עליית מחירי חומרי הגלם שחקה את הרווחיות ב-Q4 ל-7.9 מיליון ד'

בשנת 2011 חצתה החברה לראשונה בתולדותיה את רף המכירות של החצי מיליארד דולר. בשנה הקרובה יבואו לידי ביטוי שמונה רכישות שביצעה החברה מאז 2011
 | 
telegram
(1)

עליית חומרי הגלם ממשיכה לשחוק את הרווחיות של חברת {פרוטרום}, כך עולה מהתוצאות הכספיות שפרסמה יצרניות הטעמים והריחות המנוהלת על ידי אורי יהודאי.

פרוטרום סיכמה אמנם שנה חיובית מבחינתה שורת ההכנסות, אך הרווחיות של החברה נשחקה מעט. בחחילת השנה הציגה החברה רבעונים טובים, אך ככל שנקפה השנה, רשמה החברה שחיקה ברווח הנקי ובשיעור הרווחיות של הרווח הנקי מתוך ההכנסות.

פרוטרום חתמה את הרבעון הרביעי של השנה עם של 7.9 מיליון דולר שהם כ-6% מהמכירות. לשם השוואה - ברבעון הראשון של השנה הרווח הנקי הסתכם ב-13.1 מיליון דולר ושיעור הרווחיות עמד על 10.8%. הרווח הנקי בשנה החולפת הסתכם ב-42 מיליון דולר.

בשנת 2011 כולה חצתה פרוטרום לראשונה את רף החצי מיליארד דולר במונחי מכירות כשהיא מציגה הכנסות של 518 מיליון דולר, עלייה של 15% ביחס לשנת 2010. מתוך הצמיחה המרשימה, 6% מיוחס לשינויים בשער החליפין אשר שיחקו לטובתה של החברה. רכישות שביצעה החברה תרמו כ-7% נוספים לשורת ההכנסות.

עם זאת, למרות הצמיחה במכירות הרווחיות נפגעה. פרוטרום מציינת כי מאז המחית השנייה של שנת 2010 חלה מגמה של עליית מחירי חומרי הגלם אשר שוחקים את הרווחיות. בחברה מציינים כי מגמת עליית המחירים התמתנה מעט ברבעון השלישי של השנה וברבעון הרביעי כבר החלו המחירים לרדת.

מתחילת 2011 ביצעה פרוטרום שמונה רכישות משמעותיות שהיקף הכנסותיהן על בסיס נתוני 2010 עמד על כ-145 מיליון דולר. בחברה מעריכים שרוב הערך של הרכישות עדיין לא משתקף בתוצאות הפעילות ועסקאות אלו נמצאות בשלבי מיזוג מתקדמים.

אורי יהודאי, נשיא ומנהל העסקים הראשי של פרוטרום, סיכם ואמר כי "במהלך 10 השנים האחרונות צמחה פרוטרום בשילוב של צמיחה פנימית ורכישות בקצב שנתי ממוצע של כ 18%, מהכנסות של כ- 100 מליון דולר ורווח נקי של כ- 4 מליון דולר בשנת 2001 להכנסות של 518.4 מליון דולר ורווח נקי של כ- 42 מליון ב 2011".

לדבריו, " גם ב- 2011, על אף האתגרים בסביבה המאקרו כלכלית, צמחנו בקצב דו ספרתי ורשמנו שיא נוסף בהכנסותינו, אשר חצו לראשונה את רף חצי מיליארד דולר".

במקביל לדו"חות הכריזה החברה על חלוקת בהיקף של 11.6 מיליון שקל. מדיניות חלוקת הדיבידנדים של החברה מאוד מאוד שמרנית - ועבור המשקיעים מדובר בתשואת דיבידנד שנתית של 0.6% בלבד.

אביעד שימון, פסגות: "בשורה התחתונה הדוח בהתאם לצפי. תרומה גבוהה מהצפוי של החברות הנרכשות פיצתה על צמיחה אורגנית נמוכה. אנו מותירים את המלצת ה'קנייה' לאור הערכתנו לצמיחה גבוהה ושיפור רווחיות בשנת 2012 כמו גם תמחור נמוך יחסית בשוק, המייצג מכפיל EV/Ebitda של 5.9 ביחס לשנת 2012".

בנוסף כותבים בפסגות: "אנו אופטימיים ביחס ל-2012 ממספר סיבות: החברה ביצעה בהצלחה מהלך של העלאת מחירים (במקביל למתחרות הבולטות בתחום), ירידת מחירי סחורות חקלאיות ברבעון השלישי צפויה לתמוך ברווחיות החל מהרבעון הראשון של השנה, גידול בנתח המכירות של מגזר תמציות הטעם המאופיין ברווחיות גבוהה יותר. ההאטה באירופה, להערכתנו, אינה צפויה לפגוע בתוצאות לאור ביקושים קשיחים יחסית למוצרים".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אין לי בעיה עם מדיניות דיבידנד שמרנית
    משקיע 15/03/2012 09:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל עוד הכסף שלא חולק הולך לרכישות נכונות ולא לבזבוזים ומשכורות גבוהות מדי.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות