איתן ורטהיימר: "לאמא היהודיה הכאב ראש הוא נורא, 'בסדר' כאן נחשב כישלון מוחץ - כולם חייבים להיות כוכבים"

יו"ר ישקר בכנס "בלומברג" למשקיעים פיננסים בכירים: "כדי להגיע ראשון לשוק עם הדבר החדשני ביותר צריך לקום מוקדם או לעבוד מהר - זה סוג האנשים שיש בישראל"
 | 
telegram
(3)

בזמן שהמשקיעים הפיננסיים הזרים נעלמו כמעט מהבורסה הישראלית, עושה שר אוצר, שטייניץ מאמצי הסברה גדולים להשיב אותם חזרה לפעילות בשוק הישראלי. לשם כך הגיע שטייניץ מלווה בפמליה של אישי ציבור ומנכ"לים בחכירים לוועידה הכלכלית שארגן "בלומברג" בפרנקפורט למשיקיעים פיננסים בכירים. אחד מהפאנלים המרכזיים בוועידה התקיים הבוקר (ה') ועסק בכלכלת ישראל כהזדמנות להשקעה בתקופה זו.

יו"ר ישקר, איתן ורטהיימר התמקד בדבריו ביתרונות שיש לכוח האדם האיכותי בישראל. "תחרותיות נקבעת לפי מי שמגיע ראשון לשוק עם הדבר החדשני ביותר. בשביל זה צריך - או לקום מוקדם, או לעבוד מהר או שניהם. וזה בדיוק סוג האנשים שיש לנו בישראל, עם הרבה רעב ויכולת חיבור עם זה שמביא את היתרון". הוא הוסיף כי "האנשים בישראל נחשפים מוקדם ומסתגלים מהר מאוד לטכנולוגיות החדשות ביותר. לאימא יהודייה אין כאב ראש. יש כאב ראש נורא. רק להיות 'בסדר' נחשב לכישלון מוחץ. אנחנו חייבים להיות כוכבים".

מנכ"לית אינטל ישראל וסגנית נשיא אינטל העולמית, מקסין פרסברג אמרה כי "אינטל הגיעה לישראל בפעם הראשונה ב-1974 בהקמה של מרכז התכנון בחיפה. הסיבה העיקרית להגעתה, הייתה איכות כוח האדם, המהנדסים, היכולת שלהם לפתור בעיות בצורה יצירתית ומקורית, ובסופו של דבר לייצר עבור אינטל פתרונות ששימשו את החברה ועדיין משמשים עד היום".

פסברג אמרה כי "אינטל השקיעה עד היום 9.4 מיליארד דולר בישראל, בעוד ממשלת ישראל השקיעה 1.3 מיליארד דולר. השותפות הביאה לכך שהיום בקרית גת מייצרים את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר של אינטל. שילוב של יכולות הנדסיות מדהימות, תשתית חינוך איכותית בארץ, כמות זוכי פרס נובל ביחס לאוכלוסייה, השילוב בין יכולות החינוך יחד עם השקעה ממשלתית – הופכת את ישראל לאטרקטיבית מאוד עבור חברות בינ"ל. שני הדברים הללו שזורים זה בזה – חינוך ותמיכה ממשלתית בהשקעות".

מנכ"ל משרד האוצר לשעבר ויו"ר הוועדה להגברת התחרותיות במשק, חיים שני, הדגיש את ההזדמנות בעת הנוכחית עבור משקיעים. "רבים מהמשקיעים הזרים ראו את השוק הישראלי כקטן ולא תחרותי. בעקבות מסקנות ועדת התחרותיות, מבנה השוק יותר ברור ומובן, וכן יש נכסים ריאליים ופיננסים שיהיו הזדמנות, גם למשקיעים זרים". שני דיבר גם אודות יתרונות הסביבה הרגולטורית הזהירה בישראל וכן אודות משמעת פיסקלית שהיא חלק מהתרבות של ישראל. הוא ציין את העובדה כי שוק העבודה במגזר הפרטי הוא בין הגמישים בעולם.

לסיום, דיבר המדען הראשי במשרד התמ"ת, אבי חסון, על תכניות לעידוד השקעות מו"פ פיננסי, במסגרתן בנקים גדולים ומובילים בעולם ישקיעו בישראל. חסון אמר כי ישראל השכילה לבנות אקו-סיסטם ייחודי לקידום תעשיית החדשנות, שהביא ל-200 חברות זרות שבחרו להקים מרכזי פיתוח במדינת ישראל, ביניהם שחקנים ותיקים כמו IBM ואינטל, לצד שחקנים חדשים כמו אפל שמקימה את המרכז היחיד שלה מחוץ לארה"ב".

"חברות זרות היום בישראל כוללות לא רק את ענפי התקשורת והתוכנה, אלא גם חברות מתחומים שונים אחרים, כמו GM, מרק וקוקה קולה, שמחפשות בישראל את ההון האנושי הייחודי ואת הטכנולוגיות הפורצות. לאורך השנים, ממשלת ישראל בנתה מערכת של תשתית לחינוך המעודד יזמות, יחד עם סביבה עסקית נוחה למשקיעים ותכניות לעידוד השקעות הון. העובדה שחברות ישראליות גייסו יותר מ-2 מיליארד דולר בשנת 2011, כשהחלק הארי מגיע מהשקעות זרות, מדברת בעד עצמה."

לפני שהחל הפאנל על כלכלת ישראל, נפגשו שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ ומנכ"ל משרדו, דורון כהן, עם חברי המשלחת הישראלית: ״הגעתכם לכאן חשובה עבור הכלכלה הישראלית״, אמר שטייניץ. ״ישראל הצליחה בשנים האחרונות להגיע להישגים מרשימים, יותר מאשר הכלכלות האחרות במערב. אבל בכדי שנמשיך ליהנות מרמת צמיחה חיובית, אנחנו חייבים למשוך השקעות לישראל, ולשמור לפחות על אותה רמת השקעות״.

לדבריו של מ"מ מנכ"ל משרד האוצר, דורון כהן, הכתף שבכירים מהעולם העסקי נותנים היא חשובה מאוד לישראל. ״כשמנכ"ל ישראלי בחברה בינ״ל מפיץ את המסר אודות הזדמנויות השקעה בישראל, המסר יכול להיקלט בצורה טובה באירופה", אמר כהן.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    יפה מתחיל להידמות לאבא שלו
    צבר 23/03/2012 14:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ללא ספק אוהב ישראל
    סגור
  • 2.
    המדינה מגייסת את כולם למכר תדמית
    אחרי הפשלות של המדינ 22/03/2012 17:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הם מחכים שהמשקיעים יבואו וישלמו להם 25 אחוזי מס.!!!! אפילו הפרירים הישראלים מעוצבנים כבר מהשנורר של הממשלה העשקנית הזאת. תורידו את המס ל 15 אחוז.
    סגור
  • 1.
    בטח חכמולוג,בסדר זה תפרן, פה זה עשיר או תפרן (ל"ת)
    חלם 22/03/2012 16:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות