כאן הטעיית משקיעים!!!סגור
-
5.יופי ש ל כתבה ברמה (ל"ת)פירגון 11/03/2012 10:32הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.ספין על מוזמביק ? סימן לנפט בליוויתן?יש גבול לכל תעלול 11/03/2012 10:29הגב לתגובה זו0 0לשקר אין רגליים ..מי קרוב לאירופה?סגור
-
3.כתבה שמשאירה לך טעם של עוד בפה - ישראל על המפאבנר 11/03/2012 10:27הגב לתגובה זו0 0זה רק מראה מה יהיה פה עוד שנתיים ככה. רציו תהיה שווה איזה 5-6 מיליארד שקלים מטורף. אבנר ודלק קידוחים השמים הם הגבולסגור
-
2.כתבה מטורפת!! חזק ביותר (ל"ת)אבי 11/03/2012 10:25הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.לתת להם את ששינסקי ושטיניץ במתנהטלטל 11/03/2012 10:23הגב לתגובה זו1 0הענף באגם הים התיכון עם ששינסקי נידון לחיסולסגור
-
עטופים בנייר כסף (ל"ת)זחש 12/03/2012 02:53הגב לתגובה זו0 0סגור
-
השורט לא נעים טלטלון (ל"ת)כאט 11/03/2012 10:49הגב לתגובה זו0 0סגור